Álomesküvő 5. rész - A dekoráció élettel és meghittséggel tölti meg a teret

virág esküvő álomesküvő menyasszony dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát!

Natural Wedding Decor

Gulácsi-Szakács Emese és Gulácsi Norbert a meghívótól a virágdíszeken át a köszönőajándékokig az esküvő minden dekorelemét megtervezi. Két kedvenc stílusuk a rusztikus, erdei és a modern, loft hangulatú esküvő.

Fotó: Muray Gábor, Török-Bognár Reni

Mikor és miért kezdtetek el esküvők dekorálásával foglalkozni?

2013-ban a saját esküvőnkre készítettünk először dekorációt. Hihetetlenül élveztük már azt is, hónapokig készültünk rá. És hogy később megadatott nekünk az a csoda, hogy az ember munkája lesz a szerelme, ezért nagyon hálásak vagyunk.

Milyen stílust képviseltek?

Nagyon szeretjük a tematikus esküvőket, mert nagyon izgalmas és változatos eredményeket szülnek. Nem szeretnénk stílusok közé szorítani a munkánkat, mert mindig a párokra szabjuk a dekorációt, és sokszor nagyon különböző emberekkel sodor össze minket az élet. Szerencsére. Ha mégis kellene mondani valamit, két kedvencünk van: a rusztikus, erdei esküvők kérges fa elemekkel és sok zölddel, és a modern, loft hangulatú esküvők sok betonnal és rézzel.

Fotó: Jágity Fanni, Török-Bognár Reni, Rokolya Zsolt

Milyen dekorelemek találhatók meg a kínálatotokban?

Az organza és az üvegkavics kivételével szinte minden, mivel a különböző témák vagy környezeti adottságok érdekes dolgokat eredményeznek. Nagyon szeretünk minden esküvőnkbe új elemeket hozni, de persze a fakorongokat, a különböző mécses- és gyertyatartókat többször is szoktuk használni.

Hogyan áll össze egy esküvő dekorációja?

Egy személyes találkozó során végigbeszéljük a párokkal az igényeiket, rákérdezek mindenre, ami csak szóba jöhet. Mi készítjük a virágokat is, így igazi egység képviseli az esküvőt. A meghívótól kezdve az összes apróságon keresztül mindent intézünk. Ha szükség van rá, mi hozzuk az esküvőkre az irányjelző-, illetve köszöntő táblákat, a vendégváráshoz szükséges limonádés ballonokat, hozzá a kis üvegeket, szívószálakat, a szertartás díszeit (kapu, asztal, folyosó, gyűrűpárna), a pár szórásához kis tartókban rizst vagy virágszirmot, az ültetési rendet, asztaldíszeket, menüket, szalvétát, köszönő ajándékokat, vendégkönyvet, ajándékgyűjtő ládát, fotósarkot, gyerekfoglalkoztatókat, csillagszórót, desszertasztal kellékeket és természetesen különböző lámpasorokat, fényfüggönyöket, lampionokat.

Gruber Andi Wedding Decor

Gruber Andi imádja a szabálytalanságot, a szokatlan csavarokat, a kócosságot – de az összhatást tekintve fontos számára az egyensúly, az igényesség és a koherencia. Nagyon sok különböző hangulatú és stílusú koncepciót álmodott már meg a párok stílusára szabva.

Fotó: Vargha Miklós Photography, Gruber Andi Wedding Decor

Mikor és miért kezdtél el esküvők dekorálásával foglalkozni?

Viszonylag új szereplők vagyunk az esküvői piacon, gyakorlatilag az idei volt az első éles szezonunk. 2014-ben a saját esküvőnk dekorációját én álmodtam meg és együtt valósítottuk meg a férjemmel és barátokkal. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ez valami olyasmi, amit én soha nem szeretnék abbahagyni. Rengeteg vízió maradt bennem, szerettem volna ezeket is megvalósítani és boldoggá tenni másokat a munkámmal. Varázslatos dolog, amikor a milliónyi apró kis részlet, hosszú hónapok munkája egyszer csak összeáll egy kerek egésszé, amikor egy szürke, csupasz tér életre kel, sugárzóvá válik és hatni kezd az emberekre.

