Gwen Stefani egykor és most - A fogszabályzós tinitől a vadóc világsztárig

2017.02.16. 19:49

A 47 éves énekesnő 1995 óta meghatározó alakja az amerikai popiparnak. Előbb a No Doubt énekeseként, majd szólóban nyerte sorra a díjakat. De hogyan változott a stílusa ez alatt a röpke 20 év alatt? Íme, Gwen Stefani stílusevolúciója!

Gwen valójában '86-ban, vagyis 18 éves korában lett a No Doubt énekesnője, de az igazi áttörést a '95-ös, '96-os évek hozták meg. Habár azokban az időkben majdnem felbomlottak Gwen és egy másik csapattag, Tony Kanal szakítása miatt, az együttes élete 2004-ig ívelt felfelé. Abban az évben döntöttek végül a felbomlás mellett. Ebből az időszakból szerencsére maradt ránk néhány 90-es évekbeli és ezredfordulós stílusban összeállított szerelés. 

Gwen Stefani 18 éves korában lett a No Doubt énekesnőjeForrás: giphy.com

A szólókarrier nagy sikerrel indult, és a Grammy-jelölések sem maradtak el. 2006-ban megjelent a The Sweet Escape című, talán a legnagyobb sikert hozó lemeze, végül terhessége miatt függesztette fel karrierjét az év végén.

A visszatérése már kevésbé volt hangos, de nem is csak zenei karrierjére koncentrált, a divatiparba is próbált betörni kisebb-nagyobb sikerrel. Visszatérve az énekesnő stílusához, egyértelmű, hogy mindig inkább a sportosabb, vagányabb vonalat képviselte, így az ezredforduló években a szabadidőnadrágok és bőnadrágok, később a katonás viseletek és mélyebb ülepű nadrágok is helyet kaptak a fellépőruhái között.

A vörös szőnyegen persze ő is sokszor az elegánsabb vonalat hoztaForrás: giphy.com

A vörös szőnyegen persze ő is sokszor az elegánsabb vonalat hozta, bár nemegyszer igencsak mellényúlt. Ami különösen érdekes az öltözködésében, hogy manapság is szívesen inspirálódik a 2000-es évekből. 2015-ben, amikor már szerencsére nagyjából lecsengett a mélyülepű nadrágok őrülete, ő visszahozta ezt a színpadra. 2016-ban pedig végképp egészen szürreálisan a 90-es évekbe öltözött: a rókafarkfrizura is visszatért, és a terepmintás nadrág kristályokkal díszítve. 

Forrás: AFP, Northfoto
Britney Spears egykor és most - A szűz tinilány, az őrült díva és a nagy visszatérő


Britney visszatért! Hamarosan ráadásul önéletrajzi könyve és az abból készült mozi is megjelenik. Az elképesztően nagy felhajtás közepette mi inkább egy kis visszaemlékezés formájában tisztelgünk eddigi életműve előtt. Íme, Britney, a szende szűz lánytól a megbolondult, őrült popdíván át a fájdalmasan a 90-es évek stílusban visszatért énekesnőig. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Gwen Stefanistílus