A nyári smink 5 alapszabálya

Forrás: Giphy -
szabály szépségápolás Nyár smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt kell mondanom, hogy általánosságban jót tesz a bőrödnek, ha nyáron minimalizálod a sminket. De lemondanod nem kell róla, ha szeretnéd kiemelni szépségedet, csak körültekintően kell eljárni a sminkelés során. Erre az öt dologra mindenképpen figyelj!

1. Előkészületek

A bőrtípusnak megfelelő alapos arctisztítás és hidratálás talán a legfontosabb nyáron, hisz izzadunk, pórusaink kitágulnak a nagy melegben, így a szennyeződések is jobban igénybe veszik bőrünket. Hetente minimum egyszer radírozzuk le arcunkat, illetve a testünket is kíméletes radírokkal, így eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, bőrünk fellélegzik és ragyogóan szép lesz. Ha zsíros vagy esetleg problémás a bőröd, akkor érdemes agyagmaszkot használni. 10 perc alatt mattítja a bőrt, bezárja a nyitott pórusokat, szabályozza a faggyútermelést, a pattanásokat pedig megszünteti. Ezután érdemes fátyolmaszkkal kényeztetni az arcbőrt, ami 15 perc alatt visszaállítja az optimális pH-értéket, feszesít és feltölti energiával a bőrt. Minden bőrtípusra lehet kapni ezeket az esemény előtti, turbó energiájú maszkokat. Testápoláshoz érdemes vízmegtartó tulajdonságú testpermetet vagy könnyen felszívódó testápolót használni. Az ajkak ápolásáról se feledkezz meg: használj fényvédővel ellátott ajakbalzsamot.

Hetente minimum egyszer radírozzuk le arcunkat Forrás: Thinkstock

2. Kerüld el a leégést

Nélkülözhetetlen nyáron a fényvédelem, amihez külön az arcra és a testre is érdemes termékeket választani. Szerencsére fantasztikus a kínálat a bőrvédő krémek terén. Az arckrémeknél kiválaszthatod a bőrtípusodnak megfelelő fényvédő textúrát is. Ha sminkelni szeretnél, az arctisztítás és a hidratálás után a tökéletesen száraz bőrödre vékonyan tedd fel a megfelelő fényvédőt és csak ezután kezdd az alapozást.

3. A ragyogóan természetes orcákhoz

Ha egységesíteni szeretnéd bőrszínedet, akkor figyelj arra, hogy a megváltozott, napbarnítottabb árnyalatú bőrszínedhez válassz légiesen könnyű szerkezetű BB vagy CC krémet. Egységesen tedd fel az arcodra mindenhova, ettől gyönyörű lesz a bőrtónusod. A korrektort el is hagyhatod, hiszen eléggé elütne a klasszikus alkalmazása, miszerint 1-2 árnyalattal világosabbat használunk a szem alatti terület felfrissítésére. Az orcákat és a napbarnított szép bőrszínedet még jobban hangsúlyozhatod, ha meleg fényű bronzosítóval emeled ki az arcodat. Érdemes krém bronzosítót, highlightert használni, mert rugalmasan idomul a bőrhöz és átengedik a fényt, így biztos nem lesz foltos a bőröd.

A napbarnított szép bőrszínedet hangsúlyozd meleg fényű bronzosítóval Forrás: Thinkstock

4. Izzadásálló termékek

A szem és az ajkak hangsúlyozásához is körültekintően válaszd meg a piperéket. Érdemes tartós, vízálló kozmetikumokat választani, hogy ne kenődj el a nagy melegben vagy a vízparton a magas páratartalom miatt. Pillanatok alatt készíthetsz üdítő szemsminket a vízálló, színes szemceruzákkal. Ha az esti bulihoz készülődsz akkor érdemes tartós szemhéjkrémeket használni. A szempillákat vízálló szempillaspirállal fesd ki, hogy fesztelenül élvezd a pillanatot. Ha telt ajkakat szeretnél, akkor magasfényű, vizes hatású szájfényeket használj, ha pedig igazán tartós eredményre vágysz, válassz a mattra száradó folyékony ajakrúzsok kínálatából.

