Kerekesszékes nő indult a Miss World versenyen

Miss World kerekesszék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 26 éves tolókocsis nő indult a Miss World Australia szépségversenyén, de nem csak azért jelentkezett, hogy megnyerje. 

Justine Clarke két évvel ezelőtt kényszerült kerekesszékbe, alsólábszár-deformitás miatt. A gyönyörű fiatal nő azonban úgy döntött, ennek ellenére indulni szeretne a Miss World Australia versenyen.

Sajnos nem jutott tovább a következő megmérettetésig, de állítása szerint nem is azért érkezett, hogy első helyezett legyen. Szerette volna megmutatni az embereknek, hogy egy mozgásában korlátozott ember is lehet szép vagy vonzó.

Miss World Australia South Australian State Final #beautywithapurpose

Miss World Australia (@missworldaustralia) által megosztott bejegyzés,

"A kerekesszék nem szabad, hogy korlátozzon bárkit is, aki eredendően szép. Szeretném, ha a kifutó nyitott és elérhető lenne mindenki számára" – nyilatkozta Justine Clarke.

A 26 éves nőnek az a célja, hogy a szépséget ne kizárólag a megszokott szabályok szerint mérjük, mert állítása szerint egy ember gyönyörűsége ezer dologból táplálkozhat – írta meg a Daily Mail.

Justine nem az egyetlen, aki fogyatékkal él, és szeretné elfogadtatni ezt környezetével. Egy fiatal lány elveszítette az egyik lábát, ám ez sem gátolja őt szebbnél szebb képek posztolásában. Az internet kedvence lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.