Álomesküvő 6. rész – A megismételhetetlen pillanatok megörökítése

esküvő fotó álomesküvő menyasszony vőlegény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát!

Just Stay Natural

Csomor Petra és Sólyom Balázs imádják a természetességet, a közvetlenséget és a felszabadultságot. Mindig az egyszerűségre törekszenek, és szeretnek elszakadni a megszokott dolgoktól, persze figyelembe véve azt is, hogy megrendelőik mit szeretnének.

Fotó: Just Stay Natural

Miért áll olyan közel a szívetekhez az esküvői fotózás?

Az emberek életében fontos pillanat az esküvő; összegyűlik két család és rengeteg barát, hogy közösen töltsenek egy napot. Ilyenkor mindenki jókedvű és nyitott az ismerkedésre, ami a kedvenc légkörünk. Nagyon jólesik, amikor ránk is úgy tekintenek, mint kedves ismerősökre, és vendégként dolgozhatunk az esküvőn. Egy ismerősünk egyszer azt mondta, fontos, hogy a munkával töltött időnket olyanok társaságában töltsük, akikkel jól érezzük magunkat, és inspirálnak minket; az esküvőkön ebben nincs hiány.

Milyen stílust képviseltek?

Nehéz lenne megfogalmazni a stílusunkat, mert mi belülről csak azt látjuk és érezzük, ahogy folyamatosan fejlődünk. Rengeteg apró dolog van hatással ránk, és ezektől az újfajta élményektől állandóan változik a képeink hangulata is, illetve az, ahogy mi hozzáállunk a fényképezéshez. Imádjuk a természetességet, a közvetlenséget és a felszabadultságot. Mindig az egyszerűségre törekszünk, és szeretünk elszakadni a szokásoktól – persze figyelembe véve, hogy megrendelőink mit szeretnének. Esküvők szempontjából az egyszerű, kis létszámú, nagyon meghitt, családi körben szervezetteket szeretjük a legjobban, amik szinte csak a természetben vannak megtartva. Bár itthon még nem olyan elterjedt, a szöktetéses esküvőket mondanánk igazán nekünk valónak.

Fotó: Just Stay Natural

Milyen irányelvek alapján dolgoztok egy esküvőn?

Minden esküvőn vannak pillanatok, amiket mindenképp meg kell örökíteni. Ezzel nyilván nem mondunk újdonságot. Igyekszünk kihasználni, hogy mindig ketten fotózunk, így a fontos pillanatokról biztosan nem maradunk le. Egyszerre kétfelé is tudunk figyelni – mindezt egy fiú és egy lány szemszögéből, ami mindig más-más megközelítést eredményez. Nagy hangsúlyt fektetünk a környezet megörökítésére is, hogy a képeink visszaadják az esküvők különleges hangulatát.

A pillanat megörökítése nagy felelősség?

Természetesen. Balázs szüleinek az esküvői fotói laborálás közben megsemmisültek, így tudjuk, milyen érzés, ha valaki nem kapja meg a képeket, vagy nem olyan képeket kap, mint várná. Viszont ezt a felelősséget minden esküvői fotós magán viseli. A mi részünkről mindig lelkiismeretesen dolgozunk, arra gondolva, hogy a képeket a párok unokái, de még a mi unokáink is szívesen nézegessék majd.

/1611/Just_2016112145926

Beloved esküvői fotó

Az őszinte és természetes fotók híve Dósa Győző, akinek leggyakrabban azzal jellemzik a képeit, hogy sugárzik róluk az öröm és a szeretet. A stílusát a finom esztétika, az intimitás, az elegancia és a humor jellemzi.

Fotó: Beloved

Miért áll olyan közel a szívedhez az esküvői fotózás?

Egészen különleges érzés ott lenni a párral már a készülődés pillanataitól a felszabadult ünneplésig. Ott van a levegőben a várakozás izgalma. A hit abban, hogy a szerelmesek életük végéig remek csapatot fognak alkotni. Olyan nap ez, ami visszavonhatatlanul megváltoztatja két ember életútját. Hiszek a házasság intézményében.