Milyen stílust képviselsz?

Szokták mondani, hogy az egymástól nagyon különböző esküvőinkben is van valami közös, hogy van egy konstans tapintható stílusa, hangulata a munkáinknak. Nagyon boldoggá tesz, ha ez tényleg így van, de én nehezen ítélem meg ezt objektíven. Az élet minden területén, így a munkámban is szeretem a szabálytalanságot, a szokatlan csavarokat, a kócosságot – de az összhatást tekintve fontos számomra az egyensúly, az igényesség, a koherencia. Nagyon sok különböző hangulatú és stílusú koncepciót álmodtunk már meg, hiszen ahány pár, annyi személyiség, annyi elképzelés, és ugye maga a helyszín is egy nagyon-nagyon meghatározó tényező. Volt már csupaszín bohém esküvőnk, rusztikus pajtalagzink, naturális erdei dekorációnk, minimál, geometrikus koncepciónk, de egyre több letisztult, elegánsabb, klasszikusabb jegyeket hordozó dekorációt is készítünk. Bármilyen vonalon induljunk el, mindig a harmónia, az egység megteremtésére törekszünk, hogy a dekorációink részlet- és ötletgazdagok legyenek, de mégse legyen „túl sok" semmi, ne menjen át giccsbe, erőltetettségbe, hanem megmaradjon egy finom egyensúly a természetesség és az ünnepi elegancia, a gondosan kitalált részletek között.

Fotó: Vargha Miklós Photography, Pinewood Weddings

Milyen dekorelemek találhatók meg a kínálatodban?

Gyakorlatilag minden, aminek köze van a látványhoz, a vizuális összképhez, arról mi gondoskodunk. A teljes grafikai arculatot megtervezzük és kivitelezzük, így a meghívótól a menükártyákon át a vendégajándékokig minden egységes és személyre szabott. A világítás, a fények is nagyon fontosak. A romkomcsákból ismert, hangulatos villanykörte füzérekből és apró fényű LED-es fénysorokból több száz méter áll rendelkezésünkre. A kreatív elemeket mindig személyre szabva készítjük, de a kincsestárunkban is elég sok kellék lapul már. Az esküvői enteriőrök egyik legmeghatározóbb elemét, a virágdekorációt is mi biztosítjuk, ahogyan a személyes csokrokat, virágos fejdíszeket, kitűzőket is például. A virágkötés rendkívül hangsúlyos része a munkánknak, minden csokorra, virágos installációra egy önálló alkotásként tekintünk. Itt a kicsit vadóc, kócos-romantikus stílus jellemez minket leginkább, de ennek az iránynak is millió arca lehet, úgy mezei virágos, mint elegáns összhatást is eredményezhet, minden a megfelelő virágok gondos kiválasztásán, az arányok eltalálásán és a kiegészítőkön múlik.

Hogyan áll össze egy esküvő dekorációja?

Általában körülbelül fél évet felölelő tervezői munka eredménye mindaz, ami egy-egy esküvőn a helyére kerül. Minden a párral való első találkozással kezdődik, ahol amellett, hogy a főbb elképzeléseket és irányokat átbeszéljük, ihletet merítünk mindabból, ami belőlük sugárzik, ahogy egymásra néznek, ahogy a sztorijukat mesélik. Az alkotói folyamatunk origója ugyanis mindig az a két ember, akikről ennek a napnak szólnia kell, az ő személyiségük, rezgéseik, a kettejük kapcsolata és a közös útjuk állomásai, mérföldkövei a fő inspirációs forrásaink. Szerencsések vagyunk, mert rendszerint nagyon színes, izgalmas karakterek találnak meg minket, akik gyakorlatilag egy kreatív lavinát indítanak el bennünk. Kell is az a jó pár hónap, amíg letisztul a kép, a koncepciórészletek érnek, csiszolódnak és végül összecsiszolódnak. Ez nem megy mindig könnyen, az alkotásnak az alkotói válság is fontos részét képezi, van, hogy félre kell tenni kicsit valamit ahhoz, hogy a sok próbálkozás és izzadás után a megoldás egyszer csak a semmiből elénk lépjen és megmutassa magát. A szabadság, a spontaneitás már csak ezért is fontos tényező a munkánkban, ha úgy érezzük, szárnyalhatunk, akkor szárnyalni is fogunk.

