szépségápolás lábápolás Nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár egész évben dugdoshatjuk, de nyáron a lábfejünk is előtérbe kerül. A papucs- és szandálszezon viszont érdekes kettősséget hoz, mert ugyan ilyenkor szeretnénk, ha a legszebb lenne, de éppen ezek a lábbelik teszik leginkább tönkre, így érdemes odafigyelni a mindennapi ápolására. Ehhez adunk most tippeket!

Esti regenerálódás

A kevésbé jó minőségű, kemény talpú papucsok pár viselés után tönkreteszik a sarkakat: berepedeznek, ami nagyon csúnya látvány. Ha a magassarkú szandálok híve vagy, akkor pedig elsősorban a lábpárnácskák fájdalmával kell számolnod. Ha ezt, ha azt viseled, az biztos, hogy estére már alig várja a lábad a cípőmentes órákat.

Lábfürdő

Mindkét esetben érdemes lábfürdőt venni egy hosszú nap után. Az energetizáló, méregtelenítő lábfürdőhoz egy nagy lavór meleg, de semmiképpen nem forró vízre van szükség. Ebbe kerüljön tengerisó, amelynek méregtelenítő és gyulladásgátló hatása van. Készíts 10%-os oldatot, vagyis literenként 100 gram sót tegyél a vízbe. Ha igazán hűsítő hatásra vágysz, facsarj a vízbe egy citromot, ez ráadásul a kellemetlen szagokat is elveszi. Abban az esetben, ha nem frissítő, inkább nyugtató hatásra vágysz, akkor a meleg vízbe 100%-os tisztaságú levendula illóolajat csöpögtess.

Levendulás lábfürdő Forrás: Thinkstock

Mindkét esetben legalább 15 percig tartson a lábfürdő, de a legjobb, ha fél órán keresztül élvezed a kényeztetést. Ebben az esetben viszont szükség lesz egy plusz adag melegvízre, 15 perc alatt ugyanis kihűl a víz. Szóval, ha nem akarsz felállni közben, akkor a legjobb ha a barátodtól, barátnődtől tudod kérni ezt a szívességet. Ha a sarkad nagyon kemény, egy finom kefével kicsit átdörgölheted, miután kivetted a vízből. De ennyi áztatás után tényleg csak finom kefével menj neki a felpuhult bőrödnek.

Pakolás

A kemény sarkak legjobb ellenszere a pakolás. Nem kell nagy dologra gondolni, valójában egy finom, zsírosabb állagú lábkrémre van szükség, amivel a szokásosnál kicsit vastagabban érdemes bekenni a lábadat. Ezután húzz rá egy zoknit, és így feküdj le aludni. Reggelre csodálatosan puha lesz a sarkad.

Kend be a lábad és húzz rá egy zoknit Forrás: Thinkstock

Szépségtippek

Amire különösen oda kell figyelni nyáron, az a lábkörmök ápolása. Ha nem szeretsz pedikűröshöz járni, otthon is könnyedén elvégezheted ezeket a lépéseket:

  • Lehet kifejezetten a körömágyat és a körmöket ápoló krémeket venni, de ha nem szeretnél beruházni, akkor olivaolajjal masszírozd át a körmeidet hetente egyszer.
  • Mindig kívülről a köröm közepe felé haladva mozgasd a körömreszelőt, így biztosan nem fognak betörni. Az ollónál pedig arra vigyázz, hogy ne vágd véletlenül túl rövidre a körmöket, illetve a széleket ne vágd le élesen, mert akkor könnyen benőnek.
  • Ha szinte egész nyáron szereted színesen látni a körmeidet, akkor mindenképpen használj alaplakkot, mert a rendszeresen festett körmök könnyen elszíneződnek.
  • A körömlakklemosók között érdemes alaposan körülnézni, hiszen a normál lemosók nagyon kiszárítják a körmöket, amit jó elkerülni. Acetonmentes, olajos textúrájú típust válassz.

Az eltorzult celeblábak tanulságai: avagy így vigyázz a lábadra

A vörös szőnyeges eseményeken látjuk, milyenre deformálódtak a celebek lábai. Az állandó magassarkúzás, a hatalmas sarkak, a kényelmetlen hegyes orrok megteszik a hatásukat. Kattints a fotókért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.