Így hidratálj, amikor beköszönt a hideg

Forrás: Shutterstock -
hideg szépségápolás hidratálás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az évszakváltásoknál, ahogy te magad is érzékelheted, új napi rutint kell kialakítani, hogy bőröd ellenállóbb legyen, és megőrizze ragyogó kinézetét a hűvös időben is. Íme, a legfontosabb tudnivalók a tél közeledtével. 

A hideg beköszöntével fektess nagyobb hangsúlyt az intenzív hidratálásra, mind a testápolásban, mind az arcápolásban, mert a hideg, szeles időjárás jobban igénybe veszi a bőrödet. Érdemes olyan kozmetikumokat választani, amik vízmegkötő tulajdonságúak. Figyelj az összetevőkre: legyen a krémben hialuronsav, argánolaj, kókuszolaj, sheavaj, és tartalmazzon ásványi vitaminokat. Ezek a fantasztikus összetevők gondoskodnak róla, hogy bőröd rugalmas, ellenálló és egészséges maradjon. Arra is figyelj, hogy antioxidánsokban gazdag krémeket használj, amikben magas a C-vitamin jelenléte. Ez védi, erősíti a bőrt, és fokozza ellenálló képességét, továbbá hatékony megoldást nyújt a bőrhibák, pattanások és a káros külső hatásokkal szemben is.

A hideg beköszöntével fektess nagyobb hangsúlyt az intenzív hidratálásra Forrás: Shutterstock

Jó ha tudod, milyen a bőrtípusod, ha nem, akkor érdemes szakemberhez fordulni, mert a bőrápolási rutin nemcsak az életkortól, a bőrtípustól is függ, és eltérő odafigyelést igényel. A normál bőr ápolására ideálisak az esszenciális olajok és szérumok. A zsíros, kombinált bőrre az olajmentes, könnyűszerkezetű fluidok. A száraz bőrre az arcolajak a legideálisabbak és a krémállagú kozmetikumok.

Általánosan jót tesz a bőrnek a radírozás és a hámlasztás, mert nyáron bőrünk szerkezete megvastagodott, hogy ellenállóbb legyen a nap elleni védekezésben. Az elhalt hámsejtek eltávolításával bőrünk fellélegzik, látványos lesz a megújulás. A heti rendszeres radírozás segít, hogy üde, egészségtől ragyogó legyen bőrünk szerkezete. Az egészséges bőr érdekében a hideg időben se feledkezz meg a fényvédelemről, hogy megóvd az arcodat a korai öregedéstől. Egyszerűbb olyan kozmetikumot választani, ami tartalmaz fényvédőt, de persze külön is felteheted. Kényeztesd magad, egy kis odafigyeléssel mindig tökéletes lehet a megjelenésed!

A tökéletes arcbőr 10 titkahttp://www.life.hu/trend/20171121-a-tokeletes-arcbor-tiz-titka.htmlA tökéletes arcbőrt elérni nem lehetetlen, csupán napi szintű odafigyelést, gondoskodást igényel. Hosszú távú befektetés, és érdemes minél korábban elkezdeni! TrendOrigoA legjobb és legrosszabb sminkek az American Music Awardsrólhttp://www.life.hu/trend/20171120-a-legjobb-es-legrosszabb-sminkek-az-american-music-awardsrol.htmlVolt látnivaló bőven a tegnap esti American Music Awards díjátadó ünnepségen! De ahogy az lenni szokott, míg sokan ragyogtak, másoknak nem sikerült megtalálni a tökéletes harmóniát. Nézzük, melyek voltak az este legszebb és legrosszabb sminkjei.TrendOrigoSminkelési kisokos kezdőknek 5 lépésbenhttp://www.life.hu/trend/20171113-kezdo-vagy-sminkeloknek-ezt-az-ot-lepest-erdemes-megtanulni.htmlNem ciki, ha még sminkszűz vagy! Az a legfontosabb, hogy szeresd és ismerd magad, így érdemes tanulmányozni az arcodat. Van, aki a szemét, az arcát vagy az ajkát találja legszebbnek, akkor azt kell jobban kihangsúlyozni. Legyen határozott, egészségtől ragyogó a megjelenésed és a legfontosabb, hogy tükrözze a személyiségedet. Íme, pár hasznos tanács, amitől felragyogsz, és már a legelején sikerélményed lesz! TrendOrigoSminkelj úgy, mint a szülinapos Emma Stonehttp://www.life.hu/trend/20171106-sminkelj-ugy-mint-a-szulinapos-emma-stone.htmlMindenki meglepődött, amikor a hollywoodi színésznő vadonatúj külsővel jelent meg a vörös szőnyegen: szőke bombázóból először vörösre váltott, manapság pedig a ragyogó barna lett az új kedvence. Mesterien változtatja külsejét, igazi kaméleon. Jól tudja, hogy az új hajszínhez, új sminkszínek szükségesek, hogy átütő legyen a megjelenése. Lesd el a születésnapos Emma Stone szépségtrükkjeit! Trend--A hónap sminktrükkje: újra hódít a színátmenethttp://www.life.hu/trend/20171109-a-honap-sminktrukkje-ujra-hodit-a-szinatmenet.htmlA legújabb őrület idén ősszel az ombre ajakfestés. Kimeríthetetlen variációkban próbálhatod ki, ráadásul tökéletes parti megjelenésed lehet általa. Az biztos, hogy egyből a figyelem középpontjába találhatod magad. TrendOrigoIlyen volt az év legdögösebb fehérnemű bemutatója, a Victoria's Secret show http://www.life.hu/trend/20171120-ilyen-volt-a-victorias-secret-2017es-divatbemutatoja.htmlIdén Kínában, egészen pontosan Sanghaiban rendezték meg az év leglátványosabb és legnépszerűbb divatbemutatóját. A Victoria's Secret show-n évről évre a legszebb és legtökéletesebb alakú modellek vonulnak fel, ráadásul a szokásos megkötések nélkül: a szigorú tekintetek és megszokott vonulások helyett itt puszikat dobálnak, kacsintanak, integetnek a modellek. Nem egyszerű divatbemutató, hanem igazi showműsor grandiózus kiegészítőkkel és a legszebb fehérneműkkel. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.