fashion week karácsony Yves Sain Laurent (film) Vivienne Westwood Gucci könyv Coco Chanel Tommy Hilfiger
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei év nemcsak a szakácskönyvek terén volt kiemelkedő, a magyar könyvkiadás divat tematikájú kiadásokkal is elkényeztette az olvasókat. Megmutatjuk, melyek azok a könyvek, amelyek a karácsonyfa alatt is nagyszerűen mutatnának.

Vivienne Westwood, Ian Kelly: Vivienne Westwood - A divat provokátora

Európa Könyvkiadó, 2017

Vivienne Westwood a legnagyobb élő divattervezőnő, és ő a legformabontóbb is. A punk nagyasszonya, a szenvedélyes környezetvédő, a boldog nagymama: ebben a könyvben először beszél az életéről őszintén és részletesen. Ian Kelly megkereste a barátokat, üzlettársakat, rokonokat, és őket is kifaggatta. Az eredmény egy végtelenül izgalmas életrajz egy olyan nőről, aki soha nem foglalkozott mások véleményével, csak az álmait követte. A fiatalasszonyból, aki saját tervezésű ékszereket árult piacokon, és minden ruháját maga varrta, védjegy lett. Általa tervezett ruhában jár az angol királyi család és Hollywood krémje. A Távol-Keleten császárnénak kijáró imádattal veszik körül. Párizsban, a divathéten, az ő új kollekcióját várják a legizgatottabban. Bőséges képanyaggal, sokkoló őszinteséggel, olthatatlan lelkesedéssel mutatja be a könyv az elmúlt évtizedek gyűlölt és imádott ikonját.

Vivienne Westwood, Ian Kelly: Vivienne Westwood - A divat provokátora Forrás: moly.hu

Laurence Benaim: Yves Saint Laurent - A XX. század legnagyobb divattervezőjének élete

Európa Könyvkiadó, 2017

Ez a könyv - a divattervező első életrajza - annak az érzékeny fiúnak a története, aki tizenhárom évesen arról álmodott: Egy napon meghódítom Párizst, és fénylő betűkkel áll majd a nevem a Champs-Élysées-n! A könyv olyan ellentmondásokat is fejteget, mint hogy hogyan fér meg egy emberben a 21 évesen Christian Dior helyére lépő sötét öltönyös fiatalember és a parfümreklámban meztelenül pózoló világfi? A depressziós férfi, és az ördögi provokátor, aki hatalmas botrányt kavar az Opiummal? Az YSL-birodalom felépítője és a Babylone utcai remete? A sivatagról, szabadságról álmodó örök gyerek és a fehér köpenyes maximalista, aki azért alkotott, hogy természetükből fakadóan eltűnő ruháknak adjon életet? "Nos, egy női arccal kezdem - vallja a szerelmes ördög -, mert az arc bája a titok, aztán egyszer csak érzem a színeket, a nő illatát, s mint mikor árnyékként átsiklunk egy álomvilágba, látom a ruhát: egy kis csillagpor, holdpor, kis szerelempor... és kész a varázslat..." - vallotta a fanatikus tervező, YSL.

Laurence Benaim: Yves Saint Laurent - A XX. század legnagyobb divattervezőjének élete Forrás: Libri

Patrizia Gucci: Gucci - Egy sikeres dinasztia története

Gabo Kiadó, 2016

Ez a könyv ugyan tavaly év végén jelent meg, és ha akkor nem csaptatok le rá, most itt az ideje. Patrizia Gucci titokban született: szerelemgyerek volt, akinek születése könnyen romba dönthette volna édesapja, Aldo Gucci karrierjét. Az 1960-as években történt, a Hollywood és a királyi sarjak must-have divatmárkájának számító Gucci cég boldog, szép napjaiban. Ugyanakkor ez még az az időszak is volt, amikor a házasságon kívüli gyermekvállalás illegálisnak számított Olaszországban. Ez a könyv Patrizia szüleinek elhallgatott szerelmi történetét tárja elénk a szerző személyes emlékeire, szüleinek összegyűjtött szerelmes leveleire és az édesanyjával folytatott beszélgetésekre, valamint a korábban nem publikált archív fényképekre támaszkodva. Szüleinek viharos történetét édesapjához fűződő személyes viszonyának elbeszélésével szövi át: attól kezdve, hogyan töltötte életének első évtizedét legnagyobb részt rejtőzködve, elszigetelten a világtól, majd hogyan vált a Gucci szóvivőjévé és apjának, Aldónak legfiatalabb tanítványává, egészen addig a pillanatig, amikor a hírhedt puccs után Aldo kitagadja mindhárom fiát, és egyetlen, egyetemes örökösévé a valaha bűnös kis titokként kezelt Patriciát teszi meg. Az Olaszországon, Anglián és Amerikán átívelő történet szerelemről és veszteségről, árulásról és hűségről szól, amely a Gucci családi vállalkozásként megélt hatvan évének legviharosabb időszakában játszódik

Patrizia Gucci: Gucci - Egy sikeres dinasztia története Forrás: Líra

Tommy Hilfiger: Amerikai álmodozó - Életem a divat és az üzlet világában

Atlantic Press Kiadó, 2017

Ebben a könyvben Tommy Hilfiger maga mondja el, hogyan lehet kistermetű, lányos arcú fiúból óriássá nőni. Ahogy azt is, hogy milyen volt, hogyan változott, és mivé lett Amerika és az amerikai álom.
"A középszerűség nem opció" - mondja Tommy. A küzdő szellem és az álmodozó lélek keverékéből gyúrt divatguru őszintén és humorral meséli el, hogyan vezetett az útja egy Elmira nevű unalmas kisvárosból a világhírig. A forradalmi 60-as évek heve segítette átlépni a korlátokat, és megadta az első lökést szárnyaló fantáziájának. New Yorktól Tokióig kísérhetjük figyelemmel a divat izgalmas és bódító világát.