Kisdió - avagy egyedi táblák a nagy napra

A Kisdió egy nem is olyan régen indult vállalkozás, aminek elsődleges célja a bensőséges, baráti hangulat megteremtése az esküvőkön.

"A saját esküvőnk szervezésekor különösen figyeltem arra, hogy a nap ne csak kettőnkről szóljon, hanem arról is, hogy a távoli rokonok és régi barátok újra találkoznak, és hogy két család egyesül. Ezért is olyan környezetet szerettem volna teremteni, ahol a násznép nem csupán résztvevői, hanem részesei is a napnak. A dekorációban fontos szerepet szántam a tábláknak, melyek nemcsak az eligazodást szolgálják, hanem meg is szólítják a vendégeket, bensőségesebb, barátibb hangulatot teremtve az esküvőnek. Nekiálltam anyagokat, festékeket és technikákat kipróbálni, majd lassacskán kialakítottam a saját stílusom. Idén tavasszal egy baráti párnak készítettem táblát ajándékba, majd egyre több ismerős kért hasonlót az esküvőjére. Ezeket követően egy dekoros barátnőm bátorított, hogy indítsam el Kisdiót és osszam meg munkáimat másokkal is. Hogy miért szeretem? Egyrészt imádom magát az alkotás folyamatát, másrészt hatalmas öröm látni és érezni a párok boldogságát és kedvességét. A legnagyobb elismerés számomra amikor a tábláim az esküvői kelléken túl a közös otthon díszei is lesznek."

Chetres

Johi és Andris a vintage szerelmesei, és igazi gyűjtögetők. A déd- és nagyszülők hagyatékából, illetve a bolhapiacról származó régiségeket is szívesen beépítik az esküvők dekorációjába.

Forrás: Chetres, Fotó: Jágity Fanni

Mikor és miért kezdtetek el esküvők dekorálásával foglalkozni?

2015-ben diplomáztunk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Andris formatervezést, én pedig textiltervezést tanultam. Már azon év nyarán eldöntöttük, hogy szeretnénk belevágni egy olyan alkotó tevékenységbe, amiben mindkettőnk kreativitása kibontakozhat és amivel másoknak is örömet tudunk szerezni.

Milyen stílust képviseltek?

Nagyon szeretjük a régi bútorokat és antik tárgyakat, így egyből a vintage stílusra kezdtünk ráhangolódni. Mind a ketten kísérletező szellemek vagyunk, így folyamatosan próbálgatjuk az új irányzatokat. Igyekszünk mindenben a párok segítségére lenni és elsősorban az ő igényeikhez mérten igazítani a hangulatvilágot. Minden pár különböző, ezért próbálunk változatosak és rugalmasak lenni.

Forrás: N. Anna Photo, Photography & Design by Andras Bejczi

Milyen dekorelemek találhatók meg a kínálatotokban?