Milyen stílust képviselsz?

A leggyakrabban azzal jellemzik a képeimet, hogy sugárzik róluk az öröm és a szeretet. Finom esztétika, intimitás, elegancia és humor építi még a stílusomat. Nem szeretem túlzottan beállítani a párokat, a fényképeknek őszintének és természetesnek kell lenniük. A napfény és a világos tónusok szintén alapvetőek számomra. Az esküvő egy vidám nap, nem tudom elképzelni, hogy borongós, sötét képekkel jelenítsem meg. Időtállóságra törekszem. A különböző divatok pár év múlva már nevetségesnek hatnak, így ezekhez nem szabad alkalmazkodni.

Fotó: Beloved

Milyen irányelvek alapján dolgozol egy esküvőn?

Az a célom, hogy az esküvői képeket nézegetve még egy kívülállóra is átragadjon a nap hangulata. Ez a legfontosabb. Újra átélhetővé tenni az esküvőt. Az elejétől a végéig kerek egészként kell elmesélni a nap történéseit. Fontos megragadni azokat az apró részleteket és gesztusokat, amelyektől egyedi és megismételhetetlen lesz az esküvő.

A pillanat megörökítése nagy felelősség?

Elképesztően nagy. Megtisztelő és felelősségteljes feladat. De nagyon hálás. Rendkívül szívmelengető visszajelzéseket szoktam kapni a pároktól. Felemelő, amikor megírják, hogy megkönnyezték a fotókat, vagy hogy az esküvő előttig soha nem készült még róluk jó kép.

/1611/Belov201611216620

Wondeer Weddings

Minden esküvőt, minden mosolyt, örömöt és örömkönnyet átél Molnár Niki és Széll Bálint, akik hisznek abban, hogy a legjobb dolgok szabadon születnek, éppen ezért a szabadtéri helyszínek különösen közel állnak hozzájuk.

Fotó: Wondeer Weddings

Miért áll olyan közel a szívetekhez az esküvői fotózás?

Talán a legfontosabb, hogy mi nap elején nem úgy ülünk be az autóba, hogy dolgozni megyünk. Nem úgy tekintünk erre, mint egy munkára. Elmondhatjuk, hogy rendkívül szerencsések és hálásak vagyunk azért, hogy azt csinálhatjuk, amit szeretünk. Emberekkel dolgozhatunk, feladatunk pedig az emberi érzelmek közvetítése, ezért minden esküvőt, minden mosolyt, örömöt vagy örömkönnyet átélünk. Fantasztikus, hogy az emberek bizalmukba fogadnak, és megosztják velünk ezeket az intim, örömteli pillanatokat.

Milyen stílust képviseltek?

Sok-sok különböző stílusú esküvőt fotóztunk már, de ha egy szót kellene kiemelnünk, ami az összes esetben előkerül velünk kapcsolatban az az, hogy „természetes”. Imádjuk a természetet és a természetességet a képeken. Hisszük, hogy a legjobb dolgok szabadon születnek. Éppen ezért nagyon közel állnak hozzánk a szabadtéri helyszínek, az erdei esküvők vagy a rusztikusabb dekorációk. De ez nem jelenti azt, hogy szeretnénk magunkat skatulyába vagy korlátok közé zárni. Fontos, hogy mindig új, kreatív kihívásokkal találjuk magunkat szembe, hogy kísérletezhessünk.

Fotó: Wondeer Weddings

Milyen irányelvek alapján dolgoztok egy esküvőn?

