5+1 tipp, hogy tartós legyen az ünnepi sminked

Forrás: Thinkstock -
fashion week karácsony szilveszter szépségápolás ünnep smink tartós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepek alatt, a karácsonyfa mellett és a szilveszteri buliban is mindenki a legjobb formáját akarja hozni. A szép ruhánk mellé tökéletes sminket is szeretnénk, és természetesen úgy, hogy az egész este jól mutasson. Éppen ezért érdemes körültekintően megválasztani a piperéket, hogy fesztelenül élvezhessük az ünnepi pillanatokat!

1. Az arctisztítás után hidratáld a bőrödet a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikummal, majd minimalizáld a pórusokat pórusösszehúzó báziskrémmel. Így sminked tartósabb lesz, és sokkal kevesebb alapozóra lesz szükséged, hogy egységes arcszíned legyen.

Hidratáld a bőröd a bőrtípusodnak megfelelően Forrás: Thinkstock

2. A bőregységesítő primer után előnyösebb, ha tartós, folyékony alapozóval egységesíted a bőrszínedet, amit transzparens púderrel fixálj le.

3. A tartósabb hatás érdekében használj a szemedre báziskrémet, így biztonságban tudhatod majd a szemfestésedet! A szemhéjra érdemes vízálló, tartós szemhéjkrémeket, szemceruzákat választani, amibe már a szemhéjpúderek is jobban beletapadnak, és együtt igazán tartós lesz a sminked.

A szemhéjra érdemes vízálló, tartós szemhéjkrémeket, szemceruzákat választani Forrás: Thinkstock

4. Szempilláidat kondicionáló balzsammal kényeztesd, hogy egészséges és ellenállóbb legyen. Csak ez után fesd ki vízálló szempillaspirállal a tartós hatás érdekében.

5. Mielőtt ünnepi színnel dobod fel ajkadat, radírozd le, majd kényeztesd ajakápoló balzsammal, hogy érzéki és puha legyen. Így egyenletesebben terül majd el rajta az ajakrúzs. Válassz mattra száradó folyékony ajakrúzst, hogy fesztelenül élvezhesd az ünnepet.

Válassz mattra száradó folyékony ajakrúzst Forrás: Thinkstock

+1. Ha esetleg nélkülöznöd kell a tartós termékeket, akkor hasznos lehet sminked tartósabbá tételéhez egy sminkfixáló permet, amivel garantáltan tartós lesz a makeup.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.