Fontosnak tartjuk, hogy amikkel dolgozunk, eredeti régiségek vagy általunk készített tárgyak legyenek. A régi bútorok fái, az öreg csipkék illata és a milliószor átfestett kávédaráló mind mesélni tud múltjáról. Öröm fellelni, felújítani, majd egy új aspektusba helyezni ezeket a kincseket. Dekorelemeinket hosszasan tudnánk sorolni, talán jobb, ha most bevalljuk, hogy gyűjtögetők lettünk. Készletünk egy része déd- és nagyszüleim hagyatékából való, de számos elem adományboltból és bolhapiacokról került hozzánk. A karakteresebb és látványosabb tárgyakból beállításokat készítünk és igyekszünk funkciót rendelni hozzájuk. Így például egy működőképes írógéphez le tudnak ülni a vendégek és üzenetet tudnak hagyni a párnak. Az interaktív beállítások mellett a látványos installációk is népszerűek. Egy-egy virággal beborított háttér vagy egy régi deszkákból készült fotófal is sokat dob egy helyszín hangulatán. Mindezek mellett vannak nélkülözhetetlen dekorációs elemek, amelyek nagyban megkönnyíthetik a pár és vendégeik dolgát. Ilyenek az útbaigazító táblák, ajándékos bőröndök, az ültetési rend, a menü és a programos beállításaink.

Hogyan áll össze egy esküvő dekorációja?

A párral való megismerkedésünk után összegyűjtjük az ötleteinket és készítünk egy képes válogatást. Ellátogatunk a helyszínre, majd a helyszín adta lehetőségek és a párok igényeit figyelembe véve véglegesítjük a moodboardot. Ekkor már részletesen kitaláljuk a látványt és meghatározzuk a dekorációs elemek számát. A nagy napon, a helyszínen már minden készen várja a párt.
A székek, az asztalok dekorálásától, a világító füzérek, az ültetési rendek, a sütis, italos asztalok elkészítésén át a merész ötletek megvalósításában is lelkes partnerek vagyunk. Nem esünk kétségbe, ha éppen egy fehér lovat kell reprezentálnunk a bevonuló golf kocsi elejére, vagy ha a helyszín hangulatvilágításához alpinista módba kell kapcsoljunk.

Love DIY Wedding

Marjai Ágnes már akkor a vintage stílus szerelmese volt, amikor Magyarországon ennek még nem is igazán volt képviselője. Így saját maga dekorálta az esküvőjüket, és végzetesen beleszeretett a műfajba.

Forrás: Love DIY Wedding, Fotó: Pinewood Weddings

Mikor és miért kezdtél el esküvők dekorálásával foglalkozni?

Körülbelül 5 évvel ezelőtt, amikor a saját esküvőnkre készültem és nem találtam olyan dekorost, aki értette volna, hogy én mit szeretnék dekorációban megvalósítani. Az akkor még itthon újnak számító vintage stílust szerettem volna viszont látni az esküvőnkön, de akkor még csak külföldi oldalakon volt ez divat. Végül magunk és egy csodálatos virágos segítségével készült el a dekoráció, viszont én úgy beleszerettem a dekorálásba, hogy azóta is csinálom. A blogot is így, a készülődés közben kezdtem el írni és mára több, mint 5000 követővel vagyunk jelen a Facebookon.

Milyen stílust képviselsz?

Leginkább vintage és rusztikus stílusú esküvőink vannak, de szívesen dekorálunk bohém, natúr-minimál, indusztriális és elegáns stílusban is, sőt vállaljuk bármilyen itthon még extrémnek tűnő dekoráció elkészítését is. Legtöbbször olyan párok keresnek, akik DIY = csináld magad elemekkel szeretnék egyedivé tenni esküvőjüket és ebben szeretnék a segítségemet kérni.

Fotó: ElevenPhoto, Biri Ádám, Forrás: Love DIY Wedding

Milyen dekorelemek találhatók meg a kínálatodban?

A koncepció kialakításától kezdve, a grafikai tervezésen és virágok beszerzésén át, az aznapi dekorálásig mindenben tudunk segíteni. Sőt jövőre már bérelhetőek popcorn- és vattacukor-készítő gépeink, az esküvőre szabott grafikai anyagokkal és dekorációkkal együtt.

Hogyan áll össze egy esküvő dekorációja?