Mi minden alkalommal a hangulat megörökítésére törekszünk. Ha választanunk kell a beállított vagy a pillanatképek között, egyértelműen az utóbbi mellett tesszük le a voksunkat. Úgy gondoljuk, akkor sikerül igazán jól egy sorozat, ha a pár évek múltán is pontosan át tudja élni a nagy pillanatokat, és nem azért, mert az fizikailag meg van örökítve, hanem mert a fotókon érzelmek szerepelnek. A hangsúly persze itt is a természetességen van, ezért szeretünk észrevétlenek maradni, illetve például ezért igyekszünk, ameddig lehet, a természetes fényeket használni. Fontos, hogy találkozzunk előtte, akár többször is. Ismerkedjünk össze, ötleteljünk együtt, beszélgessünk, hogy tudjuk, milyenek is ők valójában, és mit szeretnének. Sokkal jobb, ha nem szükséges zavaró tényezőként vagyunk jelen, hanem úgymond ismerősként érkezünk, akikben megbíznak. Valljuk, hogy a fotózás bizalomjáték, és bizalom vagy kölcsönös szimpátia nélkül nem készülhetnének hangulathű képek.

A pillanat megörökítése nagy felelősség?

Természetesen a felelősség nagy. Tudjuk, hogy az igényes és minden részletre kitérő esküvői fotókra végre itthon is egyre nagyobb igény van. Ezért is kötöttük ki, hogy minden esetben ketten dolgozunk. Fontos, hogy ne maradjunk le semmiről, és fontos, hogy észrevegyük az apró kis részleteket, mozzanatokat és összefüggéseket. Amit egyikünk nem lát, látja a másikunk, és fordítva. Minden esküvő más, és minden esküvőhöz alkalmazkodni kell, nem teheti meg az ember, hogy csak rutinból dolgozik, mert ami az egyik alkalommal működik, lehet, hogy legközelebb nem mutat semmit. Gyakran egy esküvőn belül is sok különböző igénynek kell megfelelni, mást szeretnének a szülők látni, mást a barátok, és persze mást a pár. Arra törekszünk, hogy amikor átadjuk a díszdobozt, mindenki olyan sorozatot kapjon, amivel elégedett. Emellett persze a legnagyobb kritikusaink mi magunk vagyunk. Nagyon ügyelünk arra, hogy folyamatosan fejlődjünk, akár ha az általunk használt technikára, akár az utómunkálatokra vagy a látásmódunkra gondolunk.

/1611/Wonde2016112154312

Pinewood Weddings

Várai Enikő és Kádár Levente jegyespárként örökítik meg az esküvőket. Saját bevallásuk szerint stílusuk folyamatosan változik, de bizonyos alapelvek a kezdetektől nem változtak, mint a természetközeli, őszinte, bátor, egyben visszafogott és nagyon finom kifejezésmód, illetve a rájuk jellemző színhasználat.

Fotó: Pinewood Weddings

Miért áll olyan közel a szívetekhez az esküvői fotózás?

Évek óta olyan párokkal találkozunk, akik olyanok, mint mi, így nagyon hamar egy hullámhosszra kerülünk. Sok kellemes emlékünk származik az esküvőkről, barátságok köttettek, sok közös kalandunk van a párokkal, és nagyon érdekes élettörténeteket ismerünk meg szerte a világból. Ők életük legszemélyesebb pillanatait osztják meg velünk, így sokszor egy mély érzelmi kapocs alakul ki közöttünk.

Mindig is hangulatok, stílusok képi megfogalmazásán dolgoztunk, és az esküvő az a terület, ahol ez a legkoncentráltabban megfogalmazódik. Szinte kizárólag olyan emberekkel találkozunk, akikkel öröm a munka, legyen szó a párról vagy a többi esküvői szolgáltatóról. Mindenki egy közös célért dolgozik, és a közös alkotás mindig örömteli ilyen elhivatott emberekkel.

Milyen stílust képviseltek?

