szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sminkelés nemcsak néhány termék felhasználása az arcodon, valójában a smink az egyediség és az önkifejezés lehetőségét rejti. Íme 5 dolog Larion Oscar sminkmestertől, ami miatt érdemes elsajátítani a fogásokat!

1. Magabiztossá tesz.

Ha már csak egy natúr sminket el tudsz készíteni, sokkal ragyogóbb lesz a megjelenésed. Egy bézs szemhéjpúder a szemhéjadra, és sokkal frissebb lesz a tekinteted, amit ha megkoronázol egy szempillaspirállal, nyitott és nagyobb lesz a tekinteted. És ezek még csak az alaplépések, ennél még többet is ki tudsz hozni magadból!

Egy jó smink magabiztossá tesz Forrás: Giphy

2. Átlátod a túlkínálatban, hogy mire van szükséged.

Bizony nem könnyű eligazodni a rengeteg fantasztikus sminktermék között. Trendek jönnek és mennek, újabb és újabb célzott termék kerül a polcokra, mint például a primer, amiről még mindig sokan azt hiszik, hogy egy felesleges kellék, de az is előfordul, hogy összetévesztik az alapozóval. Ha megismered a primerek világát akkor egy nélkülözhetetlen termék kerül a kezedbe, amitől még szebb lesz a sminked, és sokkal kevesebb alapozót fogsz használni.

3. Ha megtanulsz sminkelni, tudod mi, mire való.

Nem fog elütni például az alapozód a bőrszínedtől, ami oly gyakori probléma. Az alapozó színének kiválasztása nem boszorkányság, nyáron napbarnítottabb lesz a bőrtónus, míg télen kivilágosodik, és visszaáll az eredeti színéhez. Ezért kell körültekintően megválasztani az alapozót. Akkor tökéletes, ha illeszkedik a jelenlegi bőrszínedhez, hisz akkor marad észrevétlen.

Válassz olyan alapozót, ami illeszkedik a bőrszínedhez Forrás: Giphy

4. Bármikor alkalomhoz illően tudsz kinézni.

Bizony többször előfordul, hogy időhiányban szenvedsz, és akár a munka után kell egy eseményen megjelenned, de nincs időd hazaugrani átöltözni. Pillanatok alatt felfrissítheted a nappali sminkedet, hogy alkalomhoz illő legyen, ha húzol egy kifelé vastagodó tusvonalat és egy élénk színű ajakrúzzsal kombinálod.

5. Bátrabban próbálsz ki újdonságokat.

Miután rendelkezel egy alap sminktudással, megismerted az arcodat, sokkal jobban tudod hangsúlyozni arcod előnyösebb részeit a highlighttal. Pillanatok alatt ragyogóan trendi lehetsz, ha az alapozás után a tetszőlegesen elkészített sminkedhez highlightot használsz. Nagyobbnak, frissebbnek mutatja a szemedet, ha a szemzughoz a szemöldökcsont alá teszel egy keveset. Még lágyabb lesz az arcod tőle, ha az arccsontodra teszed. Ha érzékibb, teltebb ajkat szeretnél, akkor tegyél a kupidóívre egy picit.

Tanuld meg a highlighter helyes használatát Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.