Divathét szépségápolás smink London
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pszichedelikus jövőképet festett elénk a hol kifinomult, hol extrém kollekciókat felvonultató londoni divathét. De egy biztos: a művészi megoldások, kreatív látásmódok egy teljesen új világot tártak elénk. Volt látnivaló bőven: a galaktikus királynőktől kezdve a ketrecharcosokon át az uniszex unikornisig. Felkavaróan izgalmas sminktrendek jönnek!

A művészet mögötti mély gondolatok csodálatos kollekciókban mutatkoztak meg, amik nagyon is elgondolkoztatóak. Ilyen volt a lázadó Vivienne Westwood, a futurisztikus Gareth Pugh kollekciója, a Fashion East látványos arcfestései vagy a gazdag japán street style hangulatot idéző Ryan Lo alkotásai, a galaktikus királynőket és unisex unikornisokat felvonultató, felkavaróan bizarr Jack Irving show-ja, de Ashish ketrecharcosokat idéző látványos sminkjei is csak még jobban hangsúlyozták az egyedi látásmódokat.

Ryan Lo japán street style hangulatot kölcsönző és Ashish ketrecharcosokat idéző látványos sminkjei Forrás: AFP

Az arc tökéletesítése

Az arctökéletesítésben az abszolút természetesség a trend, hol fényes, hol pedig a tökéletes matt alapozások uralták a kifutókat. A pirosító teljes nélkülözése vagy a harsány nyolcvanas éveket idéző alkalmazása is felbukkant J.W Anderson, Simone Rocha, Peter Pilotto bemutatóin.

Az arc tökéletesítésben az abszolút természetesség a trend Forrás: AFP

A szemfestés trendjei

A minimalista

  • A minimalista, no make-up smink mellett egy kontrasztos, fekete, mélyítővonalon futó vonal hangsúlyozta a szemformát.
  • A másik izgalmas megoldást a Palmer Harding show-n láthattuk: a geometrikus szemfestés játékát.
  • Az alsó vízvonal kiemelése a szemzugban fényes highlighttal igazán egyszerű, de látványos megoldást kínált a minimalista stílust kedvelőknek.
Az alsó vízvonal kiemelése a szemzugban fényes highlighttal igazán egyszerű, de látványos megoldás Forrás: AFP

A krémes

  • A krémes szemhéjkrémek uralják majd a következő szezont. Az egyik kedvenc árnyalat a lágy barack lesz, ami csak a mozgó szemhéjra satírozva üde megjelenést kölcsönöz. Művészi kiegészítőként használva, nyersen satírozva ezt a színt láthattuk Mary Katrantzounál is. De a szemet körülölelő narancs is jelen volt, a szemzugban csillámmal fűszerezve a House Of Holland kifutóján.
Az egyik kedvenc árnyalat a lágy barack lesz, de a szemet körülölelő narancs is jelen volt Forrás: AFP

A füstös

  • Az új füstös hatású szemfestés igazi rosszlányos attitűdöt kölcsönöz viselőjének. A legszofisztikáltabb hatást úgy érhetjük el, hogy csak egy színt rakunk a felső szemhéjra, követve a szemformát.
  • A csintalan változat, amikor a szemzugnál szögletes a kialakítás és vízszintesen halad a szem külső széle felé, akár kék, akár narancssárga színben. Ezt láthattuk a Versus Versace show-n is.
Az új füstös hatású szemfestés igazi rosszlányos attitűdöt kölcsönöz viselőjének Forrás: AFP
  • Másik változata egy új, izgalmas diszkókorszak felelevenítése: grafitszürkét a szemöldökig satírozva, a szempillatövet fémes hatású, ezüst színnel kiemelve, lila szemöldökkel fűszerezve.
  • A színes füstös hatás egyik fő színe a mandarinsárga, ami nagyon sok tervezőnél felbukkant.
A színes füstös hatás egyik fő színe a mandarinsárga, ami nagyon sok tervezőnél felbukkant Forrás: AFP
  • Az egyik leglátványosabb sminket J.Js. Lee bemutatóján láthattuk, ahol szemöldökig ért a körsatír, és az alsó pillatövet mélyítették egy kis barnával.

