Oscar-díj: világra szóló cirkusz van Meryl Streep ruhája körül

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jason Merritt -
Chanel Karl Lagerfeld Meryl Streep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy volt, hogy Meryl Streep egy Chanel haute couture estélyit visel az Oscar-gálán, de az utolsó pillanatban meggondolta magát. 

Meryl Streep idén a 20. Oscar-jelölését ünnepli, a jeles alkalomra pedig valami nagyon különleges ruhát szeretet volna. A Chanel estélyit a színésznő ki is választotta már jóval a gála előtt – mondta Karl Lagerfeld a WWD magazinnak. A divat császára azonban rettenetesen megsértődött, mert kiderült, hogy a színésznő mégis egy másik ruha mellett döntött.

Meryl Streep a 2015-ös Oscar-gálán Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jason Merritt

Lagerfeld azt nyilatkozta, hogy Streep egy szürke selyemruhát választott az aktuális kollekcióból. Az estélyit át is alakították, mert a színésznő túl mélynek találta a dekoltázst. Aztán Lagerfeld egyszer csak a következő üzenetet kapta Meryl Streeptől: "Nem kell tovább dolgoznotok a ruhával, találtunk valakit, aki fizet azért, hogy az ő darabját viseljem."

A divattervező természetesen teljesen kiakadt: "Odaajándékozunk neki egy olyan ruhát, ami 100.000 eurót ér, és még nekünk kellene fizetni azért, mert viseli! A Chanel senkinek sem fizet azért, hogy a ruháit viselje. Meryl nagyon jó színésznő, de ez nagyon olcsó húzás volt" – nyilatkozta Lagerfeld.

Meryl Streep szóvivője azonban visszautasította a vádakat. Azt állítja, minden hazugság, a színésznő sosem kérne pénzt azért, hogy felvegye valakinek a kreációját.

Nyilvánvaló, hogy ezek után nem mi vagyunk az egyetlenek, akik kíváncsian várják, hogy milyen ruhában lép Meryl Streep az Oscar-gála vörös szőnyegére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.