Tippek a tökéletes alapozó kiválasztásához

Forrás: Thinkstock -
tanács szépségápolás smink alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miért fontos az alapozó? Mert egységesíti a bőr színét, ami a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De mégis hogyan kell kiválasztani a megfelelőt? Fogadd meg Larion Oscar tanácsait!

Hasznos, ha ismered a bőrtípusodat, de egyébként is egyszerű eligazodni az alapozók között, csak figyelni kell a csomagoláson feltüntetett jelzőkre.

  • Ha normál vagy kombinált bőröd van, akkor majdnem mindegyik készítmény jó.
  • Száraz bőrre az E-vitaminnal dúsított és ásványi anyagokban gazdag, fénnyel telített alapozók az ideálisak.
  • Amennyiben fénylő, magasabb faggyúháztartással rendelkezik bőröd, ebben az esetben a "mattosító textúrák" vagy a "problémás bőrre" jelzővel találkozhatsz a csomagoláson. Alapvető szabály még ennél a bőrtípusnál, hogy csakis olajmentes és fényvédővel ellátott terméket vásárolj!
A tökéletes alapozószín az, ami megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel Forrás: Thinkstock

Ha ezzel megvagy, már csak a megfelelő árnyalatot kell kiválasztanod. Hidd el, ha eddig követted a tanácsokat, ez már gyerekjáték lesz! A tökéletes alapozószín az, ami megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel, hisz akkor marad láthatatlan, és éppen ez a lényeg. Sokszor azonban nem is olyan egyszerű megtalálni az egyező árnyalatot. Hogy mi ennek az oka? Az üzletekben műfény van, ezért csalóka a színmeghatározás.

Tedd a kiválasztott színeket az alkarod belső felére, enyhén masszírozd be a színt, majd menj ki a természetes fényre! Ott meglátod, melyik a megfelelő.

Ezután próbáld ki a teszterből a homlok közepén, és az áll vonalától is simítsd le a nyakra. Ha ott is harmonikus, akkor máris megvan a tökéletes alapozód. Ha még mindig bizonytalan vagy, fordulj bizalommal a referenciaüzletekben a sminkes kollégákhoz.

Választék van bőven Forrás: Thinkstock

A bőség zavarában tényleg az a legfontosabb, hogy a bőrtípusodnak legmegfelelőbb alapozót válaszd. Nézzük meg ezeket részletesebben is:

  • Normál bőrtípusnak ideális a krém, akár folyékony változatban, de olajosabb, krémesebb, illetve púderes alapozó is megfelelő.
  • Zsírhiányos, száraz bőrre az olajosabb, krémesebb textúrák a legjobbak.
  • Olajos, szeborreás, zsíros bőrre az alapozó alá mattító, faggyúháztartást csökkentő krémet, primert ajánlatos használni, hogy az alapozó ne fényesedjen át. Ha a te bőröd is ilyen, a legideálisabb választás a púderes alapozó, amit a végén matt púderrel érdemes fixálni.
  • Korpás, szeborreás bőrre az olajosabb, krémesebb alapozó a jó választás.
  • Kombinált bőrre jó lehet az olajosabb, krémesebb, de akár a púderes alapozó is, ha a T-zónára használsz mattító krémet.
  • Érzékeny bőrre hipoallergén és bőrnyugtató összetételű alapozók az ideálisak.

A közkedvelt alapozó

A folyékony alapozó a leginkább közkedvelt, mert könnyű használni, ezért is oly népszerűek. Erősen fed, mégis természetes hatású. Mi magunk szabályozhatjuk a fedés erősségét, rétegelhetjük is. Lehet kézzel, szivaccsal, ecsettel is használni. Számtalan textúrában létezik, van belőle fényes, matt, hosszan tartó, tartós, E-vitaminban gazdag és ásványi anyagokkal dúsított összetétel is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.