Meghalt Hugh Hefner

Forrás: AFP/2014 Getty Images/Christopher Polk -
Hugh Hefner meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
91 éves korában elhunyt a Playboy alapítója, Hugh Hefner. A hírt a családja közölte - írja a CNN.

Hefner otthonában, a Playboy Mansionben hunyt el. Halálához természetes okok vezettek.

Hugh Hefner és fia, Cooper Hefner a Playboy Mansion-ben Forrás: AFP/2014 Getty Images/Christopher Polk

A Playboy férfimagazint 60 évvel ezelőtt indította útjára Hefner, ami óriási siker lett. Milliós üzletet csinált belőle, egy szórakoztató-birodalom tulajdonosa lett, televízióműsorokkal, jazzfesztivállal, és bárokkal, ahol a kiszolgáló lányok nyuszifüleket viseltek.

Cooper, Hefner fia és a magazin kreatív igazgatója így nyilatkozott:
"Az apám rendkívüli és intenzív életet élt a média és a kultúra úttörőjeként. Vezetője volt korunk legjelentősebb társadalmi és kulturális mozgalmainak. Kiállt a szólásszabadság, a polgári jogok és a szexuális szabadság mellett. Megalkotott egy új életformát, ami a Playboy márkanév középpontjában állt."

Hefner 1926-ban született Chicagóban. A második világháború végén az amerikai hadseregnél szolgált, aztán 1949-ben művészeti diplomát szerzett az Illinois-i Egyetemen. Az első Playboyt a saját otthonában szerkesztette, a címlapon pedig az akkor még ismeretlen Marilyn Monroe szerepelt. A legjobb időkben a magazin 7 milliós példányszában kelt el.

Hefnernek több házasságából négy gyermeke született. A fényűző partikról és a fiatal nőkről még idős korában sem tudott lemondani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.