szépségápolás smink pattanás bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a pattanások csak időszakos látogatóid, akkor egy kis odafigyeléssel meg is szüntetheted a helyes táplálkozással és napi ápolással. Ha állandó vendégeid, akkor mindenképp fordulj szakemberhez, mert gyulladásban van a szervezeted.

A bőrproblémák esetén különösen fontos a körültekintő napi ápolás. Ehhez érdemes olyan kozmetikumot választani, ami gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású. Kerüld az illatanyagokat, alkoholtartalmú, szárító hatású készítményeket. Ideális a gyengéd, vízbázisú arclemosó, mert mérsékli a bőr zsírosságát anélkül, hogy száraz vagy feszülő érzetet hagyna maga után. A tisztítás után könnyű szerkezetű vízbázisú krémmel hidratáld a bőrödet, majd külön fényvédővel kend be az arcodat.

Válassz gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású arckrémet! Forrás: Thinkstock

A pattanás színének semlegesítése az első lépés az alapozás előtt. Ehhez ideálisak a folyékony vagy krémes állagú korrektorok. Ami a színét illeti, a zöldes árnyalatút válaszd, az kiválóan elfedi, semlegesíti a pattanás vöröses színét. Ezután tegyük fel a bőrszínnel megegyező árnyalatú alapozót. A problémás bőrre olajmentes, folyékony állagú, matt hatású változatot válassz. Az olajtartalmú alapozókat kerüld, mert zsírosabbá teszik a bőrödet.

Fontos

Nagyon ügyelj rá, hogy mindig makulátlanul tiszták legyenek az eszközeid, amelyekkel az arcodhoz nyúlsz a sminkeléskor!

Az alapozót csak vékonyan tedd fel, mert ha vastagon kerül az arcod problémásabb területeire, akkor nem elfedi, hanem kiemeli a pattanást. Ha az alapozó felvitele után maradnak pattanások, amik átütnek, akkor csak azokra tegyél egy kevés korrektort ecsettel. A fixálást érdemes puffnival végezni, mert így tartósabban fedi el a pattanásokat a porpúder, mindamellett felszívja a nem kívánt felesleges faggyút, és tökéletesen matt, üde, ragyogóan természetes hatású lesz a megjelenésed.

Menyasszonyi ruhák 30 ezer forint alatthttp://www.life.hu/trend/20170427-menyasszonyi-ruhak-harmincezer-forint-alatt.htmlAhány esküvő, annyiféle költségvetés áll rendelkezésére a házasulandó párnak, így teljesen természetes, hogy valaki akár százezreket is költhet a menyasszonyi ruhára, mások pedig tízezreket. Egyértelműen az utóbbi a nehezebb eset, de valójában ekkor sem kell kétségbeesni, és máris a legrosszabb minőségű esküvői ruhát megrendelni az Aliról. Mi inkább a következőket ajánljuk! Trend--30 éves lett a világ első számú divatbloggere! Hazai pályatársával, Festyvel beszélgettünkhttp://www.life.hu/trend/20170426-30-eves-lett-a-vilag-elso-szamu-divatbloggere-chiara-ferragni-hazai-palyatarsaval-festyvel.htmlMa ünnepli 30. születésnapját Chiara Ferragni, az olasz lány, aki nyolc évvel ezelőtt elindította divatblogját, és meghódította vele a világot. Hazai pályatársa, Festy vele egy időben, 2009-ben kezdte a blogolást, amikor az emberek többségének még fogalma sem volt arról, hogy egyáltalán mit jelent ez a szó: blog. Nagyot változott azóta a világ, a blogolásból nemcsak hogy meg lehet élni, de saját kollekciót is lehet csinálni, és még a Vogue címlapjára is fel lehet kerülni, legalábbis Chiara példája ezt mutatja. De mi lehet a célja a leghíresebb magyar divatbloggernek? A Festy in Style bloggerével beszélgettünk! Trend--A hónap sminktrükkje - Dobd fel a napodat egy kis csillogással!http://www.life.hu/trend/20170502-a-honap-sminktrukkje-larion-oscartol.htmlHa te is imádod a nyolcvanas éveket, akkor ezt a sminket mindenképpen próbáld ki. Ez a korszak az élénk, sőt harsány színek kavalkádjával teremtett valami elképesztően újat. Most újratöltve még izgalmasabb lesz a végeredmény, ha ötvözöd a krémes textúrákat a fényessel. Trend--Audrey Hepburn 7 mondata a szépségrőlhttp://www.life.hu/trend/20170426-audrey-hepburn-7-idezete-a-szepsegrol.htmlA bájos színésznő ma ünnepelné 98. születésnapját. Audrey Hepburn életét sokan tündérmesének gondolták, de a filmbéli csillogás a mindennapjaiban nem volt általános. Ennek ellenére Audrey a kikezdhetetlen stílusérzék, de a belső szépség és a segítőkészség megtestesítője is, így megfontolandóak a szavai. TrendOrigoA hónap színe: az orgonalilahttp://www.life.hu/trend/20170426-a-honap-szine-az-orgonalila.htmlA tavasz utolsó hónapjában köszöntjük az orgonát, amit nemcsak anyák napi virágként imádunk, hanem inspirációs forrásként is. A többféle lila színben pompázó virág ihlette ezúttal a hónap színét. Trend--Így lesz tartós és csókálló a rúzsod - Tippekhttp://www.life.hu/trend/20170418-igy-lesz-tartos-es-csokallo-a-ruzsod-tippek.htmlKi ne szeretne egész nap biztosan tartó piros ajkat, amivel akár még csókot is nyomhat kedvese szájára? Magyarország leghíresebb sminkmestere, Larion Oscar most elárulja a rúzsfixálás fortélyait! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.