Audrey Hepburn szépség születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bájos színésznő ma ünnepelné 98. születésnapját. Audrey Hepburn életét sokan tündérmesének gondolták, de a filmbéli csillogás a mindennapjaiban nem volt általános. Ennek ellenére Audrey a kikezdhetetlen stílusérzék, de a belső szépség és a segítőkészség megtestesítője is, így megfontolandóak a szavai. 

„A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat. A kedves szemekért keresd a jót az emberekben. A karcsú alakért oszd meg ételed az éhezőkkel. A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta. A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy sohasem vagy egyedül.”

Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben című filmben Forrás: AFP, Northfoto

„Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, amikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak.”

Forrás: Giphy

„A férfi, aki vonz engem, lehet magas vagy alacsony, szőke vagy barna, jóképű vagy kevésbé jóképű. A vonzó külső egymagában nem feltétlenül van hatással rám. Ha egy férfi rendelkezik azzal a meghatározhatatlan tulajdonsággal, amelyet nem tudok másként hívni, mint melegség vagy vonzerő, akkor jól fogom érezni magam mellette.”

Audrey Hepburn és férje, Mel Ferrer kisfiukkal, Seannal Forrás: AFP

Audrey Hepburn élete a filmvásznon túl

Habár sokan így gondolták, a színésznő élete nem a fényűző luxusról és boldogságról szólt. Főleg nem gyerekkorában. Élete legtragikusabb élménye volt, amikor édesapja elhagyta őket, majd kitört a háború, ami meghatározta a kis Audrey fiatal éveit. Az éhezés, a félelem, a haláltól való rettegés egész további életére hatással volt. Nem véletlen, hogy amikor felkapott színésznővé vált, akkor sem vesztette el érzékenységét az árvák és éhezők iránt. Felhagyva a színészkedéssel pedig már kizárólag csak a jótékonykodással foglalkozott.


Az Unicef nagyköveteként rengeteg országba – Etiópiába, Ecuadorba, Vietnámba és Bangladesbe – is elutazott, hogy felhívja a figyelmet a szenvedőkre és éhezőkre, és reményt adjon a gyerekeknek. John Isaac ENSZ-fotós így nyilatkozott egyszer: „Gyakran megesett, hogy olyan gyerekeket ölelt magához, akiket beleptek a legyek. Soha nem láttam még ehhez hasonlót, más ember hezitált volna, de ő gondolkodás nélkül megölelte őket. A gyerekek szerették a kezét fogni, megérinteni őt."


További inspiráló történetekért kattints ide!

/1601/Audre2016120103721A hónap színe: az orgonalilahttp://www.life.hu/trend/20170426-a-honap-szine-az-orgonalila.htmlA tavasz utolsó hónapjában köszöntjük az orgonát, amit nemcsak anyák napi virágként imádunk, hanem inspirációs forrásként is. A többféle lila színben pompázó virág ihlette ezúttal a hónap színét. Trend--Bizarr jelmezbál lett a Met-gálából - Fotók!http://www.life.hu/trend/20170502-bizarr-jelmezbal-lett-a-met-galabol.htmlA Met-gála az Oscarnál is izgalmasabb divatünnep, ahol a sztárok igazán elengedhetik a fantáziájukat. Az idei évben is bravúros témát írt ki a Metropolitan Museum. A tavalyi szintén nagy dobásnak számító "Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" után az idei évben Rei Kawakubo divattervező munkássága, a Comme des Garçons volt a téma. Trend--Ékszerek, amelyekkel könnyen feldobhatod a napodathttp://www.life.hu/trend/20170426-ekszerek-amelyekkel-konnyen-feldobhatod-a-napodat.htmlTavasszal még az is kipróbál egy-egy ékszert, aki alapvetően nem szereti a kiegészítőket. De egy igazi napsütéses napon szuper érzés színpompás ékszerekkel feldobni az életérzésedet. Próbáld ki ezeket! Trend--Ajándékok anyák napjárahttp://www.life.hu/trend/20170427-anyak-napi-ajandekok.htmlSokan úgy érzik, túl nagy feladat kitalálni, hogy a legkedvesebbet milyen ajándékkal lepjük meg. Pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolnád: kérdezd meg tőle mindennap, hogy van, és mond, hogy szereted. Ennél többet aligha lehetne adni a mindennapokban, de anyák napján, amikor még ezenfelül is szeretnénk kedveskedni anyukánknak, akkor meglephetjük valami tárgyi vagy élmény ajándékkal is. Mutatjuk a mi ötleteinket. Trend--Így lesz tartós és csókálló a rúzsod - Tippekhttp://www.life.hu/trend/20170418-igy-lesz-tartos-es-csokallo-a-ruzsod-tippek.htmlKi ne szeretne egész nap biztosan tartó piros ajkat, amivel akár még csókot is nyomhat kedvese szájára? Magyarország leghíresebb sminkmestere, Larion Oscar most elárulja a rúzsfixálás fortélyait! TrendOrigoMennyit költ egy nő szépségápolásra? Nem fogod elhinni!http://www.life.hu/trend/20170418-mennyit-kolt-egy-no-szepsegapolasra-most-kiderul.htmlMeglepő felmérés látott napvilágot, a SkinStore ugyanis az amerikai nők szépségápolási szokásait vizsgálta, pontosabban azt, hogy mennyi pénzt adnak ki különböző kozmetikumokra. Ebből kiderült, hogy egy átlagos amerikai nő körülbelül 90 millió forintot is elkölthet szépségápolási termékekre életében, ami félelmetesen nagy összeg. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.