4 tény, amit biztosan nem tudtál a sminkről

Forrás: Dreamstime -
rúzs szépségápolás termék arckrém smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napi szinte használjuk őket és ritkán fordul elő olyan, hogy ne akadna meg a szemünk egy-egy "kincsnek" számító terméken. A sminkevolúció sokat változott az évek múlásával, ám nem szabad elfelejteni, hogy a festékek túlzott használatával bizony néha többet ártunk, mint használunk. 

Smink az arcon? Válásra fel!

A 18. századi Angliában nem sok kellett ahhoz, hogy bevezessenek egy törtvényt, amely szerint a férj azonnal elválhat feleségétől, ha kiderül, hogy a nő sűrűn festi magát.

Forrás: Dreamstime

Csiganyálból arckrém

Bizony. A mai nők mindent megtesznek a szépségük megőrzése érdekében, még ha ehhez undorító dolgokat is kell magukra pakolni. Csiganyál, kaviár, csoki, vagy akár a saját véred - a lista hosszú, de akár ezek közül is választhatsz.

Bio termék? Egyáltalán nem biztos!

Amikor testápolót, vagy arckrémet választasz a boltban mindig figyelj arra, hogy milyen összetevőket ír a cimke. Ha paraffin, petrolatum, és mineral oil feliratokat találsz a dobozon, inkább tedd vissza a polcra. Ezek az olcsó kőolajszármazékok nehezen szívódnak fel a bőrben.

Forrás: Thinkstock

Melyik a legnépszerűbb kozmetikai termék?

Mi is meglepődtünk, de a rúzs. A kutatások szerint évente közel egymilliárd darabot adnak el belőle világszerte.

Forrás: Marieclaire

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.