Így sminkelj, ha szeretnél éveket fiatalodni

Forrás: Thinkstock -
fiatalság szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki ne szeretne még vonzóbb és fiatalosabb kinézetet? Ha te is így vagy ezzel, akkor kerüld például a túl sok és túl harsány sminket. Egy jól megválasztott smink lehetőség egyéniségünk hangsúlyozására, az önkifejezésre és nem utolsósorban az önbizalom növelésére. Íme, Larion Oscar fiatalító sminktippjei! 

Fontos a korosztálynak és bőrtípusnak megfelelő bőrápolás a sminkelés előtt, hogy tökéletes és tartós legyen majd az elkészített smink. A bőrtökéletesítéshez az alapozó előtt tegyél fel egy primert, ami segíti az alapozó egyenletes felvitelét, és könnyíti a szerkezetét, ezáltal sokkal vékonyabb réteg lesz az arcodon. Ezután, tedd fel egyenletesen az alapozót, érdemes minőségi, jól fedő folyékony alapozót választani, csak arra ügyelj, hogy az alapozó színe harmonizáljon a jelenlegi bőrszíneddel, hisz így lesz észrevétlen.

Használj jól fedő folyékony alapozót! Forrás: Thinkstock

Ha még korrektorral kivilágosítod a szem alatti területet, pillanatok alatt friss, üde lesz a kinézeted. A korrektor színe egy-két árnyalattal legyen világosabb, mint az alapozód színe, és háromszög alakban tedd fel. Kösd össze a szemzugot az orrcimpával, majd az orrcimpát a szem külső sarkával, a körülhatárolt területen ujjaddal egyenletesen oszlasd el a korrektort, majd az álcázott területet, finoman púderezd le, hogy stabil legyen.

Púdert ezenkívül csak a T-zónára tegyél, így természetesen ragyog majd arcod többi része. Ezután highlighterrel hangsúlyozd arcod előnyösebb részeit. A highlighter segít, hogy még frissebbnek mutassa arcodat, hiszen több fény kerül azokra a területekre, amik picit árnyékosabbak. A friss tekintet érdekében tegyél a szemzughoz, a szemöldökcsontra, a finomabb vonásokért az arccsontra és a teltebb ajkakért a Cupido-ívre. Szépen dolgozd el kontúrmentesen.

Az ártatlanul érzéki hatást fokozd barackos-rózsás kombinációjú krémpirosítóval, amit könnyedén össze tudsz satírozni az alapozóval. Tedd az arccsont alá ívesen a halánték irányába, majd a végén egy leheletnyi púderrel fixáld le.

Az ártatlanul érzéki hatást fokozd barackos-rózsás kombinációjú krémpirosítóval Forrás: Thinkstock

A friss tekintethez elegendő egy bézs színű szemhéjpúder, amit a mozgó szemhéj egészére satírozz. A szempillák tövét mélyítsd egy sötét, hideg barna szemceruzával, és a felvitel után satírozd el, hogy még finomabb kinézete legyen. A szempillák is befolyásolják az összhatást, ezért válassz természetes hatású, fekete szempillaspirált. A szemöldöködet egy áttetsző balzsammal fésüld meg száliránynak megfelelően.

Ajkad érzéki frissességéhez először egy ajakápolóval puhítsd meg ajkaidat, majd egy hamvas rózsa árnyalatú ajakrúzst tegyél ujjaddal bemasszírozva ajkaidra. Próbáld ki ezt a fenséges sminket, és amikor a fiatalos külsőre gondolsz, ne feledd, hogy ennek titka a körültekintően megválasztott minőségi hozzávalók, a színek kiválasztása és a kontúrmentes satírozás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.