Minden idők legstílusosabb stewardess uniformisai

2017.09.19. 20:22

A légiutaskísérők világáról a Kapj el, ha tudsz című film jut eszembe: elegánsak és vidámak és kísérik a jóképű pilótákat. Ha ez távol is áll a valóságtól, az elegáns jelző sok esetben mégis igaz. Mutatjuk is a világ legcsinosabb stewardess uniformisait!

Etihad Airways

Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légi közlekedési vállalatának, az Etihad Airwaysnek 2015-ben egy olasz tervező, Ettore Bilotta tervezett egyenruhát, amit Abu Dhabi repülőterének kifutóján mutattak be.

Az Etihad Airways légitársaságnak az olasz tervező, Ettore Bilotta tervezett egyenruhátForrás: Etihad Airways

National Airlines

Több mint ezer légiutas-kísérő viselte ezt a szintetikus tigrisbőr egyenruhát 1971-ben, az Egyesült Államok egyik légitársaságánál, a National Airlinesnál. Igazán stílusos lett és állatbarát. 

A '70-es évek Amerikájában több mint ezer légiutas-kísérő viselte ezt a szintetikus tigrisbőr egyenruhátForrás: Getty Images

Alitalia

Az olasz légitársaság, az Alitalia új egyenruhája 2016-ban jelent meg Rómában. Ettore Bilotta tervei alapján egy 500 fős csapat fejlesztette ki és hívta életre az uniformisokat. A szöveteket Toszkánában készítik, a selyem pedig Comóból származik. Az öltönyöket a férfiaknak Pugliában szabták meg, a bőr kiegészítők Nápolyban készültek, kivéve a Marche régióból származó cipőket.

Az olasz légitársaság, az Alitalia új egyenruhája 2016-ban jelent meg Rómában, Ettore Bilotta tervei alapjánForrás: Alitalia

Olympic Airways

1969 és 1971 között Pierre Cardin volt a görög Olympic Aiways tervezője. Az űrhatású, futurisztikus formaruha egy miniruhát, egy felöltőt és egy kalapot is magában foglalt.

1969 és 1971 között Pierre Cardin tervezte görög Olympic Aiways légikísérőinek egyenruhájátForrás: Pierre Cardin for Olympic Airways

Hainan Airlines

A tervező, Laurence Xu a párizsi haute couture divathéten mutatta be nemrégen a kínai Hainan Airlines új uniformisát. Az egyenruha a modern, nyugati stílusú divatirányzatok és a hagyományos kínai művészeti elemek fúziója, például a felhőrajzok, a hullámok, sőt a kínai mitikus madár, a Roc is megjelenik a ruhákon.

A kínai Hainan Airlines új uniformisa a modern, nyugati stílusú divatirányzatok és a hagyományos kínai művészeti elemek fúziójaForrás: hnair.com

Singapore Airlines

A "szingapúri lány" 1972-ben igazi márkanév lett, ugyanis nem kisebb név tervezett ruhát a légitársaságnak, mint a francia Pierre Balmain. Ekkor kérték fel a világhírű dizájnert, hogy megálmondja a szingapúri stewardessek uniformisát, ami természetesen gyönyörű lett.

A Singapore Airlines egyenruháit 1972-ben maga Pierre Balmain tervezteForrás: singaporeair.com
stílusstewardessuniformis