Ruhadarabok és kiegészítők a hygge életérzés megéléséhez

kiegészítő életérzés bekuckózás hygge ruhadarab tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Hygge életérzés elérte Magyarországot is, habár a legtöbb ember életében mindig is jelen volt, csak éppen most egy új fogalom alatt beszélünk arról, mennyire fontos az otthon meghittsége, a béke pillanatainak megélése és a gondtalan családi, baráti együttlétek. Mivel a belső állapotunkat az is meghatározza, hogy mit viselünk, mivel vesszük körbe magunkat, ehhez válogattunk most egy-egy bazárt. 

A dánok szerint a hygge az élet legmélyebb értelmének megtapasztalása: a lecsendesedés, a nyugalom, a boldogság és a béke pillanata, amit a szerelmeddel, családoddal, barátaiddal élhetsz meg. A szó erősen kötődik az otthonhoz, a meghitt, biztonságos környezethez. Sokszor a karácsony szentségével állítják párhuzamba, hogy mit takar a hygge érzés, és valóban szemléletes a példa, hiszen ekkor az együttlét és az élet ünneplése kerül előtérbe. Bárki, aki közel érzi magához a hygge értelmét, az valószínűleg korábban is megtapasztalta már, hogy mennyire kellemesek az őszi és téli bekuckózós esték, amikor gyertyafény társaságában beszélgetünk a szeretteinkkel, miközben a sült gesztenye és a forralt bor készül a konyhában.

A dánok szerint a hygge az élet legmélyebb értelmének megtapasztalása: a lecsendesedés, a nyugalom, a boldogság és a béke pillanata Forrás: Shutterstock

A lélek otthonossága szoros összefüggésben van a test harmóniájával, ebben pedig nagy szerepe van annak is, hogy mi van rajtunk. Mennyire kényelmes a ruhánk: elég meleg-e, nem túl szoros-e, kellemes viselet-e. Gondolj bele, hányszor előfordul, hogy a ruha teremti meg egy-egy alkalomhoz a kellő hangulatot. Például ha készülsz egy fontos eseményre, akkor érzed igazán a jelentőségét, amikor magadra veszed a megfelelő viseletet: egyszerűen hangulatba hoz. Így van ez akkor is, amikor otthon teremtünk hangulatot.

  • Ruhák

Egy kötött, esetleg hímzett vagy pihe-puha pulóver tökéletes alap a nyugalom megéléséhez. Mindehhez már csak egy nagyon kényelmes nadrágra van szükség.

1. Pull&Bear 9995 Ft, 2. Zara 9995 Ft, 3. H&M 9990 Ft, 4. H&M 3990 Ft 5. Zara 12 995 Ft Forrás: Life.hu
  • Kiegészítők

A szívmelengető mintás zokni és a kockás mamusz biztosan melegen tartja a legfázósabbak lábát is. Például főzés közben takaróba aligha burkolózhatnál, de egy nagyra nyitható sálat akkor is a válladra vethetsz.

1. H&M 5990 Ft, 2. Kopott macska 2790 Ft, 3. H&M 2990 Ft, 4. Women's Secret, 5. Women's Secret, 6. H&M Home 1290 Ft, 7. Mango 8995 Ft Forrás: Life.hu
Ezek a világ legrondább farmerjaihttp://www.life.hu/trend/20171024-a-vilag-legrondabb-farmerjai.htmlA farmert azért imádjuk, mert szuperül kombinálható a ruhatárunk többi darabjával, így a legpraktikusabb holmik között van. Ráadásul nem is találhatnánk lazább és kényelmesebb viseletet a farmernál. A következő néhány ruhadarab viszont rácáfol eddigi tapasztalatainkra. Trend--Így nézett ki Katy Perry, mielőtt világhírű énekesnő letthttp://www.life.hu/trend/20171024-igy-nezett-ki-a-33-eves-katy-perry-mielott-vilaghiro-enekes-lett.htmlTíz évvel ezelőtt jelent meg Katy Perry első nagylemeze, de már évekkel azelőtt is próbálkozott a zenei karrierrel. Nehezen berobbant, de annál tartósabb karrierjének kezdetéről mutatunk most olyan fotókat, amin szinte felismerhetetlen a fiatal énekesnő. Trend--Őszi cipők 10 ezer forint alatthttp://www.life.hu/trend/20171019-oszi-cipok-tizezer-forint-alatt.htmlHa éppen nem szeretnél befektetni egy drágább bőrcipőbe, vagy alapvetően sem hordasz bőrtermékeket, akkor mutatunk néhány szuper alternatívát az őszi szezonra. TrendOrigoSminktrendek a divathetekről http://www.life.hu/trend/20171017-sminktrendek-a-divathetekrol.htmlA divatesemények mindig újraértelmezik a tegnapot, és előremutatóan a holnaputánra fókuszálva mentik át a korábban megszokott rutinjainkat. Idén ősszel is új textúrák, színek és formák láttak napvilágot, amiktől felpezsdült a divatélet. Nézzük meg közelebbről, milyen trendek uralkodnak most sminkfronton. Trend--Inspirálódj a Disney-mesék világából: bazár!http://www.life.hu/trend/20171016-inspiralodj-a-disney-mesek-vilagabol.htmlA sikeres világmárkák imádják a Disney-hősöket, nem csoda, hogy évről évre előrukkolnak egy mese inspirálta kollekcióval. Mutatunk is néhány izgalmas terméket az elmúlt évekből. TrendOrigoA legvadítóbb viselet: öltözz műbőrbe!http://www.life.hu/trend/20171012-igy-viseld-a-mubort.htmlAz egyik legvagányabb, legdögösebb viselet az őszi-téli szezonban a műbőr. Érdemes a cipő-táska-öv hármasán túl is keresgélni, habár ezek nagyon fontos kiegészítők, de a ruhatárba is megéri beemelni néhány szuper műbőr darabot! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.