Szemöldöktrend

  • A szemöldöktrend is változóban van. A kivilágosított vagy természetes hatás mellett volt lila, ami nem is volt annyira feltűnő, mint a meglévő fölé húzott vonalas verzió a Fashion East bemutatóján.
  • De a most legjobban uralkodó trend nem más, mint az egyenes szemöldök, aminek bizonyos eltúlzott, elmosódott változatai csak a kifutón számítanak majd trendinek.
Az eltúlzott, elmosódott, egyenes szemöldök csak a kifutón számít majd trendinek Forrás: AFP

Rúzstrendek

Igen változatos rúzsszínekben ragyoghatunk a következő szezonban. Az új trendszínek között találjuk a hamvas barackot, a nude-ot, a matt narancsot, az ujjal beütögetett hatású borvöröset, az ultrafényes klasszikus pirosat, a mély padlizsánt, a fényes feketét és legvégül a túlkent, szétfolyt hatású vörös és kék ajkakat.

Igazán változatos rúzsszínekben ragyoghatunk a következő szezonban Forrás: AFP
Sminkelj úgy, mint a Szex és New York sztárja, Kristin Davishttp://www.life.hu/trend/20170223-sminkelj-ugy-mint-a-szulinapos-kristin-davis.htmlA legtöbben a szende Charlotte-ként ismerik a Szex és New York című sorozatból. A bájos színésznő, Kristin Davis szépségpraktikait 52. születésnapja alkalmából elemezzük. TrendAFPA legújabb sminktrendek egyenesen New Yorkbólhttp://www.life.hu/trend/20170221-a-legujabb-sminktrendek-egyenesen-new-yorkbol-larion-oscar-beszamoloja.htmlHa már New York Fashion Week, akkor a hazai divatélet elhivatott szakemberét, Larion Oscart kérdeztük meg az ott bemutatott legújabb trendekről. Oscar az első magyar, aki a divatmetropoliszban dolgozott a legnagyobb tervezőkkel, így ő a legjártasabb a témában. Íme, a legforróbb sminktrendek a nemzetközileg is elismert sminkmester tolmácsolásában! TrendAFPFotók a múltból: így néztek ki a sztárok, amikor életükben először léptek a Grammy vörös szőnyegérehttp://www.life.hu/trend/20170214-igy-neztek-ki-a-sztarok-amikor-eletukben-eloszor-leptek-a-grammy-voros-szonyegere.htmlMúlt vasárnap az 59. Grammy-díj-átadón pózoltak a celebek, mi azonban arra is kíváncsiak voltunk, hogyan néztek ki ezek a sztárok, amikor életükben először jelentek meg a gála vörös szőnyegén. Akkor és most fotókra felkészülni! TrendOrigoSminktippek rohanós reggelekrehttp://www.life.hu/trend/20170215-sminktippek-rohanos-reggelekre-larion-oscartol.htmlAmikor nincs idő sokáig vacakolni, mert késésben vagy, akkor minden perc számít, de azért persze mégiscsak ki kell nézni valahogy. Fogadd meg Larion Oscar sminkmester 5 perc alatt elkészíthető sminktrükkjét, amihez mindössze 3 termékre van szükség! Trend--Mire jó és hogyan működik a primer? http://www.life.hu/trend/20170217-mire-jo-es-hogyan-mukodik-a-primer-larion-oscar-sminkmester-tippjei.htmlA tökéletes illúzióhoz nélkülözhetetlen a sminkelés egyik legfontosabb kelléke, a primer. Mivel sokan nem tudják, hogy pontosan mire is való, csak egy újabb felesleges pénzkidobásnak tartják. Pedig egyáltalán nem az. Tartós sminket szeretnél? Akkor mindenképp próbáld ki. Trend--A Grammy-gála legjobban és legrosszabbul sminkelt sztárjaihttp://www.life.hu/trend/20170213-a-grammy-dijatado-legjobb-es-legrosszabb-sminkjei.htmlSztárjaink bármennyire is szerették volna elvonni a figyelmemet a sminkekről a már túlzásba vitt dekoltázsokkal, hát nem sikerült. Nézzük csak meg közelebbről a szebbnél szebb és rosszabbnál rosszabb sminkeket. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.