Kristen Stewart egykor és most: a tinibálványtól a múzsáig

Forrás: Youtube -
Kristen Stewart stílus vörös szőnyeg változás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Furcsa belegondolni, de a hamarosan 27. születésnapját ünneplő Kristen Stewart már 2002 óta jelen van a hollywoodi filmiparban és sztárvilágban. Sokan csak az Alkonyat-filmek miatt szeretik vagy éppen nem szeretik, pedig Kristen Stewart sokkal több egy tinibálványnál. 

Kristen Stewart már az általános iskolában is kitűnt a tehetségével, így nem véletlen, hogy egy ügynök egy karácsonyi színielőadáson felfigyelt rá. Tízéves korától már szerepelt filmekben, az első nagy sikert tizenkét évesen érte el.

A Pánikszoba című filmben nyújtott alakítására az egész világ felfigyelt, ráadásul rögtön jelölték is a fiatal tehetségeket méltató Young Artist Awardsra. Jodie Foster után a Jéghideg otthon című filmben Sharon Stone, Dennis Quaid és Christopher Plummer oldalán játszhatott, majd egy évvel később, 2005-ben a Kegyetlen faj című moziban Chris Evans és Donald Sutherland voltak a társai. Közben persze más filmekben is kapott kisebb szerepeket, de ez a három volt igazán kiemelkedő a karrierje elején.

Kristen Stewart a Pánikszoba című filmben Forrás: Giphy

A következő években sem kisebb színészek mellett dolgozott, a 2007-ben A nők hálójában című filmben Meg Ryan is szerepelt, habár a film, és Kristen alakítása is vegyes kritikákat kapott. Egy évvel később azonban imádták őt a Sean Penn által rendezett Út a vadonba című moziban.

Ez volt az az év, amikor Kristen Stewart élete nagy fordulatot vett, utolérte a világsiker, a hírnév, és ezzel együtt a szerelem is bekopogott az ajtaján. 2008-tól 2012-ig tartott ez az elképesztő őrület, Robert Pattinsonnal ők lettek az első számú tinisztárok és az a szerelmespár, akiket mindenki irigyelt. Ezt a négyéves korszakot az Alkonyat-sorozat utolsó része zárta le, és a botrány, miszerint Kristen Stewart a Hófehér és a Vadász forgatása alatt lefeküdt a rendezővel, Rupert Sandersszel. Ezzel pedig nemcsak a mindenki által tökéletesnek vélt sztárkapcsolatnak lett vége, Rupert Sanders házassága is befuccsolt.

Kristen Stewart és Robert Pattinson Forrás: Giphy

2013-ban nagy változások következtek. A Twilighttal a tinibálványszerepet is le akarta rázni magáról, ráadásul a szakítás is rendkívül megviselte, sokat változott ebben az időben. Meg is találták a komolyabb filmszerepek, mint a Camp X-Ray, amiben egy kisvárosi életből menekülő katonát alakít, aki a guantanamói fogolytáborban köt ki. A Julianne Moore főszereplésével forgatott Still Alice című filmdrámában is kifejezetten dicsérték a kritikusok Kristen alakítását, de Woody Allen új múzsájaként már kevésbé szerették a 2016-os Café Society című filmben.

Nemcsak Woody Allen, Karl Lagerfeld, a Chanel tervezője is benne találta meg új múzsáját, így 2014-ben ő lett a Chanel egyik kollekciójának arca. A színésznő tökéletes választásnak bizonyult, elképesztően jól mutatott a divatfotókon. Mindeközben szerelmi életéről cikkeztek a legtöbbet, hiszen Robert Pattinson után csak lány szeretői voltak. Az első szerelme a menedzsere, Alicia Cargile volt, majd a modellel, Stella Maxwell-lel is hírbe hozták.

Kristen, a Chanel arca Forrás: Youtube

Ezekben az időkben egyébként a hétköznapokban amúgy sem túlságosan nőiesen öltözködő sztár megjelenése még fiúsabb lett, aminek a betetőzése volt a múlt héten történt nagy hajvágás. Kíváncsiak vagyunk, hogy ez hogyan befolyásolja majd Kristen stílusát, hiszen ezzel a hajjal és egy nőiesebb ruhatárral szuper kontrasztot és igazán egyedi stílust tudna kialakítani. Habár inkább az a gyanúnk, hogy a kissé punkos, vagány vonalat fogja képviselni, hiszen nagyon sokáig láthatóan feszengett a vörös szőnyegen viselt elegáns ruhákban. Ha elegáns ruháról van szó, néha még mindig mintha keresné a saját stílusát.

/1703/Krist2017316163756

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.