szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A highlighter magas fényű púder. Finish termék, vagyis az elkészült smink után használjuk, általában az arc előnyösebb pontjainak kiemelésére.

Arcformától függően a highlightot az arc legmagasabb pontjaira tesszük, mint a szemzug és az arccsont. Fényvisszaverő pigmentjeinek köszönhetően az arc ragyogó lesz. Ezért viszont mértékkel használd!

Világos bőrszínhez a pezsgő és a rózsás árnyalatok az ideálisak, sötétebb bőrtónushoz az arany és a bronz fények mutatnak jól.

Forrás: Dreamstime

Valami oknál fogva highlighternek hívják manapság a korrektorok különböző újításait is, és ezért kialakult egy kisebb zűrzavar. Az üzletek kínálatában highlighterként találkozhatsz a korrektor por, krém, matt, folyékony, ceruza, csillogó, selyemfényű, stiftes változataival.

Az arckontúrozás elengedhetetlen kelléke a highlighter pen. Az ideális ovális arcforma kialakításához használjuk ezeket a termékeket, amelyeknek már megjelentek por változatai is.

A highlighterrel való árnyékolás nagyon fontos része a sminknek, hiszen az egységes alapozófelvitellel eltűnnek a homogén környezetben az értékek.

Ezzel a technikával viszont előcsalogathatjuk az arc előnyös vonásait. Világos highlightert azokra a terültetekre tegyünk, amelyeket ki akarunk emelni: szem alá, a szemzugban a szemöldökcsontra, a kupidóívre, valamint az arccsontra. A sötétebb árnyékolót, ami a bőrszíntől ideálisan 2-3 árnyalattal sötétebb, az arccsont alá, a mélyítővonalra és a halántékra satírozzuk, de természetesen alaposan szemügyre véve, milyen arcformához készítjük a sminket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.