Először is a stílust találjuk ki, ami alapján meghatározzuk a dekoráció elemeit a konkrét igények alapján. A személyes találkozó után pedig egy titkos Pinterest albumban folytatódik a munka, ahol a párnak tetsző és általam mentett képek alapján teljesedik ki a személyre szabott koncepció. A helyszínt is mindenképp bejárjuk együtt, ott is felmerülhetnek olyan kérdések, amelyeket érdemes tisztázni előtte. Egy-egy esküvőre általában heteket készülünk, így eléggé sűrű nekünk ez az időszak. Továbbá ha igény van rá, nagyon szívesen ajánlok stílusban hozzánk illő szolgáltatókat is, legyen szó ceremóniamesterről, fotósról vagy akár cukrászról.

Edinas paper installations

Németh Edina papírinstallációkkal teszi különlegessé a legkülönbözőbb terek atmoszféráját. Edina a felmerülő igények miatt Edinas paper festivities néven nemrégiben alapított új márkát, ami kifejezetten rendezvények, esküvők dekorálására hivatott.


• Miért éppen a papír? Hogy találtál rá erre a szenvedélyre?
Belsőépítészként végeztem Amszterdamban, és már tanulmányaim alatt is sokszor fordultam papírhoz mint kifejezési eszközhöz. A marketingvilágban tett tapasztalatszerzés után éreztem, hogy szeretnék visszafordulni a kézzel történő alkotáshoz, és így egyértelműen azonnal a papírra esett a választásom.
• Mitől olyan különleges a papírdekoráció?
Szeretem a papírnak azt a fajta kettősségét, amely típusától függően tud erős, törékeny vagy könnyen formálható lenni. A technika és az anyag szokatlan párosítása, a geometrikus és az organikus formák keverése a fő inspirációm. Az esküvők vonatkozásában csodásnak tartom azt is, hogy mivel minden egyedi tervezés alapján készül, ezért ki tudunk emelni egy olyan motívumot vagy részletet, ami a párnak igazán fontos, és így hozzájárulhatunk az egyszeri és megismételhetetlen pillanathoz.
• Te magad gondoltál rá, hogy esküvők dekorálását is vállalhatnád, vagy egy megrendelés vezetett az esküvők világába?
Sok megkeresés érkezett erre vonatkozóan, inkább a felmerülő igények vezettek ide. Eddig az Edinas paper installations márka alatt kevesebb esküvőt vállaltunk, de most bővítettük a csapatunkat, és létrehoztunk egy teljesen önálló márkát Edinas paper festivities néven kizárólag azért, hogy az esküvőkön, szülinapokon, babaváró bulikon, vagy bármilyen ünnepi alkalomkor olyan papír design- és dekorációs elemek öltöztessék a teret, ami kizárólag a pár igényei alapján, egyedileg készült.

Frida Virágműhelye

Isteni sugallatra jött a virágkötés ötlete Vasas Frida számára, akit egy pillanat alatt beszippantott a Magyarországra is beszivárgó, új generációs esküvői stílus meghittsége, friss és üde hangulata. Frida munkáit a kócos báj jellemzi.

Forrás: Frida Virágműhelye, Fotó: Török-Bognár Reni

Miért éppen virágok? Hogy találtál rá erre a szenvedélyre?

A kreatív alkotás örömét kislány korom óta hordozom a lelkemben, ahogyan a természet szeretetét is. Először lakberendezőnek tanultam és már dolgoztam egy ideje a szakmában, amikor - én úgy tartom - isteni sugallatra jött a virágkötés ötlete. Nagyon tetszett a gondolat, gyermeki izgatottsággal töltött el - rögtön tudtam, hogy valami mást szeretnék képviselni, mint amit a hagyományos, kortárs virágkötészet nyújt és tulajdonképpen egy pillanat alatt beszippantott a külföldről lassan Magyarországra is beszivárgó, új generációs esküvői stílus meghittsége, friss, üde hangulata. Kész volt tehát a Frida Virágműhelyének alapkoncepciója, nem maradt más hátra, mint belevágni az álom megvalósításába.

Milyen stílust képviselsz?

