sminktetoválás szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tetoválás a sminkesek rémálma! Ahogy az életünk, úgy szokásaink is változnak, és ez így van rendjén. Ami tegnap még tetszett, az nem biztos, hogy holnapután, vagy akár egy év múlva is tetszeni fog, de a divat is többször megváltozik ennyi idő alatt, így minden tartós beavatkozást érdemes többször is átgondolni.

Egy tetovált arccal nincs sok lehetőség megújulni, hisz mindig ugyanúgy néz ki.

Talán az időhiány, a praktikum, a torz testkép vagy a megfelelési kényszer készteti a nőket erre az igénytelenségre, hogy egykori karakterüket az idők végezetéig megbélyegezvén viseljék arcukon, fittyet hányva az idő múlására.

A sminktetoválás a sminkesek rémálma! Forrás: Instagram/badbrows_

Több szempontból is ajánlatos lemondani erről! A huszonéves bőr még feszes, de az idő előrehaladtával a bőr megereszkedik, és akkor a kontúr teljesen elcsúszik a helyéről. Ráadásul idővel újra kell tetováltatni, így az új és a régi kontúr is ott fog éktelenkedni az arcodon. De a trendek is folyamatosan változnak. Ha valaki a kilencvenes évek szexszimbólumainak ultravékony szemöldökformáját tetováltatta magára, annak most újra kellene csináltatnia, ha trendi akar lenni, hiszen ma a természetesen vastag szemöldök a trend. Az ultravékony pedig már nevetséges. És akkor a fájdalomról még nem is beszéltünk: mert ne mondja nekem senki, hogy nem fáj, amikor a szempillák tövébe tusvonalat döfködnek, vagy amikor az ajakkontúrozás vagy ajaksatírozás készül. Egyszerűen nem éri meg!

Tömegközlekedek, így rengeteg élményben van részem. Nap mint nap tapasztalom, hogy nagyon sok, túl sok az elrontott kozmetikai tetoválás!

A leggyakoribb az egybesatírozott, ívelt, az arcformától idegen, Miki egér fazonú, kékes-lila, marhabélyegzőre emlékeztető szemöldök.

Miki egér szemöldök Forrás: Instagram/badbrows_

Viszont a legújabb szemöldöktrendnek megfelelő, szálas szemöldöktetoválások is megjelentek már, ami sokkal többféle színben létezik, mint amennyit korábban használtak. Így már jóval természetesebb hatású szemöldököt lehet csináltatni, de még mindig nem tudhatod, hogy mennyire megbízható a szalon, ahol csináltatni szeretnéd, mert ebben a szakmában is vannak tehetségesek és kevésbé ügyesek, és egy életre szóló döntésnél egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kezekbe kerülsz.

A szemöldöktetoválásánál egyébként alapvető lenne figyelembe venni az illető bőr-, valamint hajszínét, és ahhoz kellene kikeverni a hozzá harmonizáló árnyalatot. Persze az arcformához illeszkedő tökéletes szemöldökformát is el kell találni, ami független attól, hogy a trend mit diktál. Egy tetovált arcot sminkelni bizony nagy kihívás, mert lágyítani kell a meglévő, általában túlrajzolt karikatúrát, a tetovált hölgyeknek viszont csak túlfestéssel lehet látványosan újat mutatni. Személyes véleményem, hogy

ne másnak akarjunk látszani, hanem fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, hisz ettől vagyunk különlegesek, és nem a sok mű dologtól, amiket magunkra aggatunk, mint például a túlméretezett, seprűszerű 3-4 D-s szempilla, a műköröm és a műkontúrok a tetoválásokkal.
Forrás: Giphy

Persze akadnak kivételek, amikor a kozmetikai tetoválások vissza tudják adni önbecsülésünket egy betegségből való felépülésnél, vagy egy sérülés után, de ez teljesen más, mint amikor önszántunkból választjuk ezeket a megoldásokat. Inkább szeresd magad,

legyél bátor és kísérletező, hogy a hangulatodnak, egyéniségedhez, valamint az alkalomhoz illően tudj megújulni a sminkeléssel. Az ezerarcú sokszínűségben legyél vonzó és titokzatosan természetes nő.

A legsokkolóbb sminkbakik, amiket soha ne kövess el

Rúzsos fogak, túl sok pirosító, rengeteg alapozó, méteres szempillák – brutális sminkbakik, amik csak nem akarnak kihalni, így évtizedek óta sokkolják a járókelőket. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.