Stílusunk folyamatosan változik, hiszen nem megszokott sémákkal dolgozunk, és ez elengedhetetlen is ahhoz, hogy két esküvő végeredményben ne hasonlítson egymáshoz. Mindenesetre az alapelvek a kezdetektől nem változtak, így a stílus is mindig felismerhető. Természetközeli, őszinte, bátor, egyben visszafogott és nagyon finom. A kompozícióban nem szeretjük, ha valami steril, mindig keressük azokat az elemeket, amelyek visszarántanak a valóságba, hogy úgy érezzük, mintha ott lennénk, mégis segítenek ugrani egy síkot, hogy egyfajta líraiság is megjelenjen. Letisztult esztétikai elemekkel dolgozunk, de mindig az őszinte pillanatokat örökítjük meg. A ránk jellemző egyedi színhasználat sötét tónusokat, visszafogott színeket tartalmaz.

Egy jegyespár vagyunk, mindig is párként dolgoztunk együtt. Ez a fajta megközelítés adja meg a lehetőségét annak, hogy olyan hamar ráérezzünk a pár lelkületére és igényeire. Enikő a fotókat készíti, Levente pedig a filmeket, így komplex, sokrétű végeredmény születik, azonos stílusjegyek alapján.

Milyen irányelvek alapján dolgoztok egy esküvőn?

A megbeszélés során komoly hangsúlyt fektetünk az előkészítésre, de az esküvő napján szeretünk a háttérben maradni, és észrevétlenül, a kellő diszkrécióval feldolgozni az eseményeket. Történeteket mesélünk, így nem szólunk bele az eseményekbe, ugyanakkor az ilyen egyszeri és megismételhetetlen élethelyzeteket a kellő felelősséggel és professzionalizmussal örökítjük meg.

A pillanat megörökítése nagy felelősség?

A kezdetekben komoly stresszt okozott a megismételhetetlen pillanatok megörökítésének terhe, de egy jó ideje ezeket kellő tapasztalattal és szaktudással dolgozzuk fel. Az, hogy mentesülni tudtunk a lelki teher alól, megadta annak a lehetőségét, hogy ne unalmas képeket készítsünk, hanem izgalmas, egyedi megközelítésben dolgozzuk fel akár a gyűrűhúzást vagy a csokordobást.

/1611/Pinew201611392057

Vamos Wedding

Vámos Csaba és Vámos-Nagy Angéla stílusát a világos, letisztult, klasszikus vonal jellemzi, egy pici glamourral fűszerezve. Ez minden esetben időtálló, ami nagyon lényeges szempont, hiszen az esküvői fotók nem akkor a legfontosabbak, amikor átadják a pároknak, hanem ahogy múlik az idő, és fakulnak az emlékek, válnak igazi kinccsé.

Fotó: Vamos Wedding

Miért áll olyan közel a szívetekhez az esküvői fotózás?

Az esküvő egy igazán változatos szegmens, soha nincs két egyforma „nagy nap” vagy pillanat.
Ezért nagyon nagy felelőssége van egy esküvői fotósnak. Maximalisták vagyunk, így nagyon szeretjük ezt a fajta kihívást. Másrészről nagyon szeretjük az esküvők hangulatát, az egész napos érzelmi kavalkádot. Jó érzés ennek részese lenni. Fantasztikus dolog, hogy hétről hétre újabb boldog párokat ismerhetünk meg, és lehetünk részesei életük egyik legszebb eseményének. Csodás érzés, amikor párjaink megkapják a képeikből összeállított fotóalbumot, és látni a ragyogó tekintetüket, ahogy kalandoznak a képek között újra és újra felidézve az összes emléket. Ezek a pillanatok és visszajelzések töltenek fel minket hétről hétre, és tudjuk, mennyire szerencsések vagyunk, hogy a munkánk egyben a hobbink is.

Milyen stílust képviseltek?

Stílusunkat a világos, letisztult, klasszikus vonal jellemzi, egy pici glamourral fűszerezve. Hisszük, hogy ez minden esetben időtálló, és valljuk be, hogy az esküvői fotók nem akkor a legfontosabbak, amikor átadjuk a párjainknak, hanem ahogy múlik az idő, és fakulnak az emlékek, válnak ezek igazi kinccsé. Így nem követjük az újabb és újabb fotózási trendeket, hiszen azok olyan gyorsan változnak, így nem biztos, hogy időtállóak is tudnak maradni.

