3 egyszerű lépés, amellyel te is éveket fiatalodhatsz

öregedés szépség étel ráncok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szépség belülről fakad - ez persze egy hatalmas közhely, de mégis tartalmaz néhány igazságot. Ha szépségápolásról van szó, nemcsak a nyugodt, stresszmentes lélek, de a változatos étrend is fontos szerepet játszik. Íme, néhány tipp a fiatalabb arcbőrért. 

Antioxidánsok

A vitaminok közül néhány igazi csodaszernek számít: ilyen az A-vitamin, a C- és az E-vitamin; az ásványok közül pedig a cink, a mangán-oxid, a réz és a szelén. Ide vehetjük még a Q-10 koenzimet is, mely csodásan lassítja a bőr öregedést. Ha adhatunk egy tippet, akkor fogyassz például minél több kivit: a magas C-vitamin-tartalma biztosítja a kollagén-termelést, ami az egyik legfontosabb bőrvédő fehérje.

Le a cigarettával!

A dohányzás nemcsak a tüdődet károsítja, de a bőrt is rendkívüli módon öregíti. A cigaretta egy igazi ráncgyár: megsemmisíti a bőrödben lévő kollagént és elastint! Sőt, a rossz vérkeringés miatt a cigarettázók bőre vékonyabb az átlagosnál, így hamarabb is veszít a rugalmasságából. A választás a te kezedben van!

Irány az ágy

Tévé kikapcs, lámpa leolt! Kutatások igazolják, hogy a hosszan tartó kialvatlanság magas vérnyomáshoz, szív- és érrendszeri problémákhoz, elhízáshoz, depresszióhoz, szellemi leépüléshez vezethet. Ez évekkel megrövidítheti az életünket! Sose aludj 8 óránál kevesebbet.

Forrás: Daily Mail

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.