A virágkompozícióimat egyfajta rakoncátlan, kócos báj jellemzi, melynek hangulata a természet érintetlen, nyers, rusztikus szépségéből ered. A virágcsokrokat hassa át a könnyedség, a növények adottságaiból, érdekes formáiból származó játékosság és lehelet finoman jelenjen meg bennük az adott évszak jellemző színpalettája, illetve virágfajtái is.

Forrás: Frida Virágműhelye, Fotó:Tanács Renáta

Hogyan történik egy virágcsokor megkomponálása?

A komponálás folyamata a legkedvesebb számomra. Ihletet tudok meríteni a reneszánsz kor festményeibe zárt tömött, a virágoktól szinte túlcsorduló kompozícióiból, a lélegző, élő természetből, egy tavaszi, üde virágoskert tarka színeiből, egy utazás emlékeiből. Ebben a szakaszban, szinte minden apróságnak meg van a maga gondolatébresztő ereje. Hogy egy tematikus esküvő hangulata a virágdíszítésben, a menyasszonyi- illetve egyéb kötött csokorban is maradéktalanul meg tudjon jelenni, olyan részleteknek kell együttes harmóniában, kéz a kézben járnia, mint a menyasszony és a vőlegény elképzelései, a helyszín adottságai, az ezekből összefonódó és kialakuló fő stílusirányzat, a hangulat, illetve a grafikai és egyéb dekoratőri munkák. Egy esküvői virágdíszítés végleges formájához rengeteg ötletelés, álmodozás és izgalmas konzultáció tesz hozzá.

Szerinted miért fontos, hogy sok élővirág legyen egy esküvőn?

Az élővirág minden apró jegyében, olyan költői szépséget hordoz, amit sokszor csak akkor fedezünk fel igazán, ha hagyjuk magunkat belefeledkezni az anyatermészet, vagy egy-egy összeállított kompozíció látványába. Az édes illat, a különleges forma, egy-egy szirom tökéletessége - vagy éppen kedves tökéletlensége az, ami egy ilyen megismételhetetlen alkalomkor is képes tovább melengetni a szívet. Úgy hiszem, hogy a virágok szerény szépségükkel olyan intenzív vizuális élményt nyújtanak, amelyet lelki szemeink előtt - a nagy nap minden kincset érő pillanatával együtt - évek múltával is fel tudunk majd idézni. Ezért az élményért érdemes élővirágokkal díszíteni.

Bloom flowers and design Budapest

Járay Janka és Farkas Dóra jól tudják, hogy a virágpiacon melyik termelőnél milyen különlegességre bukkanhatnak, így mindig adódik egy-egy meglepetés is a menyasszonyi csokrokban.

Forrás: Bloom flowers

Miért éppen virágok? Hogy találtatok rá erre a szenvedélyre?

A virágok önmagukban szépek, kedvesek, nem beszélnek vissza, sose kötözködnek, és mindenkinek örömet okoznak, éppen ezért nagyon szerethetőek. Kiskorunk óta figyeljük és szeretjük a növényeket. Mivel mind a ketten tájépítészként végeztünk, régóta növények segítségével igyekszünk valami szépet és jót alkotni.

Janka: Az alsó szomszéd néni a környék virágárus kofája volt, így mindig nyíltak szép virágok a kertben, örültem, ha kaptunk egy-egy szál virágot iskola után. Mindig is úgy képzeltem, hogy virágokkal foglalkozni jó dolog, így elkezdtem bejárni a kedvenc helyemre, a budapesti Fű-Fa-Virág üzletbe, ahol rengeteget tanultam, itt alakult ki igazán a virágok iránti lelkesedésem.

Dóri: Ezzel egy időben én Hollandiában döntöttem el, hogy virágkötészettel szeretnék foglalkozni. nagy szerencsémre,egy olyan virágboltba jelentkeztem, ahol egy kedves virágkötő mester mellett sok mindent elleshettem.

Két éve határoztuk el, hogy egy közös vállalkozásba kezdünk, és mivel jó barátnők vagyunk és ismerjük egymást, igazán klasszul tudunk összedolgozni.

