Borotva, gyantázás, végleges szőrtelenítés – Tények és tévhitek a szőrről

tévhit fájdalom szőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tényleg erősebbek lesznek a szőrszálak a borotválástól? Tényleg végleges a végleges szőrtelenítés? A nadrág valóban kikoptatja a szőrt? Most eláruljuk, melyek a legnagyobb tévhitek a szőrről!

Érdemes-e borotválni?

Éveket óta szűnni nem akaró vita van arról, hogy milyen hatással van a borotválás a szőrre: megvastagszik-e, vagy sűrűbb lesz-e tőle. A Life.hu szakértője, Blaskovics Ildikó kozmetikus szerint sűrűbb semmiképpen nem lehet, hiszen a szőrtüszők száma adott. Az viszont igaz, hogy vastagabbnak, erősebbnek tűnnek a szőrszálak, mivel a borotva más módszerekkel ellentétben nem tépi ki, csak elvágja a szőrt, így a vastagabb tő nő tovább, és nem vékonyodik el.

Forrás: Dreamstime

A gyanta tényleg koptatja a szőrt?

A gyanta és a jó minőségű epilátorok is tőből tépik ki a szőrszálakat, így egy idő után hajlamosak elhalni, vagyis később már nem nő szőr.

Valóban végleges a végleges szőrtelenítés?

Igen. A jó kozmetikus, jó géppel csodákra képes! Ildikó szerint százból két embernél fordul elő, hogy nem működik megfelelően az IPL módszer, egyébként szuper eredményeket hoz. Saját pácienseinek, akiken nyolc-kilenc évvel ezelőtt csinálta a végleges szőrtelenítést, még nem kellett újabb kezelést adni. Attól sem kell félned, hogy elviselhetetlen a fájdalom, Ildikó szerint inkább csak kellemetlen érzés, amin a gépekbe beépített hűtőrendszer sokat segít.

Forrás: Dreamstime

A gyantázástól megereszkedik a bőr?

Ildikó szerint a havi szintű gyantázásnál egyáltalán nem kell félni attól, hogy a bőr megereszkedne.

A gyantázás és az epilálás tényleg borzalmasan fáj?

Nem. Ha korábban borotváltad a szőrödet, akkor az első egy-két alkalom fájdalmasabb lehet, de jó kozmetikus keze alatt később nem okoz komolyabb fájdalmat.

A nadrág tényleg kikoptatja a szőrt?

„Ez az egyik legviccesebb városi legenda” – fogalmaz Ildikó, aki szerint ennyi erővel egy csapásra mindenkinek megoldódna a szőrproblémája.

Te meddig mennél el a szépség érdekében? A mindennapos borotválkozás még belefér?

Meglepő szépségápolási trend van elterjedőben, amelynek egyre több a híve. A sima, szőrtelen bőr a nőknél már hosszú ideje kötelező elvárás, ám a legújabb divathóbort szerint az ápolt nő minden napot azzal kezd, hogy az arcát is alaposan leborotválja. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Nyílt levél a melltartómhoz – Avagy egy kis mellű nő kálváriájahttp://www.life.hu/trend/20160518-ezert-nem-hordok-melltartot-kis-mellukent.htmlTe is ismered az érzést, amikor egy hosszú nap után otthon végre leveheted a melltartódat? Vagy azt, amikor a nyári forróságban alig várod, hogy megszabadulhass a szorításából? Olvasd el egy kis mellű lány vallomását, aki örökre felhagyott a melltartóba csomagolt élettel. TrendOrigoPunk lázadás, új szépségideálok és a plasztika felfedezése – A szépség fogalma a 70-es évekbenhttp://www.life.hu/trend/20160517-mit-jelentett-a-szepseg-a-70es-evekben.htmlA 70-es évek rengeteg változást hozott a világban: a punk lázadás például olyan nagy hatású tervezőt adott a világnak, mint Vivienne Westwood. Közben új szépségideálok is születtek, mint Farrah Fawcett, Diana Ross és Cher. De a szájfény diadalmenete is ekkor kezdődött, sőt, a kollagént és a szilikont is ekkor fedezték fel. Trend--5 tipp, hogyan lassítsd le a bőröd öregedéséthttp://www.life.hu/trend/20160517-igy-lassitsd-le-a-borod-oregedeset.htmlA szép és ápolt arc éveket fiatalít az emberen, ezért nagyon megéri odafigyelni arra, hogy mivel ápolod a bőrödet. Hidd el, ha vigyázol rá, üdeséggel és fiatalos kisugárzással fogja meghálálni. TrendOrigoA legdrágább ékkő, ami soha nem megy ki a divatból – De mióta és miért imádjuk a gyémántot?http://www.life.hu/trend/20160512-a-gyemant-soha-nem-megy-ki-a-divatbol.htmlTöbb száz éves hagyománya van annak, hogy a férfiak ékszereket ajándékoznak a hölgyeknek, hogy elnyerjék választottjuk szívét. Különösen igaz ez a megállapítás az eljegyzési gyűrűkre. Az, hogy erre a különleges alkalomra különleges gyűrűvel készülnek, már a középkor óta így van. Trend--Tökéletes ruhadarab minden alkalomra: a nyári ruhahttp://www.life.hu/trend/20160511-ezek-a-legszebb-ruhak-nyarra.htmlEgy nyári ruha abszolút jolly joker. Egyszerű, praktikus viselet, amit egy szimpla hétköznapon, de akár különleges alkalmakkor is viselhetsz. Nem beszélve a nyaralásról, amikor egyenesen alapdarab. TrendOrigoAngelina-arcot szeretnék... – Sztárok, akiknek vonásaira vágynak a plasztikáztatókhttp://www.life.hu/trend/20160510-sztarok-akiknek-vonasaira-vagynak-a-plasztikaztatok.htmlMíg régen a plasztikai sebészek megúszták egy egyszerű "teltebb ajkakat kérek" vagy "egy mérettel nagyobb melleket szeretnék" kérésekkel, manapság már más trend hódít: hírességek jellemzőit akarják a páciensek. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.