Ez lesz a legújabb trend? Felemás cipőkben járnak a celebek!

fashion week felemás kifutó cipő vörös szőnyeg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb cipőtrend érdekes meglepetéseket hozott. Habár nem számít abszolút újdonságnak a felemás cipők viselése, hiszen az elmúlt években feltűntek egyszer-egyszer a vörös szőnyegen, most viszont újra nagy keletje lehet az extravagáns hóbortnak. 

Naná, hogy ezt a trendet is Carrie Bradshaw viselte elsők között. A Los Angelesben forgatott részek egyikében viselte a Szex és New York sztárja a felemás cipőket.

Forrás: HBO

A stylist

A Szex és New York stylistja Patricia Field volt. Neki köszönhetjük a híressé vált tütüt a főcímben, a Carrie nyakláncot, a Manolokat és persze a felemás cipőt is.

A következő években, feltételezésünk szerint a celebek nem direkt felemásra gyártott cipőket hordtak, hanem két pár különböző színű cipőből állították össze a felemás összhatást. Így tett 2008-ban Joss Stone és 2010-ben Pixie Lott is. Végül a feltűnő és bohó stílusáról ismert Helena Bonham Carter vállalta be először a vörös szőnyegen, ráadásul nem is akárhol, hanem a 2011-es Golden Globe-gálán.

Helena Bonham Carter a Golden-Globe gálán 2011-ben Forrás: AFP

Az egykori Spice Girls-tag, Mel B 4 évvel később sportcipőből villantott felemás darabokat, és itt már nem is egyértelmű, hogy direkt lett így legyártva, vagy az exénekesnő kreativitása alkotta meg ezt a keverék outfitet.

A legrémesebb cipők, amiket valaha láttunk

A sztárok bizony gyakran esnek túlzásba. Nem is csoda, hiszen sokan keresik a feltűnést, és szeretnek egy kicsit különcök lenni. Ebből pedig néha borzalmas dolgok sülnek ki. Nézzük az elmúlt idők legdurvább celebcipőit.

Naomie Harris és Amal Clooney a felemás trend egy ízlésesebb módját prezentálták, amikor nem arról van szó, hogy az egyik cipő ilyen, a másik olyan színű, hanem valamilyen módon mégis összekapcsolódnak a darabok.

Naomie Harris (balra) és Amal Clooney (jobbra) Forrás: Northfoto

A 2017-es tavaszi-nyári divathéten viszont újra megjelentek a felemás darabok, a Celine bemutatóján több modell is ilyen cipőben vonult a kifutón.

Celine bemutató Forrás: AFP

Ha már a kifutón ott van, akkor persze a fashionisták és a bloggerek is lecsapnak rá, azt viszont még kíváncsian várjuk, hogy ki lesz az, aki újfent bevállalja a vörös szőnyegen.

Forrás: Northfoto

Cipőmánia az ókortól napjainkig

Manapság a nőiesség egyik meghatározó alapdarabja a szép cipő. De honnan indult a cipőmánia, és miért alakult ki ez a divathóbort? Ideje visszatekinteni 10 ezer évvel ezelőttre!
Imádod az orgonalilát? Így használd a sminkedhezhttp://www.life.hu/trend/20170504-imadod-az-orgonalilat-igy-hasznald-sminkelesben.htmlSzeretnél misztikus tekintetet? Akkor mindenképp próbáld ki ezt a különleges tavaszi színt, ami minden szemszínhez jól illik. Trend--Közönséges ruhákból nem volt hiány - Trendjelentés az MTV Movie Awardsrólhttp://www.life.hu/trend/20170508-trendjelentes-az-mtv-movie-awardsrol.htmlVasárnap este tartották az MTV Movie & TV Awards díjátadó gálát. Habár az igazán nagy nevek közül kevesen jelentek meg, sokkoló ruhákból ezúttal sem volt hiány. TrendOrigoMenyasszonyi ruhák 30 ezer forint alatthttp://www.life.hu/trend/20170427-menyasszonyi-ruhak-harmincezer-forint-alatt.htmlAhány esküvő, annyiféle költségvetés áll rendelkezésére a házasulandó párnak, így teljesen természetes, hogy valaki akár százezreket is költhet a menyasszonyi ruhára, mások pedig tízezreket. Egyértelműen az utóbbi a nehezebb eset, de valójában ekkor sem kell kétségbeesni, és máris a legrosszabb minőségű esküvői ruhát megrendelni az Aliról. Mi inkább a következőket ajánljuk! Trend--30 éves lett a világ első számú divatbloggere! Hazai pályatársával, Festyvel beszélgettünkhttp://www.life.hu/trend/20170426-30-eves-lett-a-vilag-elso-szamu-divatbloggere-chiara-ferragni-hazai-palyatarsaval-festyvel.htmlMa ünnepli 30. születésnapját Chiara Ferragni, az olasz lány, aki nyolc évvel ezelőtt elindította divatblogját, és meghódította vele a világot. Hazai pályatársa, Festy vele egy időben, 2009-ben kezdte a blogolást, amikor az emberek többségének még fogalma sem volt arról, hogy egyáltalán mit jelent ez a szó: blog. Nagyot változott azóta a világ, a blogolásból nemcsak hogy meg lehet élni, de saját kollekciót is lehet csinálni, és még a Vogue címlapjára is fel lehet kerülni, legalábbis Chiara példája ezt mutatja. De mi lehet a célja a leghíresebb magyar divatbloggernek? A Festy in Style bloggerével beszélgettünk! Trend--Kicsi, nagy, pakolós? Táskák a tavaszi-nyári szezonrahttp://www.life.hu/trend/20170426-taskak-a-tavaszi-nyari-szezonra.htmlMilyen színű és formájú táskákat érdemes beszerezni a tavaszi-nyári szezonra? Mutatunk néhány szuper darabot, amelyek között bátran válogathatsz! Trend--Audrey Hepburn 7 mondata a szépségrőlhttp://www.life.hu/trend/20170426-audrey-hepburn-7-idezete-a-szepsegrol.htmlA bájos színésznő ma ünnepelné 98. születésnapját. Audrey Hepburn életét sokan tündérmesének gondolták, de a filmbéli csillogás a mindennapjaiban nem volt általános. Ennek ellenére Audrey a kikezdhetetlen stílusérzék, de a belső szépség és a segítőkészség megtestesítője is, így megfontolandóak a szavai. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.