Meghalt Carla Fendi, divattervező

Forrás: AFP/Filippo Monteforte -
divattervező halál Carla Fendi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú betegség után távozott az élők sorából a világhírű olasz divattervező, Carla Fendi. Életének 80. évében hunyt el.

Carla Fendi irányítása alatt vált a családi vállalkozás világhírűvé, de öt testvérével együtt irányította a céget. Mindegyik nővér más-más üzletágat irányított: Paola a szőrmekollekcióért, Anna a bőráruért és kiegészítőkért, Alda a terjesztésért, Franca a reklámért és ügyfélkapcsolatok ápolásáért felelt, Carla pedig az üzletvezetést koordinálta.

Életének 80. évében hunyt el Carla Fendi Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A Fendi eredetileg szőrme- és bőráruval foglalkozott, a testvérek a második világháborút követően léptek be a szülők üzletébe, 1964 óta vezették közösen az üzletet.

Anyám mindig azt mondta, hogy mi, öten egy kéz öt ujja vagyunk. Mindegyikünk nagyon fontos"

A 90-es évek válságot hozott a vállalkozásnak,

mivel a szőrme már nem felelt meg az akkori követelményeknek. A testvérek ezért a családi vállalkozás 51 százalékát eladták a Luis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) francia konszernnek és a Pradának. 2001-ben aztán az LVMH megszerezte a Prada részesedését is, és a divatcég újra virágozni kezdett. Carla Fendit a divatház tiszteletbeli elnökévé nevezték ki, 2007-ben pedig megalapította a Carla Fendi Alapítványt - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.