5+1 trükk, amivel tartósabb lesz nyáron a sminked

trükk szépségápolás Nyár smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizony nemcsak a hőérzetünk változik nyáron, hanem bőrünk igényei is. Így fontos tudni, hogy mivel ápolhatjátok ilyenkor a bőrötöket, illetve mit tehettek annak érdekében, hogy a sminketek a legnagyobb kánikulában is tartós legyen. 

1. Hidratált bőr

Nagyon fontos a külső és belső vízháztartás szinten tartása, hogy a bőrszerkezet rugalmas maradjon. Ezért naponta 2-3 liter folyadék bevitele elengedhetetlen. Biztos veled is előfordult már, hogy nem figyeltél a vízháztartásod egyensúlyára, és az alapozód napközben nem bírta a megpróbáltatásokat, így betöredezett, beült a mimikai ráncocskákba, ez természetes reakció a dehidratált bőr esetében, mert a bőröd az alapozódból próbálta kinyerni a nedvességet. Ezt elkerülvén, külsőleg olyan, könnyű szerkezetű, gyorsan felszívódó esszenciát használj, aminek magas a hialuronsav-tartalma. Ez megköti a vizet a bőrben, így tartós és rugalmas marad az alapozód is.

Forrás: Dreamstime

Idd magad szépre! Próbáld ki a 24 órás nagy nyári italkúrát

Bőrünk egészségének és szépségének megőrzése nem csupán azon múlik, mikkel kenjük, hanem azon is, hogy belülről mikkel tápláljuk. Most arra adunk ötleteket, milyen folyadékok fogyasztásával tudod elérni, hogy bőröd egészséges és fiatalos maradjon. Következzen a 24 órás nagy nyári italkúra.

2. Bőrtökéletesítő primer

Ha optimális a bőr vízháztartása, akkor jöhet a bőrtökéletesítő primer, amit a bőrtípusodnak megfelelően tudsz kiválasztani. Ez a fantasztikus, láthatatlan csodakrém kiegyenlíti a szabad szemmel nem látható egyenetlenségeket, selymes lesz tőle a bőröd, és minimalizálja a pórusokat is. Tökéletes sminkalap, akár alapozó vagy BB krém alá is ideális választás. Ha használod, tapasztalni fogod, hogy sokkal kevesebb alapozóra lesz majd szükséged.

3. Porpúder

A tökéletesítés elengedhetetlen kelléke a transzparens porpúder, ami egységesíti és fixálja az alapozót, illetve felszívja a nem kívánt nedvességet az arcból. Használhatod önmagában is, ha könnyíteni szeretnéd a nyári sminkedet.

Forrás: Dreamstime

4. Szemhéjkrém

A szemfestéshez érdemes báziskrémet használni, vagy tartós, vízálló szemhéjkrémeket. A szemhéjkrémek előnye, hogy átengedik a fényt és rugalmasan idomulnak a szemhéj finom bőréhez.

5. Ajakprimer

Ajakrúzsod stabilitásához mindenképp használj ajakprimert, ami megakadályozza, hogy rúzsod elvándoroljon a helyéről, és egységesebben is terül el tőle a szádon a rúzs. Hidratál és puhán tartja az ajkaidat.

Forrás: Dreamstime

+1. Sminkfixáló

Akár finom nappali vagy parti sminket viselsz nyáron, a magas páratartalom miatt érdemes sminkedet rögzíteni, ezért használj sminkfixálót, hogy tökéletes legyen a komfortérzeted.

7 sminktermék, amit mindenképpen vigyél magaddal a nyaralásra

Nyaraláskor érdemes alaposan átnézni, mire is van szükség. Mivel úgyis rengeteg holmit viszünk, ahol csak lehet, minimalizáljunk. Nézzük, melyek azok a sminktermékek, amik feltétlenül veled kell hogy menjenek az utazásra.
Így lehetsz trendi menyasszony 2016 nyaránhttp://www.life.hu/trend/20160712-ilyen-a-trendi-menyasszonyi-smink-2016-nyaran.html2016-ban az esküvői smink érzékien természetes. A fényes bőrt highlighttal fűszerezzük, az ártatlanság fokozására lágy, pasztell tekintetet varázsolunk. TrendOrigoLast minute fürdőruha-vadászat – Te már megtaláltad az igazit?http://www.life.hu/trend/20160713-last-minute-furdoruhavadaszat.htmlMég előtted áll a nyaralás, és eddig időd sem volt beszerezni az új fürdőruhát? Most segítünk eligazodni a kínálatban, hogy a lehető legjobb fazonban tündökölhess a vízparton! TrendOrigoDrámaiság és rengeteg játék – Művészi darabok az haute couture divathétrőlhttp://www.life.hu/trend/20160712-a-parizsi-haute-couture-divathet-legkulonlegesebb-darabjai.htmlMiért imádjuk az haute couture-t? Mert kedvenc tervezőinket még a hordhatóság elve sem korlátozza: mindenféle kötöttség nélkül, szabadon szárnyalva, kizárólag a művészetnek adózva terveznek szebbnél szebb kreációkat, amelyek az esztétikumnak a hétköznapokban kevésbé ismert, magasabb fokát nyújtják. Nézzük, melyek voltak a legizgalmasabb kreációk a 2016-os őszi-téli párizsi haute couture divathéten! TrendAFPÍgy sminkelj, ha Rák a csillagjegyedhttp://www.life.hu/trend/20160711-igy-sminkelj-ha-rak-a-csillagjegyed.htmlMinden csillagjegyhez tartoznak bizonyos személyiségjegyek, amelyek meghatározzák, hogy milyen az alaptermészeted, a mentalitásod és a stílusod. Larion Oscar most azt is elárulja, milyen smink illik hozzád, ha a Rák havában születtél. Trend--CCCC – A hónap sminktrükkje négy betűben!http://www.life.hu/trend/20160707-cc-krem-ciankek-es-cekla-az-uj-orulet-a-sminktrendekben.htmlCCCC – az új őrület! De mit takar ez a négy betű? Larion Oscar sminkmester elárulja, és azt is, hogyan viseld! TrendAFPRövid haj kontra hosszú haj – Melyik a szexibb a nők és a pasik szerint?http://www.life.hu/trend/20160706-rovid-haj-kontra-hosszu-haj-melyik-a-szexibb-a-nok-es-a-pasik-szerint.htmlA rövid kontra hosszú haj kérdése igencsak megosztja a közvéleményt. Vannak pasik, akik el sem tudnák képzelni, hogy rövid hajú barátnőjük legyen, mások viszont egyenesen bolondulnak a rövid hajú lányokért. De mi a véleményük erről a nőknek? Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.