magassarkú magassarkú cipő őrült
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem éppen a hordhatóság és a praktikum vezérelte ezeknek a cipőknek a megalkotását. Sokkal inkább a feltűnéskeltés, a művészi kifejezés, vagy csupán a szórakoztatás. Nézzük is, hogyan fest az a magassarkú, ami Csubbakától, csirkéktől, galamboktól nyert inspirációt!

Galambos

Egy galambról nem éppen a szépség és a nőiesség jut eszünkbe, egy japán tervezőt mégis ezek a madarak inspirálták, amikor újat akart mutatni a cipőtervezés terén. Így született meg Keiko Otsuhata kezei alatt a galambcipő, amit élő társaikkal is megpróbált összehozni, de különösebben nem izgatta őket a cipőcsoda.

Forrás: Keiko Otsuhata

Polipos

A Fülöp-szigeteki származású Kermit Tesoróra már Lady Gaga is felfigyelt. Nem csoda, hiszen az énekesnő odáig van a különc cipőkért, így rögtön le is csapott a tehetséges tervezőre. A kísérletező kedvű Tesoro készítette ezt a polip inspirálta magassarkút is.

Forrás: Facebook/Kermit Tesoro

Csirkés

A csirke által inspirált cipő szintén Japánból érkezett. Az állatos megoldások között egyértelműen ez a legművészibb, ami nem véletlen, hiszen tervezője az extravagáns alkotásairól ismert Masaya Kushino. A tervezőnek nem ez az egyetlen furcsa alkotása, és cipőkkel kifejezetten sokat foglallkozik. Keze alatt művészeti alkotássá válnak az eredetileg hétköznapi tárgyak. Ennek ellenére a csirkecipők is hordhatók, de túl sok emberen biztosan nem fogjuk látni.

Forrás: Masaya Kushino

Csúszdás

Kifejezetten az inspirálta az izraeli tervezőt, Kobi Levit, hogy a legszokatlanabb magassarkút hozza létre, mégis hordható formában. Az eredmény tényleg érdekes lett, talán a kellő humorérzékkel megáldott játszóterező anyukák között talál magának vevőket is.

Forrás: Kobi Levi

Csubakkás

Egy durva halloween bulira tudjuk elképzelni a Star Warsos magassarkúkat: Ha a Macskanő helyett éppen Csubakka jelmezben szeretnétek csábítani, akkor a külföldi rendelős oldalakon fel tudjátok kutatni a megfelelő cipőket.

Forrás: Etsy

Faragott

A művészetet és a divatot, a hagyományokat és a modern vonalakat ötvözik a vietnami Fashion4Freedom vállalat által piacra dobott cipők. A bőr felsőrész mellett a cipők fa talppal rendelkeznek, amiket ősi technikákkal faragnak meg. A cég egyébként a cipőkből befolyt összeg egy részét nemes célokra fordítja: faragási technikákat oktat vidéki fiataloknak, illetve árvaházban élő tiniknek, hogy munkát tudjanak vállalni.

Forrás: Etsy/Fashion4Freedom

Guruló

A Saint Laurent divatház dobta piacra az elmúlt hetekben a magassarkú görkorcsolyát. Bokatörő mutatvány lehet közlekedni vele, ha mégis kipróbálnád, csupán 700 ezer forintnak megfelelő összeget kell kiperkálnod érte.

Forrás: Mike Warren

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.