Milyen stílust képviseltek?

Szeretjük ha a virágok a maguk természetességében jelennek meg. Fontosnak tartjuk, hogy a kész csokor részleteiben is izgalmas és könnyed legyen. Minden irányzatból vannak számunkra kedves elemek és hangulatok, amiket szívesen használunk és ösztönösen vegyítjük is őket. Munka közben hatalmas öröm, ha a külön-külön is tündérszép virágszálak összeállnak egy gyönyörű csokorrá.

Forrás: Bloom flowers

Hogyan történik egy virágcsokor megkomponálása?

Először találkozunk a párral, hogy megismerjük egymást, átbeszéljük az elképzeléseiket, kedvenc virágaikat, a színeket, és az esküvő leendő hangulatát. Így a virágpiacon a már kialakult képhez keresünk megfelelő virágokat. Tudjuk, hogy melyik termelőnél milyen különlegességre bukkanhatunk, és mindig adódik egy-egy meglepetés is. Az esküvő előtti napon gondosan kiválogatjuk a legszebb szálakat, s ezekből készítjük el a menyasszonyi csokrot.

Szerintetek miért fontos, hogy sok élővirág legyen egy esküvőn?

Az a legfontosabb, hogy a virágok a párhoz és a helyszínhez illeszkedjenek, néha ez megoldható pár szál mezei virággal is, de van, hogy buja kompozíciókra van szükség. Az egyes virágok képesek más-más érzést, hangulatot árasztani, ezt tartjuk szem előtt a helyszín díszítésénél is. Öröm látni, ha a vendégsereg rácsodálkozik egy-egy szál virágra. Ugyanakkor a szezonális virágok hozzátartoznak az adott évszak hangulatához, illatához és színeihez, ez számunkra nagyon megnyugtató. Örülünk, ha ebből át tudunk adni valamennyit, és meghitt hangulatot tudunk teremteni az esküvő napján.

Wild Flower Bar

Klenovszki Mimi és Tóth Kata közös munkáik során rájöttek, hogy nagyon is egy húron pendülnek, ráadásul a virágok iránti lelkesedésük is összehozta őket, ezért eldöntötték, hogy együtt vágnak bele egy vállalkozásba. Azóta közösen mesélnek el egy-egy virágcsokorban személyes történeteket.

Fotó: Jágity Fanni, Fanni-fotók,

Miért éppen virágok? Hogy találtatok rá erre a szenvedélyre?

Nekünk ez nagy szerelem, úgy érezzük, minden zöld növénnyel és virággal egy szelet természetet csempészünk a rohanó hétköznapokba. Korábban többek között esküvőszervezéssel (Klenovszki Mimi) ill. enteriőr stylinggal (Tóth Kata) foglalkoztunk, és a közös munkáink során nemcsak arra jöttünk rá, hogy imádunk együtt dolgozni, "egy húron pendülünk", de arra is, hogy a virágok iránti lelkesedésünk nagyon erős. Azt éreztük, hogy van egy nagyon természetes, letisztult irány, ami nekünk nagyon tetszik, és szerettük volna ezt másoknak is megmutatni. Így jött létre a Wild Flower Bar tavaly novemberben, akkor még csak pár napra, popup jelleggel.

Milyen stílust képviseltek?

Elsősorban a sajátunkat. Nehéz egy szóval leírni: skandináv életérzés, picit nordic, picit minimál, letisztult, nagyon természetes, kócos, vadvirágos.

Fotó: Vivien Arato Photography, Fanni-fotók, Room 8 Photography

Hogyan történik egy virágcsokor megkomponálása?

Egy csokor mindig egy sztorit, egy személyes történetet mesél el. Akkor tudjuk a legrugalmasabb, legszemélyreszabottabb csokrot elkészíteni, ha tudjuk a részleteket, épp ezért nagyon szeretünk beszélgetni a menyasszonyainkkal is. Persze fontos a színek harmóniája, a formák játéka, a forma, az illatok is.

