Kényszerházasság miatt felakasztotta magát egy 11 éves iráni lány

Forrás: AFP/Wakil Kohsar -
kislány öngyilkosság Irán kényszerházasság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kényszerházasság miatt felakasztotta magát egy tizenegy éves lány egy nyugat-iráni kisvárosban, Kamjáránban - közölte szerdán az ISNA iráni hírügynökség.

A lányt korábban arra kényszerítették, hogy egy nála 14 évvel idősebb, fogyatékkal élő férfihoz menjen hozzá. A jövendőbelijétől való félelmében a lány nagyanyjának csadorjával, vagyis az iráni muszlim nők teljes testet fedő ruhadarabjával akasztotta fel magát. A lány árvaként élt a nagyanyjával.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Wakil Kohsar

A legtöbb esetben szegénység miatt kötött kényszerházasságok még mindig nagyon elterjedtek az iráni falvakban és kisvárosokban.

David Beckham kislánya cinkosa: a felesége előtt falazott Harpernekhttp://www.life.hu/csalad/20160803-david-beckham-a-tenyeren-hordozza-kislanyat-es-victoria-elott-falazott-harpernek.htmlMiért élveznek el a nők, ha nincs funkciója az orgazmusnak? (18+)http://www.life.hu/intim/20160803-mi-az-orgazmus-a-szaporodasban-nem-jatszik-szerepet-friss-kutatas.htmlNem mind arany, ami fénylik: 10+1 legérdekesebb tény az olimpiákrólhttp://www.life.hu/kult/20160803-a-2016-os-sportesemenyt-rio-de-janeiroban-rendezik-meg-hamarosan-kezdodik-az-olimpia.htmlNem rossz! Ebben a luxushotelben nyaralt Vilmos és Katalinhttp://www.life.hu/otthon/20160803-ime-ebben-a-luxushotelben-nyaralt-vilmosek.htmlHurrá! Megérkezett az olimpiai láng Rio de Janeiróbahttp://www.life.hu/news/20160803-rio-de-janeiro-megerkezett-az-olimpiai-lang-reggel-viszik-a-megvalto-krisztus-szoborhoz.htmlMicsoda fényűzés! Less be Cristiano Ronaldo méregdrága luxuslakásábahttp://www.life.hu/otthon/20160803-cristiano-ronaldo-lakasa-igy-elnek-a-focistak-less-be-a-sztarok-otthonaba.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.