Fiatalító sminktippek, amikkel éveket is letagadhatsz

Forrás: Thinkstock -
fiatalság szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szép smink csodákat tesz az arccal! A tökéletesen megválasztott kozmetikumokkal és néhány sminktrükkel éveket is fiatalodhatunk, ám egy rosszul megválasztott árnyalattal könnyen öregíthetjük is az arcunkat.

Alapozás

A leggyakoribb probléma az szokott lenni, amikor nem egyezik az alapozónk színe az arcszínünkkel. Így egyrészt rendkívül maszkszerű lesz a végeredmény, másrészt öregíti viselőjét, nyúzott és elhasznált hatást kelt. Ha már az alapozásnál tartunk, érdemes arra is odafigyelni, hogy az alapozás ne fejeződjön be az áll vonalánál: vidd le a nyakadra is, hogy szép átmenetet képezzen. De a legfontosabb, hogy mindig a jelenlegi bőrszínedhez válassz alapozót, hisz akkor marad észrevétlen.

Fontos, hogy megfelelő árnyalatot válasszunk Forrás: Thinkstock

Tippek a tökéletes alapozó kiválasztásához

Miért fontos az alapozó? Mert egységesíti a bőr színét, ami a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De mégis hogyan kell kiválasztani a megfelelőt? Fogadd meg Larion Oscar tanácsait!

Szemhéjfesték

A másik sokat ismételt hiba, amikor nem a szemünk színének megfelelő árnyalatokkal készítjük el a sminkünket. Pillanatok alatt idősebb és nyúzottabb lehet a kinézetünk. Íme, egy kis segítség:

  • A zöld szemet a legideálisabban a halvány rózsaszín, lila, bézs, rezes barna, mélybarna egy kis fekete mélyítéssel hívja elő.
  • A kék szem színét a fréziasárga, narancs, arany, középbarna, valamint a szürke, szürkéslila, indigókék egy kis fekete mélyítéssel emeli ki a legszebben.
  • A szürke szemszínt a rózsaszín, paprikapiros, levendulalila, bézs és a hideg barna emeli ki a legszebben. Fekete hozzáadásával még kifejezőbb lesz a tekintet.
  • A világosbarna szemszínhez jó választás a padlizsán, az orgonalila, a türkizkék, a türkizzöld és a fekete.
  • A sötétbarna szemhez a legjobb a mályva, a bordó, a khaki, a petrolkék fekete mélyítéssel.

A fiatalos kinézethez használj tisztán csak egy színt a szemhéjadra.

A világosbarna szemszínhez jó választás a padlizsán, az orgonalila, a türkizkék, a türkizzöld és a fekete Forrás: Thinkstock

Szempilla

Óvatosan a szempillafestékkel! Nagyon visszatetsző tud lenni a túl sok szempillafesték is, ha csomós, póklábszerű a szempilla. Sokkal kifinomultabb, fiatalosabb a tekintet, ha a pillák szétválasztott, ívelt hatásúak.

Szemöldök

A szemöldök ékszerként tündököl mindenki arcán, nem véletlenül lett hirtelen oly sok termék kifejezetten a szemöldökre kifejlesztve. Nagyon ciki és keményíti az arcot a sablonszerűen túlrajzolt szemöldök. A finoman formázott, szépen rendezett, természetes vastag és élénkített, de kifésült szemöldök a trendi manapság, amivel szintén fiatalosabbak lehetünk.

Ajkak

Az ajkad érzékiségéhez két árnyalat elegendő, hogy időtlenül ragyogj. Az egyik egy kifinomult rózsás árnyalat, amitől ártatlanul lesz érzéki az ajkad, a másik pedig a szenvedélyes, klasszikus piros ajakrúzs. Ezzel a kettővel nem lőhetsz mellé!

Az ajkad érzékiségéhez két árnyalat elegendő, hogy időtlenül ragyogj Forrás: Thinkstock

Csillogás

Ha te is imádod a csillogást, akkor érdemes átgondolni, mit szeretnél a legjobban hangsúlyozni az arcodon. A túl sok fényes termék: csillám, highlight, csillogó szájfény egyidejű használatától igazi diszkógömb leszel, túlragyogsz mindenkit, ám nem a pozitív értelemben. A fiatalos hatás érdekében szofisztikáltan használd a lehetőségeket, és a sminkedben csak egy kiemelt fókuszpont legyen, ami fényes.

Így emelheted ki az arcod legszebb vonásait

A highlighter magas fényű púder. Finish termék, vagyis az elkészült smink után használjuk, általában az arc előnyösebb pontjainak kiemelésére. Használatát lesd el Larion Oscar sminkmestertől!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.