Szerintetek miért fontos, hogy sok élővirág legyen egy esküvőn?

Szerintünk van, akinek fontos, és van akinek nem. Ez így van rendjén. Igazából mi a kevesebb néha több elvét valljuk ezen a téren is. Egy-egy jól megválasztott kompozíció lehet jobban illik az adott esküvőhöz, párhoz, mint egy hatalmas élővirág-tenger. Imádjuk a különleges zöldeket, leveleket, ágbogakat - az sem ritka, hogy pusztán zöldekből álló menyasszonyi csokrot kérnek tőlünk. Az élővirágnak, a növényeknek minden esetben van egy ünnepi hangulata, és az is tuti, hogy a növények nemcsak esztétikailag mutatnak jól, hanem az emberek érzéseire, hangulatára is azonnal hatnak. Nem lehet őket nem szeretni!

Álomesküvő 4. rész - Így lesz varázslatos életed legfontosabb tortája

Az Álomesküvő sorozatunk negyedik részében 7 cukrászt mutattunk be, akik a személyes vágyak, az ízharmóniák ls a dizájn elkötelezett hívei. A részletekért kattins ide!
Mi a közös Palvin Barbiban és Ferenc pápában? Instagram-sztárok, akikért megőrülnek a magyarok!http://www.life.hu/trend/20161020-magyar-instagram-korkep-a-modellek-es-a-divatbloggerek-vezetnek.htmlNaponta 80 millió poszt, 3,5 milliárd like, regisztrált a pápa, és megjelentek az egy nap alatt eltűnő tartalmak – sűrű év áll az Instagram mögött. A második alkalommal elkészített Magyar Instagram Körképből kiderül, hogy többet kukkolunk, ezzel szemben kevesebbet adunk magunkból, és leginkább modell- és bloggerlányokat követünk. Az Instán kívül aktívan használt közösségi platformok győztese a Snapchat. Trend--Underground és glossy glamour – Sminktrendek egyenesen Párizsbólhttp://www.life.hu/trend/20161020-sminktrendek-a-parizsi-divathetrol-larion-oscartol.htmlMinden eddigi várakozást felülmúlt a párizsi divathét. Nemcsak a kollekciók pazar látványa, hanem az igencsak látványosra sikeredett sminkek is elgondolkoztatóak... Merre megy a divat? Előre vagy hátra? A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek stílusjegyeinek összeolvadásával mégiscsak van új a nap alatt, mert most egyszerre lesz jelen az underground és a glossy glamour. Az újragondolt divat sokkal inkább az egyedi megjelenés különleges kiegészítőjeként tekint ma már a sminkre, felrúgva minden szabályt. TrendAFPÁlomesküvő 1. rész - Találd meg a tökéletes menyasszonyi ruhát http://www.life.hu/trend/20160927-mondj-igent-elso-resz-a-tokeletes-menyasszonyi-ruha.htmlA elkövetkező 7 hétben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát!Trend--Álomesküvő 2. rész - A gyűrű az összetartozás, az örök szerelem szimbólumahttp://www.life.hu/trend/20161004-alomeskuvo-masodik-resz-jegygyuruk-es-karikagyuruk.htmlAz elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! Trend--Álomesküvő 3. rész - „Az emlékezetes esküvők mesés meghívókkal kezdődnek”http://www.life.hu/trend/20161012-alomeskuvo-harmadik-resz-meghivok.htmlAz elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! Trend--Haj- és sminkvariációk egy őszi-téli esküvőrehttp://www.life.hu/trend/20161012-haj-es-sminkvariaciok-egy-oszi-teli-eskuvore.htmlLegtöbben nyárra vagy tavaszra időzítik a nagy napot, pedig az őszi és a téli esküvőnek is megvan a maga bája. Csodás természeti témájú esküvőket lehet ilyenkor tartani, ráadásul hosszú csipke felsőkben pompázhattok. Mindezekhez most szuper frizura- és sminktrükköket is mutatunk nektek! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.