Fotó: Vamos Wedding

Milyen irányelvek alapján dolgoztok egy esküvőn?

Elsőre lehet, hogy viccesen fog hangozni, de minden esküvőn úgy fotózunk, mintha magunkat fotóznánk, a mi esküvőnket örökítenénk meg. Tehát a mérce, hogy mi milyen képeket látnánk vissza szívesen. Másfelől ez egy szakma, fontos sok szabályt ismerni, és ezeket betartani.

A pillanat megörökítése nagy felelősség?

Igen, abszolút. Azon túl, hogy a párok előnyös képeket szeretnének magukról és vendégeikről, a pillanatok megörökítésére kell törekedni leginkább. Fontos, hogy minden kiszámítható és minél több kiszámíthatatlan pillanat egyaránt el legyen kapva. Ezenfelül arra törekszünk, hogy ezek fotográfiailag is egyre magasabb színvonalon legyenek megörökítve.

/1611/Vamos2016112151623

Török-Bognár Reni

Török-Bognár Reni kedvencei a pillanatképek, amik hűen tükrözik a nagy nap történéseit. Ami a stílusát illeti, se nem klasszikus, se nem túl modern, talán a legmegfelelőbb kifejezés a munkáira a természetesség.

Fotó: Török-Bognár Reni

Miért áll olyan közel a szívedhez az esküvői fotózás?

Csupa közhellyel tudok szolgálni válaszként, de ez van: érzelmek kavalkádjával sodródom hétről hétre. Olyan energiákat ad számomra egy-egy esküvői fotózás, amire a fotózás más területe nem képes. Ott vagyok a legszebb, legőszintébb, legérzelmesebb pillanatoknál; gyakorlatilag barátnak, családtagnak fogadnak, beengednek egy olyan intim közegbe, ami igazi kiváltság. Együtt élem meg velük életük egyik legfontosabb napját, sírok, nevetek, koncentrálok.

Milyen stílust képviselsz?

Nem igazán tudnám besorolni magamat egy-egy stílusirányzatba. Se nem klasszikus, se nem túl modern. Talán a legmegfelelőbb kifejezés a munkámra a természetesség. Azt hiszem. A kedvenceim kétségtelenül a pillanatképek, amik hűen tükrözik az aznap történteket. Szeretem a szép portrékat is, nem tagadom, de én akkor sem esem kétségbe, ha egy esküvőn nem jut idő többórás páros fotózásra. Az esküvő esszenciája ugyanis szerintem nem a beállított képekben rejlik. Ha egy pár át tudja magát adni 100%-ban annak, ami épp történik velük, megélik annak minden pillanatát az érzelmeik lekorlátozása, visszafogása nélkül, akkor a pillanatképekből olyan kerek történet áll össze, amiből nem hiányszik 24 235 darab portré.

Fotó: Török-Bognár Reni

Milyen irányelvek alapján dolgozol egy esküvőn?

Nincsenek irányelveim. Odamegyek a megbeszélt időpontra és helyszínre, „rájuk kapcsolódom”, és fényképezek.

A pillanat megörökítése nagy felelősség?

Persze! Én is voltam menyasszony, nekem is volt esküvőm, tökéletesen átérzem, hogy mennyire nagy felelősség van a vállamon. Nincs ismétlés, nincs hibázási lehetőség. A párok, akik az esküvőjük szervezésének hajnalán megkeresnek engem, majd felkérnek ennek a feladatnak az ellátására, megbíznak bennem, és ezzel nem élhetek vissza. Nekem fontos, hogy én is jól érezzem magam a munkámban (mindig azt mondom, hogy elsősorban magamnak fotózok, mert ha én elégedett vagyok, akkor a pár is az lesz – remélhetőleg –, és akkor boldogan teszünk pontot a megbízatásom ezen szakaszának végére), ezért nagyon fontos, hogy egy hullámhosszon legyünk. Hiszek abban, hogy minden pár megtalálja a számára igazán ideális fotóst, és a fotós pedig a számára igazán ideális párokat, és így nyúlik a végtelenbe a történet.

