Kinyomoztuk a 91 éves Erzsébet királynő sminktitkait

Forrás: Getty Images/Chris Jackson -
Erzsébet királynő szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem véletlenül hívják a színek királynőjének, a 91. születésnapját ünneplő II. Erzsébet a klasszikus eleganciát bátran ötvözi a színekkel. Semmit nem bíz a véletlenre, így általában magának készíti a sminkjét, bár lehet, hogy nem ártana pár új fogással beújítani azt a bizonyos fenséges rutint.

A királynő bőrének feszessége érdekében az ősi módszert használja, egyszerűen minden reggel hideg vízzel mossa meg az arcát. Ezután egy feszesítő hatású nappali arckrémmel kényezteti bőrét. Hogy megőrizze bőrének színét, magas faktorszámú fényvédőt használ.

Egyszerűen minden reggel hideg vízzel mossa meg az arcát Forrás: AFP/Jon Super

Ultravilágos bőrszínét előszeretettel varázsolja napbarnítottabbá egy folyékony alapozóval, amit viszont nem dolgoz el elég alaposan, a szemhéját és a szem alatti területet rendszeresen kihagyja, így ez csak úgy világít a fotókon, ráadásul az áll vonalánál szintén félbemarad az alapozás. Előnyösebb lenne, ha egységes lenne maga az alapozás.

Ultravilágos bőrszínét előszeretettel varázsolja napbarnítottabbá egy folyékony alapozóval Forrás: Getty Images/Chris Jackson

Szemöldökét természetes vastagságúra hagyta nőni, viszont nem igazán gondozza. Ha picit íveltebbre szedné, és finoman élénkítené, előnyösebb lenne számára. Az arcpirosítót is nélkülözi, pedig még ragyogóbb lehetne általa az arca, és nem is kellene sokkal sötétebb alapozót használnia, mint a bőrszíne.

Szemöldökét természetes vastagságúra hagyta nőni, viszont nem igazán gondozza Forrás: AFP/Chris Jackson

Az ajakrúzsokat imádja. Ritkán viseli, de szereti a rózsás árnyalatot, a legnagyobb kedvence azonban a Balmoral árnyalat, amit a királynő skóciai otthonáról neveztek el. Ez az a speciális világos, kékespiros rúzsárnyalat, amit mindig visel, amit minden ruhájához felvesz: a kékhez, a narancshoz, a lilához, a pinkhez, a rózsaszínhez, a barackhoz, a sárgához, a tűzpiroshoz, a türkizhez, a pisztáciához, az almazöldhöz, a fehérhez, valamint a krémszínűhöz.

Isten éltesse a kalapok királynőjét!

A királyi önéletrajzíró, Robert Lacey szerint az elmúlt 50 évben legalább 5000 kalapot láthattunk a királynő fején. A kalapok iránti szenvedélye nem pusztán egy hóbort: „A kalapok nagyon fontos elemei a monarchia öltözködésének. Amikor a királynőn kalap van, az egyféle koronahelyettesítő” – mesélte Robert Lacey. II. Erzsébet kalaposmesterénél egy magyar tervező is dolgozott. Ő Erdei Ildikó Virág, akit kifaggattunk a kalapmániáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.