Savas támadásban elcsúfított arcú nők tartottak divatbemutatót Indiában

divatbemutató savas támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első ilyen jellegű rendezvényen kilenc sebhelyes arcú nő lépett a kifutóra szombat este egy újdelhi szállodában. A manökenek a legnevesebb indiai divattervezők, köztük Rohit Bal, Ranna Gill és Archana Kochbar ruháit viselték, és a hétköznapoktól eltérően arcát most egyikük sem takarta el.

A Lalit szállodában tartott szokatlan divatshow-t a Make Love Not Scars nevű civil szervezet rendezte, amely a savas támadások túlélőit segíti életük - és olykor arcuk - újjáépítésében. Ez a szervezet segítette a 20 éves Reshma Bano Qureshit, aki szerepelt a tavalyi New York-i divathéten, és aki éppen könyvet ír az általa átéltekről.

A divatbemutató célja az volt, hogy önbizalmat adjon a savas támadásban elcsúfított arcú nőknek, akik közül sokan a megvetéstől, az elborzadó tekintetektől tartva nem mernek emberek közé menni.

A civil szervezet szerint Indiában évente hivatalosan is több száz nő válik savas támadás áldozatává férje vagy más rokona részéről, de a valós szám inkább ezres nagyságrendű, mert a helyi hatóságok eltitkolják az esetek egy részét, az áldozatok némelyike meghal, mielőtt vizsgálat indulna, és vannak nők, akik a támadás ellenére is az őt bántalmazó családban maradnak.

Az aktivisták tudnak olyan áldozatról, aki három támadás után is a férje mellett maradt.

A Lalit szálloda, ahol divatbemutató tartották, menedéket adott egy két hete eltorzított arcú és segítségre váró nőnek. A Make Love Not Scars aktivistái igyekeznek meggyőzni az áldozatokat, hogy nem ők csúnyák, hanem a társadalom, amelyben élnek. A divatbemutatóval azt akarták demonstrálni, hogy a megtámadott nők is megérdemlik az elismerést, a szeretet, a helyet a társadalomban.
Tania Singh aktivista szerint a divatshow jó alkalom arra, hogy

a megsebzett arcú nők vissanyerjék önbizalmukat, visszamenjenek az emberek közé, és kimondják, hogy nem nekik kell eltakarniuk az arcukat, hanem a világnak kell megváltoznia.

Az indiai Manushi Chhillar nyerte a 2017-es Miss World szépségversenythttp://www.life.hu/trend/20171118-az-indiai-manushi-chhillar-nyerte-a-2017-miss-world-szepsegversenyt.htmlA Magyarországot képviselő Koroknyai Virágnak a Top15-be sem sikerült bekerülnie a 67. Miss World szépségversenyen. A győztes az indiai Manushi Chhillar, az első udvarhölgy Miss Anglia, a második Miss Mexikó lett. TrendOrigoJessica Weaver az Instagram új sztárja: fotókhttp://www.life.hu/trend/20171112-jessica-weaver-az-instagram-uj-sztarja-nagyon-szexi.htmlOdavannak a követői a szuperszexi Jessica Weaverért. A fiatal nő dögösebbnél dögösebb fotókat tölt fel a közösségi oldalára, amelyekért persze nem kevés lájkot kap. TrendOrigoMerész, tűzpiros miniben állt a kamerák elé Liptai Claudiahttp://www.life.hu/trend/20171031-meresz-tuzpiros-miniben-allt-a-kamerak-ele-liptai-claudia-a-sztarban-sztarban.htmlAlaposan megosztotta a Sztárban sztár nézőit Liptai Claudia merész, tűzpiros ruhácskája, Voltak, akik szerint szupercsinosan állt rajta a szett, mások úgy vélik, nem illik sem a korához, sem az alakjához. TrendOrigoCsősz Bogi megadja a módját a vásárlásnakhttp://www.life.hu/trend/20171027-csosz-bogi-a-felesegek-luxuskivitelben-szereploje-megadja-a-modjat-a-vasarlasnak.htmlFotó: Mudra László - OrigoÁtlátszó ruhában pózol Zimány Linda: fotóhttp://www.life.hu/trend/20171028-atlatszo-ruhaban-pozol-zimany-linda-ugyved-modell.htmlRengeteg edzéssel és lemondással jár egy olyan test, amilyennel Zimány Linda is büszkélkedhet. A modell részt vett a 15. Fitparádén, komoly munkáját pedig ezüstéremmel jutalmazták. Instagramra feltöltött képe azonban egész biztosan aranyérmes. Trend--Méregdrága szerelmi ékszert hord Gáspár Evelin http://www.life.hu/trend/20171007-meregdraga-szerelmi-ekszert-hord-gaspar-evelin-a-karjan.htmlAmíg Győzike és Bea asszony folyton arról beszél, hogy a NAV-botrány óta mennyire elszegényedtek, addig Evelin szemmel láthatólag nem nélkülöz. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.