/1611/T_r_k2016112155317

Jágity Fanni

A kidolgozott képeire a filmes stílus a legjobb szó Jágity Fanni szerint, aki számára nagyon fontos, hogy olyan képeket készítsen, amiken 20 év múlva sem fognak nevetni, de az is, hogy az aktuális trendeknek is megfeleljenek.

Forrás: Jágity Fanni

Miért áll olyan közel a szívedhez az esküvői fotózás?

Azt hiszem, hogy elég érzékeny személyiség vagyok, és képes vagyok beleélni magam mindenféle helyzetekbe. Szeretek részt venni mások esküvőjén, és végigélni azt az érzelemdús napot velük; végigkísérni őket a készülődés izgalmaitól kezdve az őrült esti buliig. Nagyon sok esetben az anyakönyvvezetőn kívül én vagyok az egyetlen, aki látja a párok arcát a szertartások alatt, és élvezem, hogy dokumentálhatom a meghatódottságukat, az összenézéseiket. Szeretem, hogy eközben a menyasszony vagy a vőlegény néha felém néz, és rám mosolyog, mert érzem, hogy megbíznak bennem, és ők is örülnek, hogy ott vagyok. Amellett, hogy nagyon megtisztelő, ez egy nagyon fárasztó feladat is, hiszen akár 10-12 órán keresztül is szinte folyamatosan figyel az ember, és dolgozik az agya, de a rengeteg pozitív energia mindenért kárpótol. Azt hiszem, ilyenkor szinte egész nap vigyorgok, és szerintem ezt nagyon kevés ember mondhatja el a munkájáról. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az átadott anyagok valódi értéket képviselnek, és boldoggá teszik azokat, akik kapják.

Milyen stílust képviselsz?

Erre nem tudok pontos választ adni, mert sok mindenre törekszem. Fontos számomra a természetesség, a hangulatosság, a szépség. Fontosak a valódi pillanatok, de éppen annyira fontosak a „beállított” képek is. Fontos számomra, hogy olyan képeket készítsek, amiken 20 év múlva sem fognak nevetni, de az is, hogy az aktuális trendeknek is megfeleljenek. A kidolgozási stílusomra azt hiszem a filmes stílus a megfelelő szó. Ez azt jelenti, hogy olyan tónusokat használok, amik hajaznak a filmes fotók tónusaira.

Forrás: Jágity Fanni

Milyen irányelvek alapján dolgozol egy esküvőn?

Az első és legfontosabb, hogy úgy végezzem a munkámat, hogy közben ne legyek útban, ne zavarjam meg a szertartást. Ott vagyok, figyelek és végig fotózok, de lehetőségeimhez mérten ezt úgy teszem, hogy a legkevesebb figyelmet vonjam ezzel magamra. Nem mászom a szertartás közben a pár arcába, tiszteletben tartom magát az eseményt az öltözékemmel is. Eszembe sem jutna rövidnadrágban vagy papucsban megjelenni. Ami a fotózást illeti, vannak úgymond kötelező momentumok, amiket meg kell örökíteni, de ezeken kívül mindig keresem a pillanatokat, sok képet készítek a vendégekről is. Általában sodródom az árral, azt fotózom, ami éppen történik. Néha ezekről utólag kiderül, hogy nekem kívülállóként teljesen mást üzennek, mint azoknak, akiknek átadom az anyagot, sosem lehet tudni, hogy egy momentum miért lesz értékes később.

A pillanat megörökítése nagy felelősség?

Ez nem kérdés!

/1611/J_git2016112144929

Vintage Wedding

A képei stílusát sok minden meghatározza, de a vintage összhatásra törekszik Dombóvári Judit, amit többnyire az utómunkálatok során ér el, illetve azzal, hogy megpróbál a lehető legtöbb esetben kizárólag természetes fényeket használni.

