növekedés haj szépségápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Neked is elképesztően lassan nő a hajad, pedig hatalmas hajkoronát szeretnél? Íme, 7 tipp, amivel felgyorsíthatod a folyamatokat!
  • Fejmasszázzsal stimulálhatod a fejbőr véráramlását, ezáltal a tápanyagok hamarabb eljutnak a hajhagymákig.
  • Hajmosás közben is masszírozd át a fejbőrödet, kezdd a nyaknál, majd haladj fokozatosan előre a homlokodig.
Fejmasszázzsal stimulálhatod a fejbőr véráramlását, ezért jó, ha hajmosás közben is kicsit megmasszírozod a fejed Forrás: Thinkstock
  • Hiába növeszted a hajadat, a hajvégeket muszáj néha visszavágatni, különben maguktól fognak letöredezni, és akkor még kevésbé fog megnőni a hajad.

Főbűnök a hajad ellen! Ezeket soha ne kövesd el!

Ha azt hiszed, hogy a töredezett, száraz vagy szalmaszerű hajtextúra egyik napról a másikra alakul ki, akkor nagyot tévedsz. Ezek a mindennapi döntések következményei, amelyek egyáltalán nem olyan ártalmatlanok, mint gondolnád. Te mennyi bűnt követsz el a hajad ellen?
  • A vitaminoknak is fontos szerepük van a hajnövekedésben, az antioxidánsok és a B-vitamin is erősíti a hajat, illetve a körmöt is.
  • Használj kondicionálót, ugyanis míg a sampon megszabadítja a fejbőrt a kosztól, addig a kondicionáló ellátja tápanyagokkal. A sampont egyébként érdemes ritkábban használni, a köztes időszakban pedig száraz samponnal helyettesíteni.
Használj kondicionálót, ugyanis míg a sampon megszabadítja a fejbőrt a kosztól, addig a kondicionáló ellátja tápanyagokkal Forrás: Thinkstock
  • Próbálj minél ritkábban használni mindenféle hajformázó eszközt, mivel a hajszárító, a hajgöndörítő vagy a hajvasaló hosszú távon roncsolja a hajat. Ha mégis beveted ezeket az eszközöket, utána alkalmazz hajvédő spray-t is.
  • A zuhany alatt, hajmosás végén öblítsd át hideg vízzel a hajadat és előtte se túl forró vízzel mosd meg, mert azzal hosszú távon szintén károsíthatod azt.

Másfél évig nem mosott hajat! Ez lett az eredménye

Egy amerikai újságírónő vallott arról, miért állt le a samponnal és egyéb hajápoló termékekkel, és mi történt a hajával másfél évvel az után, hogy utoljára megmosta. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Britney Spears egykor és most - A szűz tinilány, az őrült díva és a nagy visszatérőhttp://www.life.hu/trend/20170126-britney-spears-stilusevolucioja-a-kezdetektol-napjainkig.htmlBritney újra visszatért! Hamarosan ráadásul önéletrajzi könyve és az abból készült mozi is megjelenik. Az elképesztően nagy felhajtás közepette mi inkább egy kis visszaemlékezés formájában tisztelgünk eddigi életműve előtt. Íme Britney a szende szűz lánytól, a megbolondult, őrült popdíván át, a fájdalmasan 90-es évek stílusban visszatért énekesnőig. Trend--Boszorkányüldözés a mellbimbó körül - Egyre kisebb méretre vágynak a nők!http://www.life.hu/trend/20170123-kisebb-mellbimbokat-szabatnak-maguknak-a-nok-ez-az-uj-trend-a-plasztikaban.htmlLehetséges, hogy a mellbimbó fogalma hamarosan teljesen el fog tűnni a köztudatból, és felnő majd egy generáció, amelyik azt sem tudja, mire való ez a testrészünk? Ha szétnézünk az Instagramon vagy a magazinok címlapjain, azt látjuk, hogy míg egy női mellet nyugodtan lehet mutogatni, addig a mellbimbó tabu. Trend--Ezek a tél trendszínei - Neked melyik jön be a legjobban?http://www.life.hu/trend/20170124-a-tel-trendszinei-a-sminkek-teren-larion-oscartol.htmlA tél legszebb árnyalataival nagyon hatásos belépőd lehet bárhol, ki fogsz ragyogni a tömegből, mert a színek párosításával nagyon stílusos, friss és divatos leszel. TrendAFPSminktrükkök a leghidegebb téli napokra – így dobhatod fel a napodathttp://www.life.hu/trend/20170123-sminktrukkok-a-leghidegebb-teli-napokra-amivel-feldobhatod-a-napodat.htmlA hideg ellenére legyen a sminked egészségtől kicsattanó. Ha meleg árnyalatokat használsz, visszatér az önbizalmad és a jókedved. Próbáld ki ezeket a frissítően izgalmas színeket. TrendThinkstockJennifer Lopez mindenkit lepipált – Stílusmustra a People's Choice Awardsrólhttp://www.life.hu/trend/20170119-stilusmustra-a-2017es-peoples-choice-awardsrol.htmlTegnap este tartották a 43. People's Choice Awards díjátadó gáláját, így újabb vörös szőnyeges stílusmustrával jelentkezünk. Nézzük is az esemény legmeghatározóbb ruhakölteményeit. Trend--A 10 legtorzabb plasztikaőrült, akik soha nem fognak leállni – Ijesztő fotók!http://www.life.hu/trend/20170118-10-plasztikaorult-aki-soha-nem-fog-leallni.htmlEddigi tapasztalataink szerint, aki egyszer belekezd a plasztikázásba, az nem tud leállni. Egyre többet akar változtatni magán, ami néhány esetben olyan elképesztően beteges formát ölt, ami már az emberi test megcsúfolásával egyenlő. Mutatjuk is a 10 talán legfanatikusabb plasztikáztatót, aki valószínűleg soha nem fog leállni. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.