Marilyn Monroe így csinálta – Szépségtrükkök Hollywood aranykorából

Forrás: Northfoto -
rúzs Hollywood világháború sminktrükk harisnya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Greta Garbo, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor – csak néhány név a legnagyobb dívák közül, akik Hollywood aranykorában éltek. Szépségük titkait annak idején hét lakat alatt őrizték. Rejtélyes világukba most Larion Oscar ad betekintést!

Nem volt könnyű abban az időben szépnek lenni, amikor első csapásként 1929-ben kirobbant a gazdasági válság, majd nem sokkal később, 1939-ben kitört a második világháború, ami rányomta a bélyegét a divatra is. A leegyszerűsödött ruhadarabokat kiegészítőkkel igyekeztek feldobni a divatrajongók: brossal, mintákkal, díszes gombokkal vagy kalapokkal.

Ekkor alakultak ki a hőn áhított homokóraalakot hangsúlyozó ruhadarabok.

Forrás: Thinkstock

Továbbá megjelent a cipzár, a nejlon és a különböző műszálas darabok, amik hozzájárultak a divat újításaihoz. A nejlonharisnya megjelenése igazi különlegesség volt akkortájt. A rúzshoz és más piperékhez csempészáruként jutottak hozzá.

A korszak szépségideáljainak titka az egyszerű vonalvezetésben rejlett. A ruhák nem mutattak sokat viselőjükből, igaz, tökéletesen láttatták az alakot.

Forrás: Thinkstock

Éppen ezért a szépségüknek és vonzerejüknek titka a gyönyörű hajukban, az üde bőrükben és a különleges elixírek használatában rejlett. Ezekkel érték el, hogy máig legendákként éljenek köztünk.

Jean Harlow

Platinaszőkére festette a haját, leborotválta a szemöldökét, és íves vonalat festett a helyére. Elsőként használt műszempillát, amitől még drámaibb lett a tekintete. Ez még nem volt elég, még szépségpöttyöt is festett csókos ajka közelébe. Igazi hisztéria volt körülötte, tucatjával próbálták utánozni szexi külsejét. Még Salvador Dalít is megihlette Jean érzéki ajka, a híres csókosszáj-ágy ma már történelem.

Forrás: AFP


Mae West

Legendásan gyönyörű bőrének titka, hogy egész életében kókuszolajjal kente az arcát. A kókuszolaj mélyen hidratál, folyamatos használatától fiatalos és ragyogó lesz a bőr.

Forrás: AFP


Greta Garbo

Drámai tekintetét nagyon sokan utánozták. Szemhéjára vékony réteg vazelint kent, szempillatövét szénpigmentekben gazdag krémmel festette.

Forrás: AFP


Bette Davis

Költői szépségű szemét éjszakánként uborkapakolással kényeztette. A szem alatti sötét karikáira vazelint alkalmazott.

Forrás: AFP


Marlene Dietrich

Eltávolíttatta az őrlőfogait, hogy még élesebben rajzolódjon ki az arccsontja. Mindenki csodálta a gravitációnak ellenszegülő, csábítóan izgalmas kebleit. Persze ennek is megvolt a titka: vastag ragtapaszt használt a melle alatt hátra húzva, a hátán megtámasztva, így minden helyzetben szépen álltak a keblei.

Forrás: AFP


Rita Hayworth

Hullámos vörös sörénye a védjegyévé vált. Ahhoz, hogy mindig tiptop állapotban legyen, haját minden mosás után olajjal kente be, majd 15 percre törölközőbe csavarta. Ezután meleg vízzel és citromlével öblítette ki.

Forrás: AFP


Marilyn Monroe

Ahhoz, hogy érzéki ajka még teltebb legyen, sminkese öt különböző árnyalatú rúzst használt,
amivel létrehozta ezt a dús dimenziót. Sötétebb vörös árnyalatokat használt az ajak külső széleinél, míg a világosabb színárnyalatokat az ajak közepére satírozta.

Forrás: AFP

Elizabeth Taylor

Meglepő, de Liz Taylor bizony borotválta az arcát. Elsőre viccesen hangzik, de azzal, hogy eltávolította a finom pihéket, bőrének felülete még inkább hasonlított a márvány szoborszerű ragyogásához.

Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.