Tommy Hilfiger: Amerikai álmodozó - Életem a divat és az üzlet világában Forrás: Libri

Henry Giedel: Coco Chanel

Európa Könyvkiadó, 2017 (második kiadás)

Coco Chanel neve fogalom a divat világában. Az elegancia és sikk netovábbjának számító szegélydíszes kosztümjeit és "kis fekete ruháit" ma is nők milliói hordják, királyok és trónörökösök hitvesei éppúgy, mint egyszerű háziasszonyok. Chanel forradalmat csinált a maga szakmájában. Nem csoda hát, hogy nem mindennapi, sikerekben és kudarcokban egyaránt bővelkedő, hol csupa ragyogás, hol árnyékba borult élete sokakat megihletett. Coco azonban nemcsak zseniális divattervező, hanem bámulatos üzletasszony is volt: kemény, megalkuvást nem ismerő, végtelenül konok, szarkasztikus és egocentrikus egyénisége éppúgy fogalommá vált, mint stílusa. Gidel monográfiája, a téma jellegénél fogva, miközben hosszan elidőz a magánélet festőibb epizódjainál, elsősorban a szakmai és társasági élet jeleneteit sorjáztatja. A mű talán legnagyobb erénye, hogy izgalmas karrierregényként, egy színes s ellentmondásos egyéniségű, vasakaratú nagyasszony életének krónikájaként és hiteles, az egész XX. század történetét felölelő kordokumentumként is olvasható.

Henry Giedel: Coco Chanel Forrás: Líra
Így hidratálj, amikor beköszönt a hideghttp://www.life.hu/trend/20171123-igy-hidratalj-amikor-bekoszont-a-hideg-ido.htmlAz évszakváltásoknál, ahogy te magad is érzékelheted, új napi rutint kell kialakítani, hogy bőröd ellenállóbb legyen, és megőrizze ragyogó kinézetét a hűvös időben is. Íme, a legfontosabb tudnivalók a tél közeledtével. TrendOrigo50 feletti férfiak, akik bebizonyították, hogy a kor csak egy számhttp://www.life.hu/trend/20171123-50-feletti-ferfiak-akik-bebizonyitottak-hogy-a-kor-csak-egy-szam.htmlA mai társadalom hajlamos leírni az idősödő korosztályt, akik közül pedig rengetegen bizonyítják, hogy az élet nem áll meg 50 felett sem, sőt! Mutatunk is közülük néhányat! TrendOrigoÍgy változott Miley Cyrus stílusa az elmúlt évtizedbenhttp://www.life.hu/trend/20171122-a-25-eves-miley-cyrus-stilusevolucioja.htmlMiley Cyrus 13 éves kora óta a nyilvánosság előtt éli életét, azóta pedig nem kevés sztorit szolgáltatott a sajtó képviselőinek és a rajongóinak. Lázadókorszaka meglehetősen botrányosra sikerült, 25 éves korára viszont úgy tűnik, lenyugodott, és stílust váltott. Következzen a születésnapos Miley stílusevolúciója! Trend--A tökéletes arcbőr 10 titkahttp://www.life.hu/trend/20171121-a-tokeletes-arcbor-tiz-titka.htmlA tökéletes arcbőrt elérni nem lehetetlen, csupán napi szintű odafigyelést, gondoskodást igényel. Hosszú távú befektetés, és érdemes minél korábban elkezdeni! TrendOrigoIlyen volt az év legdögösebb fehérnemű bemutatója, a Victoria's Secret show http://www.life.hu/trend/20171120-ilyen-volt-a-victorias-secret-2017es-divatbemutatoja.htmlIdén Kínában, egészen pontosan Sanghaiban rendezték meg az év leglátványosabb és legnépszerűbb divatbemutatóját. A Victoria's Secret show-n évről évre a legszebb és legtökéletesebb alakú modellek vonulnak fel, ráadásul a szokásos megkötések nélkül: a szigorú tekintetek és megszokott vonulások helyett itt puszikat dobálnak, kacsintanak, integetnek a modellek. Nem egyszerű divatbemutató, hanem igazi showműsor grandiózus kiegészítőkkel és a legszebb fehérneműkkel. Trend--Így néztek ki a szupermodellek, amikor először léptek kifutórahttp://www.life.hu/trend/20171114-igy-neztek-ki-a-szupermodellek-amikor-eloszor-leptek-kifutora.htmlA leghíresebb topmodellek is egy első fotózással és egy első kifutós szerepléssel kezdték a pályát. Az első híres manökenekről, a kilencvenes évek szupermodelljeiről, a kétezres és az elmúlt évek felfedezettjeiről mutatjuk most meg, hogy néztek ki, amikor először lépdeltek végig a kifutón. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.