Forrás: Vintage Wedding

Miért áll olyan közel a szívedhez az esküvői fotózás?

Mert egy esküvőn a fotós nem pusztán egy rendezvényt örökít meg, hanem valakik számára valóban fontos momentumokat, érzéseket és intim pillanatokat, melyek nyomán őszinte családi és baráti kapcsolatok rajzolódnak ki. Nagyon szeretek megismerni új embereket és történeteket. Minden esküvő alkalmával egy-egy újabb világba csöppenek bele, és fantasztikus dolog ezeket a világokat belülről látni és felfedezni. Ilyenkor mindenki nyitottabb, felszabadultabb és mosolygósabb, mint egy átlagos napon, engem is néha már-már családtagként kezelnek. Ez a rengeteg pozitivitás és figyelmesség teljesen feltölt.

Milyen stílust képviselsz?

A képek stílusát természetesen nagyban meghatározza maga az adott helyszín, a vendégek és a dekoráció hangulata is, de minden esetben egyfajta vintage összhatásra törekszem. Ezt többnyire az utómunkálatok során érem el, illetve azzal, hogy megpróbálok a lehető legtöbb esetben kizárólag természetes fényeket használni.

Forrás: Vintage Wedding

Milyen irányelvek alapján dolgozol egy esküvőn?

Számomra elsődleges a történetiség, az elbeszélés és hogy hiteles, teljes képet alkossak az eseményekről. Szeretek megfigyelni, és mindig arra törekszem, hogy a lehető legkevésbé feszélyezze a kamera az embereket. A legfontosabbnak a helyszínek hangulatát és az apró, spontán mozdulatok és mimikák megragadását tartom, mert ezek tesznek igazán személyessé és egyedivé minden esküvőt.

A pillanat megörökítése nagy felelősség?

Természetesen, hatalmas felelősség, pláne hogy én egyedül dolgozom. Fontos a folyamatos koncentráció, és nem elég ott lenni, ahol kell, pár másodperc alatt kell a helyes expozíciót beállítani és meglátni a megfelelő szögeket, észrevenni az érdekes pillanatokat. Ez az adrenalin teszi a munkát igazán izgalmassá.

/1611/Vinta2016112153616

Super8love

Lévai Dóra egy igazán szeretni való szerkezettel, egy super 8-as kamerával örökíti meg az esküvők legszebb pillanatait. A super8-as kisfilm hangulata nagyon különleges, olyan, mint egy belső film, egy emlékkép, amely lehunyt szemmel bevillan. Közvetlen, kicsit esetleges, de őszinte, és még humora is van.

Miért áll olyan közel a szívedhez az esküvőn való videózás?

Szeretek esküvőkön filmezni, mert akkor olyan érzelmeket örökíthetek meg, amelyek igazán megérintenek. Finom részletek, pillanatok, emlékek, melyektől jó érzés tölt el. Szeretek másoknak örömet okozni a munkámmal, igazán személyessé és egyedivé tenni a számukra fontos pillanatokat. Ehhez elengedhetetlen a közvetlenség, az egymásra hangolódás, az odafigyelés.

Mesélj egy kicsit a technikáról, amivel dolgozol!

Már maga a kamera egy szeretni való szerkezet, a formája, a hangja. Egy tekercs filmnyersanyag 2-3 perces, tehát mondhatni a kisfilmek szinte kamerába vágva készülnek. Nagyon szeretek a kamerával pixillálni, amely tulajdonképpen egy animációs technika, de vannak témák, melyekhez ez passzol, ilyen pl. amikor a templom előtt összegyűlik a vendégsereg egy csoportképre, vagy a gratuláció, mely így pár másodpercbe sűrítve megnézhető. Forgatás után elő kell hívni a nyersanyagot, hogy nézhető állapotba kerüljön, ezért ott van a várakozás izgalma is minden egyes alkalommal, hogy milyen lett, és pont ettől olyan varázslatos az egész.

