Pezsdülj fel! Szépségtippek a divat fővárosából, Milánóból

Milánó kifutó szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Káprázatosan izgalmas, amikor a tradíció és az innováció összeolvad a mediterrán temperamentummal. Fantasztikus anyagválaszték, formavilág és megannyi kreatív pompa, ami a Milánói Divathéten elénk tárult. Persze a kulisszák mögött még sok izgalom rejlik. Nézzük meg közelebbről, milyen sminktrendek lesznek a következő szezonban, amiket akár mi is beépíthetünk kelléktárunkba.

Arctökéletesítő életérzések:

  • Minimalista – A tökéletes matt alapozás egy kis fényjátékkal. A bőrtökéletesítő báziskrém után egy folyékony alapozás következik, majd a porpúderrel való fixálás. A szemhéjra aranyló bronz szemhéjkrém, az alsó pillatőhöz matt középbarna satír kerül, és mindez kontúr nélkül adja meg a kifinomult hatást. Highlight a kupidóívre és diszkréten a szemzugba menjen. Az ajkak természetes ragyogásához csak egy ajakbalzsam kell.
  • Country – Egészségtől ragyogó orcák. Matt alapozás és púderezés után finom fénycsillanás kerül highlight segítségével a szemzugba és a kupidóívre. Az üdeséget a barackos arcpirosító gazdag használata adja meg, amit az arccsont alá, az arc közepe felé, kissé vastagon kell használni.
  • Glossy – Természetes ragyogás, ami krémesen az igazi. Légiességét az adja ennek a sminknek, hogy csak krémeket használunk. Az arctökéletesítő primer után a folyékony alapozóval egységesítjük a bőr színét, és nem fixáljuk le. Krémpirosítóval kontúrmentesen élénkítjük finoman az orcát. Az ajkakra áttetsző ajakbalzsam kerül.
Forrás: AFP

Szemfestési technikák:

  • Kezdjük a finom megoldásokkal. A szemzug kiemelése highlighttal és ezüstös szemhéjkrémmel nagyon tiszta tekintetet kölcsönöz a tökéletesen matt környezetben. A fényes alapozás mellett a szemhéjkrémekkel való játék lendületes külsőt kölcsönöz. Az alsó-felső vízvonal kiemelése fekete szemceruzával nagyon kifejezővé varázsol minden tekintetet. Csak egy szín, akár csak egy csíkban felfestve a mozgó szemhéjra, újszerű urbanista megközelítés. Kedvenc színek a sárga, a mandarin, a ciánkék, a padlizsán.
  • A kifelé vastagodó cicás tusvonal és a geometrikus hatás is tartja magát. A geometrikus hatás lényege, hogy ne húzd egységesen végig, hanem szakítsd meg a szemhéj közepén. A szemhéj külső szélét húzd túl, és kösd össze az alsó pillatővel. Az egyik nagy kedvencem, amikor csak a felső szemhéjat tartjuk izgalomban, és az alsó tisztán marad.
  • Próbáld ki a „papírbabák”-hatást! Egy fekete szemceruzával húzz vastagon kifelé ívelve egy tusvonalat, majd satírozd el. Ezután a mozgó szemhéj egészére satírozz egy grafitárnyalatot, és mélyítsd a szempillatövet egy kis feketével. Szempilláidat dúsító fekete szempillaspirállal fesd ki, a külső szélét duplán.
  • Az új füstös hatású szem a következő szezonban a kobaltkék és fekete kombinációja lesz. Elektromossággal tölti meg a tekintetet, és nagyon izgalmas együtt ez a két szín. Elkészítése roppant egyszerű. Amire mindenképpen figyelj, hogy tartós hatású szemceruzát válassz hozzá. A kék színnel húzz egy tusvonalat, az ujjaddal picit satírozd el, majd húzd ki még egyszer a ceruzával alul. Ugyanezt a műveletet végezd el a fekete szemceruzával, és már kész is.
Forrás: AFP

Szemöldöktrend:

  • Ami szemöldöktrendet illeti, marad a természetes hatású, vastag szemöldök, finoman élénkítve és kifésülve, de egyre népszerűbbek a kivilágosított szemöldökök. A világos szemöldök finom, pasztell árnyalatokkal való élénkítése is nagyon trendi. Próbáld ki a lilát, a rózsaszínt, a sárgát.
Forrás: AFP

Ajakrúzstrend:

  • A matt és a fényes textúrák egyaránt divatosak lesznek a következő szezonban. Sőt, jön vissza az ultrafényes szájfény is. Ami meghatározó lesz jövőre, azok a különleges árnyalatok, mint a cékla, a borvörös, a cseresznyepiros, a fahéj, valamint a glitter.
Forrás: AFP
Haj- és sminkvariációk egy őszi-téli esküvőrehttp://www.life.hu/trend/20161012-haj-es-sminkvariaciok-egy-oszi-teli-eskuvore.htmlLegtöbben nyárra vagy tavaszra időzítik a nagy napot, pedig az őszi és a téli esküvőnek is megvan a maga bája. Csodás természeti témájú esküvőket lehet ilyenkor tartani, ráadásul hosszú csipke felsőkben pompázhattok. Mindezekhez most szuper frizura- és sminktrükköket is mutatunk nektek! TrendOrigoÁlomesküvő 3. rész – „Az emlékezetes esküvők mesés meghívókkal kezdődnek”http://www.life.hu/trend/20161012-alomeskuvo-harmadik-resz-meghivok.htmlAz elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! Trend--Sokkoló és merész trendek! Hollywoodi sztárok legextrémebb cipőihttp://www.life.hu/trend/20161010-hollywoodi-sztarok-legextremebb-cipoi.htmlAz extrémnek kétféle változata van: a sokkoló és a csodálatos. A hollywoodi cipőcsodák között is van ilyen is, olyan is: ki nevetséges, ki álomszép lábbelikbe bújik a vörös szőnyegen. Mutatjuk is a kedvenceinket mindkét kategóriában! Trend--Vasfűzők, radioaktív arckrémek, arzénruhák – 15 halálos divathóborthttp://www.life.hu/trend/20161007-15-halalos-divathobort-az-emberiseg-tortenelmebol.htmlAz emberiséget mindig is meghatározta a divat, és akár elismerjük, akár nem, mindannyiunk életére hatással van. Ha visszanézzük gyerekkori fényképeinket, valamennyien megmosolyogjuk akkori öltözetünket és kinézetünket, hiszen minden kor mást tartott divatosnak. A legtöbb divathóbort valóban csupán megmosolyogni való, de akad példa arra is, hogy egy-egy felkapott divatirányzat akár halálos következményekkel is járhat. Trend--Beyoncé rózsaszínben is istennő - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20161007-heti-stilusmustra-szerepel-benne-beyonce-sarah-jessica-parker-cate-blanchett.htmlNőies báj, maszkulin stílus, eltúlzott részletek, és egy street style királynő, akit senki nem tud felülmúlni. Íme, a hét legjobban és legrosszabbul öltözött sztárjai! Trend--Hollywoodi sztártervező ruháját viselte a nagy napon Szabó Zsófihttp://www.life.hu/trend/20161006-szabo-zsofi-vera-wang-menyasszonyiruhaban-mondta-ki-a-boldogito-igent-szerelmenek.htmlSzabó Zsófi és Kis Zsolt október 1-jén mondták ki egymásnak a boldogító igent. A csodálatos esküvőt Zsófi álomszép ruhája koronázta meg, amit nem akárki tervezett: a hollywoodi celebek egyik kedvenc divattervezője, Vera Wang. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.