fashion week Rihanna stílus Lady Gaga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A New York-i divathét eseményei, Prince és David Bowie halála és a stílusfricskák hozták a 2016-os év legmeghatározóbb divatpillanatait. Íme, a részletek!

Sztárok a kifutón

A februárban megrendezett New York-i divathét bővelkedett a fantasztikusabbnál fantasztikusabb kollekciókban. De nemcsak a legnagyobb tervezők munkái ejtettek minket ámulatba, hanem a sztárok, akiket soha nem szoktunk a kifutón látni. Ezúttal Rihanna és Lady Gaga is bemutattak egy-egy darabot.

Lady Gaga és Rihanna a kifutón Forrás: AFP

Rihanna 2014 végén kötött szerződést a Pumával, ekkor kérték fel a márka kreatív igazgatójának. Az énekesnő most először kifutón is megmutatta magát ebben a szerepben egy általa megálmodott darabban. Lady Gaga pedig Marc Jacobs kedvéért vállalta a modellszerepet. Nem is csodálkozunk rajta, hogy eleget tett a felkérésnek, hiszen a kollekció abszolút a Gaga által is képviselt mély drámaiságot hozta.

A Tom Ford-botrány

Ez az eset szintén a New York-i divathéthez kapcsolódik. Tom Ford elképesztő lépésre szánta rá magát: visszamondta a bemutatóját. A tervező szerint nem működik tovább az a rendszer, ahogy eddig ütemezték az új kollekciók bemutatását. Mint ismeretes, a februári divathéten az őszi–téli, a szeptemberi divathéten pedig a tavaszi–nyári kollekciókat mutatják be a tervezők. Ezt megtörve, Tom Ford a februári divathetet teljesen kihagyta, és szeptemberben mutatta be az éppen aktuális őszi–téli kollekciót.

Tom Ford elképesztő lépésre szánta rá magát: visszamondta a bemutatóját Forrás: AFP

A tervező szerint ugyanis az eddigi rendszer szerint túlságosan is előremennek, a fogyasztók azonban a jelent, az azonnaliságot várják. Olyan szempontból is igaz ez, hogy máris megvásárolnák a kollekció egyes darabjait, amelyek ekkor még nem állnak rendelkezésre – indokolta lépését Tom Ford, amihez később a Burberry is csatlakozott.

Baddie Winkle és Ashley Graham fricskája

Az idei MTV Video Music Awards díjátadón az elmúlt években elhatalmasodó áttetszőruha-őrületet lovagolta meg a plus size modell, Ashley Graham és a 88 éves divatnagyi, Baddie Winkle is. Ashley Graham bebizonyította, hogy egy plus size modell is bármikor felvehet egy olyan ruhát, amit vékonyabb nőtársai, Baddie Winkle részéről pedig ez egy igazi fricska volt, szerintünk tökéletes, ahogy ezt a trendet kifigurázza.

Ashley Graham és Baddie Winkle áttetsző ruhában Forrás: AFP

Claire Danes világító ruhája

Minden év májusában egy tematikus eseményen élhetik ki divatszenvedélyüket a legkülöncebb sztárok. A Met-gála ugyanis az a rendezvény, ahol mindenki bátran megmutathatja kreativitását. Az idei év témája: "Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology". Vagyis a technológia társadalmát, a gépek és emberek viszonyát jelenítették meg a celebek az öltözékükkel.

Starry night! #Zacposen #metgala #glamour @metmuseum @voguemagazine @instagram

Zac Posen (@zacposen) által közzétett videó,

Az egyik legjobban kivitelezett ruha Claire Danes színésznőn ragyogott. Szó szerint. A Zac Posen által tervezett darab ugyanis egyfajta modern kori Hamupipőke-ruha, ami elsőre "csak" egy csodaszép báli ruha. A sötétben viszont fényesen ragyog. Elképesztő!

Emlékezés a legendákra

Az év elején elhunyt David Bowie és a nem sokkal később eljunyt Prince halálhíre megrázta az egész világot, így zenésztársait is. A vörös szőnyeges eseményeken néhány tisztelőjük látványosan emlékezett meg róluk. Lady Gaga a Grammy-gálán Bowiera emlékezett, Madonna pedig a Billboard-díjátadón viselte magán Prince jellegzetes stílusjegyeit

Madonna Prince, Lady Gaga David Bowie előtt tisztelgett a ruhájával Forrás: AFP
Ezt tedd a karácsonyfa alá, ha valami igazán különleges ajándékra vágyszhttp://www.life.hu/trend/20161212-a-legkulonlegesebb-karacsonyi-ajandekok-a-szeretteidnek.htmlMi nagyon is hiszünk az ajándékozásban! Nem a mértéktelen pénzköltésben, hanem a figyelmességben, a szeretettel kiválasztott apróságokban, szépségekben, jóságokban, amelyek biztosan mosolyt csalnak a szeretteink arcára. Mutatjuk is, hogy idén szerintünk melyek a legcsodásabb karácsonyi ajándékok, még az is lehet, hogy megtalálod közöttük az igazit! TrendThinkstockEgy kis kényeztetés neked is jár! Így hozd bombaformába az arcbőrödet az ünnepekrehttp://www.life.hu/trend/20161208-unnepi-borapolasi-tippek-larion-oscartol.htmlKözelednek az ünnepek, az év legmeghittebb időszaka, amikor a lelkünket és a testünket is ünneplőbe öltöztetjük. De ne feledkezz meg a bőrödről sem, ami télen még több ápolást igényel. TrendThinkstockEzt árulja el a stílusod a személyiségedről - Te melyik csoportba tartozol?http://www.life.hu/trend/20161212-ezt-arulja-el-a-stilusod-a-szemelyisegedrol.htmlJól tudjuk, hogy a stílus a személyiség kivetülése, hiszen mindenki azokat a ruhákat vásárolja meg és veszi fel, amiben önazonosnak érzi magát, ami igazán kényelmes számára, egyszóval, amiben jól érzi magát. De mit árul el a stílus a személyiségünkről? TrendThinkstockA legnagyobb sztáresküvők és a legcsillogóbb menyasszonyi ruhák 2016-banhttp://www.life.hu/trend/20161209-menyasszonyi-ruhak-2016ban.htmlTavaly Sofia Vergara esküvője volt a legnagyobb durranás, idén pedig Eva Longoria és José Bastón frigyére voltak leginkább kíváncsiak az emberek. Azt se felejtsük el persze, hogy itthon is napokig beszédtéma volt egy esküvő, méghozzá Szabó Zsófié. Nézzük, milyen ruhákat viseltek az év celeb menyasszonyai. TrendOrigoFogalmad sincs, hogyan állj neki a sminkelésnek? 10 tipp teljesen kezdőknekhttp://www.life.hu/trend/20161123-10-sminktipp-teljesen-kezdoknek.htmlA smink az önkifejezés egyik eszköze. Kiemelheted az arcod legszebb vonásait, ami által magabiztosabb lehetsz. Sokan hiába szeretnének sminkelni, túlságosan bizonytalanok, vagy tanácstalanok abban, hogyan is kezdjenek hozzá. Trend--A legjobb sminktrükkök 2016-ból, amit az új évben is érdemes alkalmaznihttp://www.life.hu/trend/20161206-a-legjobb-sminktrukkok-2016bol-amit-az-uj-evben-is-erdemes-alkalmazni.htmlHamarosan itt az év vége, jönnek a 2017-es új trendek. De mielőtt azokban is elmélyülnénk, nézzük meg, melyek voltak azok a sminktrükkök 2016-ban, amelyeket érdemes lesz továbbra is alkalmazni. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.