Milyen hangulatú videókat készítesz?

A super8-as kisfilm hangulata nagyon különleges, olyan, mint egy belső film, egy emlékkép, amely lehunyt szemmel bevillan. Közvetlen, kicsit esetleges, de őszinte, és még humora is van. Szeretem a dolgokat a maguk bájával megörökíteni, hiszen amit én képviselek, az nem egyszerű dokumentáció, hanem a hangulat megragadása. Olyan filmeket szeretek készíteni, melyek visszaadják azt a rengeteg érzelmet, amiért egy pár úgy dönt: örökké együtt akar lenni.

Mi az a zsebmozi?

A zsebmozi egy olyan könyvecske, melynek lapjain a képek a pörgetés által megelevenednek.
Általában az esküvői kisfilm alapján készítem az esemény legszebb vagy legkedvesebb pillanatáról,
de önállóan is tud működni pl. save the date emlékeztetőként vagy meghívóként, illetve már az eljegyzésről is készülhet egy szép emlék a párnak, a családnak. Ez egy emlékmorzsa, ami kézzelfogható, és egyben egy szerethető tárgy, egy olyan pillanat, amely mindig veled lehet.

Álomesküvő 5. rész - A dekoráció élettel és meghittséggel tölti meg a teret

Álomesküvő-sorozatunk korábbi részében dekorosokat és virágkötőket kérdeztünk arról, hogy mivel tehetjük igazán egyedivé és meghitté az esküvői helyszínt. A részleteket itt találjátok!
Hajkereskedelem, avagy a fekete arany útja Indiától az európai szalonokighttp://www.life.hu/trend/20161029-hajkereskedelem-avagy-a-fekete-arany-utja-indiatol-angliaig.htmlAngliában az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hajpótlás, amely során a fodrászok valódi hajjal dúsítják fel az arra vágyók frizuráját. Jelenleg Anglia a harmadik legnagyobb hajimportőr a világon, évi 43 millió tonna hajat vesz. De vajon a fodrászoknál sorban álló nők sejtik, hogy honnan, pontosabban kiktől is származik az új hajuk? Trend--Mi a közös Palvin Barbiban és Ferenc pápában? Instagram-sztárok, akikért megőrülnek a magyarok!http://www.life.hu/trend/20161020-magyar-instagram-korkep-a-modellek-es-a-divatbloggerek-vezetnek.htmlNaponta 80 millió poszt, 3,5 milliárd like, regisztrált a pápa, és megjelentek az egy nap alatt eltűnő tartalmak – sűrű év áll az Instagram mögött. A második alkalommal elkészített Magyar Instagram Körképből kiderül, hogy többet kukkolunk, ezzel szemben kevesebbet adunk magunkból, és leginkább modell- és bloggerlányokat követünk. Az Instán kívül aktívan használt közösségi platformok győztese a Snapchat. Trend--Álomesküvő 4. rész - Így lesz varázslatos életed legfontosabb tortájahttp://www.life.hu/trend/20161018-alomeskuvo-negyedik-resz-tortak.htmlAz elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! TrendOrigoÁlomesküvő 3. rész - „Az emlékezetes esküvők mesés meghívókkal kezdődnek”http://www.life.hu/trend/20161012-alomeskuvo-harmadik-resz-meghivok.htmlAz elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! Trend--Álomesküvő 2. rész - A gyűrű az összetartozás, az örök szerelem szimbólumahttp://www.life.hu/trend/20161004-alomeskuvo-masodik-resz-jegygyuruk-es-karikagyuruk.htmlAz elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! Trend--Álomesküvő 1. rész - Találd meg a tökéletes menyasszonyi ruhát http://www.life.hu/trend/20160927-mondj-igent-elso-resz-a-tokeletes-menyasszonyi-ruha.htmlA elkövetkező 7 hétben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.