Ezzel a sminkkel a legnagyobb kánikulában is hódíthatsz

Ha ellenállhatatlan vágyat érzel, vagy mert az alkalom megkívánja, hogy tökéletes legyen a megjelenésed, akkor érdemes körültekintően megválasztani a nyári piperéket, hogy tartós legyen a sminked. Olvasd el Larion Oscar tanácsait!

5. Az utolsó lépések

Nemcsak az előkészület fontos, hanem az utókezelés is, éppen ezért minden esetben, a legnagyobb buli után is mosd le a sminkedet este: ne aludj sminkben! Nem kielégítő a víz és a szappan vagy a tusfürdő a smink eltávolítására, főleg ha tartós vagy vízálló kozmetikumot használtál. Legyen nálad kétfázisú olajos lemosó vagy az újgenerációs micellás víz a bőrtípusodnak megfelelően. A kíméletes arctisztítás után könnyen felszívódó, száraz arcolajjal vagy esszenciával hidratáld bőrödet. Ajkadat is kényeztesd ajakápolóval. Ha esetleg megpirultál a napon, akkor bőrnyugtató, napozás utáni permetet vagy krémet használj!

Forrás: Giphy
A legsokkolóbb szemöldöktrendekhttp://www.life.hu/trend/20170613-a-legdurvabb-szemoldoktrendek.htmlNem is hinnéd, mi mindent lehet csinálni egy szemöldökkel. Az emberi kreativitás és persze az őrültség viszont nem ismer határokat, így a lehető legfurcsább szemöldöktrendek láttak már napvilágot. Mutatjuk is őket! Trend--Ezzel a sminkkel a legnagyobb kánikulában is hódíthatszhttp://www.life.hu/trend/20170616-a-smink-ami-kanikulaban-is-kitart.htmlHa ellenállhatatlan vágyat érzel, vagy mert az alkalom megkívánja, hogy tökéletes legyen a megjelenésed, akkor érdemes körültekintően megválasztani a nyári piperéket, hogy tartós legyen a sminked. Trend--Hajfonatok: így készülnek a nyár kedvenc frizuráihttp://www.life.hu/trend/20170619-hajfonatok-nyarra.htmlMiért imádjuk a hajfonatokat? Mert az elegánstól a fesztiválos hippistílusig számtalan módon készíthető el, így bármilyen eseményre jó választás lehet. Ráadásul már a klasszikus hármas fonásból is rengeteféle frizurát lehet csinálni, és akkor a különlegesebb fonástípusokról még nem is beszéltünk. A fonás a lehetőségek tárháza, így érdemes kísérletezni vele! TrendOrigoA hónap színe: az életteli napsárgahttp://www.life.hu/trend/20170614-a-honap-szine-az-eletteli-napsarga.htmlMi más lehetne a legforróbb nyári hónap színe, mint a friss és élénk napsárga? Élvezd a napsugarak izzását a ruhádon is! Trend--5 sminktermék, amelyek nélkül semmiképpen ne indulj el nyaralnihttp://www.life.hu/trend/20170614-5-sminktermek-ami-nelkul-semmikeppen-ne-indulj-el-nyaralni.htmlNyaraláskor, amikor egyébként is rengeteg holmit kell bepakolni, érdemes minimalizálni a sminkkészletünket. Ám van öt termék, ami nélkül tényleg nem érdemes útnak indulni, hiszen egy alap sminkfelszerelésre bármikor szükséged lehet. TrendThinkstockA hónap sminktrükkje: válaszd a nyár legüdítőbb színeithttp://www.life.hu/trend/20170614-a-honap-sminktrukkje-bianco-smink.htmlHa szereted az élénk, vibráló színeket és az ultrafényes csillogó ajkakat, akkor ezt a sminket ki kell próbálnod. Garantáltan te leszel a nyáresti partik középpontjába! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.