szépség2016 szépségápolás őzike smink szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sejtelmes, titokzatos, ártatlan és romantikus – ilyen egy igazi őzikeszem, aminek Larion Oscar ezúttal kétféle változatát is bemutatja nektek. Íme! 

Ahhoz, hogy a fókusz a szemre kerüljön, első lépésként az arcbőr színét egyenletessé kell tenni. Leheletvékony alapozóval egységesítsd bőröd színét, majd finoman púderezd le, hogy stabil maradjon egész nap. De mielőtt lefixálnád a szem környékét, korrektorral érdemes világosítani ezt a területet: a szemöldök alá és a szem alatti területre is tegyél, és az ujjaddal szépen dolgozd össze az alapozóval. Ezután jöhet a púder.

Ha ártatlan őzikeszemeket szeretnél, akkor a mozgó szemhéjra bézs színt satírozz, és húzz egy szép kifelé vastagodó fekete tusvonalat. A vízvonaladat bőrszínű szemceruzával emeld ki,majd a szempilláidat alul-felül fesd ki.

1. Cien 499 forint 2. Essence 749 forint 3. Cien 599 forint 4. Avon 2499 forint 5. Cien 699 forint

Érdemes élénkíteni még a szemöldök színét a hajtöveddel harmonizáló árnyalatú szemöldökceruzával vagy porral, de a végén alaposan fésüld ki a felesleget, hogy természetes hatású maradjon. Így még nagyobbnak tűnnek majd a szemeid. Ajkad színe lehet élénk, szenvedélyes.

Ha titokzatosra vennéd a figurát, akkor használj mélyebb színeket.

Sötét sminknél érdemes szemhéjbázist használni, hiszen ki szeretné, ha a szeme alá csúszna a fekete ceruzavonal. A mozgó szemhéj belső részére tegyél a világos szemhéjfestékből, és csak ezután húzz kontúrt, így a fekete megtartja a színét. Közvetlenül a pillák tövében, nehogy bőrszínű csíkot hagyjunk a ceruzavonal és a pillatő között, ez az egész sminket elrontaná. Az alsó pillasoron és vízvonalon ugyanígy járunk el, és feketével színezzük a pillák közti rést is. A belső szemzug háromszögét is feketével színezzük. A kontúr maradhat éles, de ha ez neked erőteljes, a széleit satírozd el apró mozdulatokkal. A vízálló ceruzát a száradás előtt kell satírozni, utána már nem fog elmozdulni. A külső szemzugot sötét színnel árnyékold, ezt felviheted a szemöldökcsontra is.

1. Catrice 1489 forint 2. Cien 549 forint 3. Essence 1049 forint 4. Avon 1799 forint 5. Cien 699 forint

Highlighttal még jobban növelhetjük az őzikeszemeket: a szemzughoz, a szemöldökcsontra és az arccsontra is tegyél egy keveset.

Ajkad színe legyen visszafogottabb ennél a sminknél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.