hidratálás bőrszárazság bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Télen egészen más ápolást igényel a bőrünk, mint a többi évszakban. A téli hónapokban ugyanis extrém időjárási körülményeknek vagyunk kitéve. A szél és a hideg, illetve a benti száraz levegő hamar kikezdheti a bőrünket, ha nem vigyázunk rá eléggé, így érdemes néhány alapszabályt betartani a bőrápolás terén.

Az első szabály, hogy télen váltsd le a hidratálódat: ebben az évszakban gazdagabb, sűrűbb krémekre van szükség, amelyek hosszantartó ápolást adnak a bőrödnek. A bőr hatékony és eredményes működéshez ugyanis vízre van szüksége. Ettől nemcsak egészséges, de sima, rugalmas és ragyogó lesz.

Télen gazdagabb, sűrűbb krémekre van szükség, amelyek hosszantartó ápolást adnak a bőrödnek Forrás: Shutterstock

Amikor a természetes védelem gyengül, a bőr nedvességet veszít és dehidratálttá válik, ami miatt fakó lesz, feszülni fog, a legrosszabb esetben pedig be is repedezik, ráadásul nem lesz képes távol tartani a külvilágból származó irritáló anyagokat. Ennek eredményeként pedig érzékennyé válik, és különböző irritációk is felléphetnek. Amennyiben kifejezetten érzékeny a bőröd és kirepedésre is hajlamos, akkor mindenképpen nedvességmegkötő hatóanyagokkal ellátott bőrápolókat válassz.

Tested hidratálását a napi fürdés után végezd, a víz, különösen a hosszabb forró fürdők még inkább kiszárítják a bőrödet. A kezedet, ami még inkább ki van téve az időjárás viszontagságainak, érdemes naponta többször is krémezni. Az arcodat pedig reggel és este is kényeztesd a bőrtípusodnak megfelelő, gazdag hidratálókrémmel. Ami a sminkelést illeti, az alapozó megválasztására is érdemes télen körültekintőbben odafigyelni: vitaminokban gazdag, krémes változatot válassz.

Télen nemcsak az arcunk, hanem a kezünk hidratálására is érdemes odafigyelni Forrás: Shutterstock

Szintén fontos a téli bőrápolási rutin kapcsán a heti egyszeri radírozás, amivel sokat tehetsz az egészséges bőrképért. Az elhalt hámsejtek eltávolítása azért nagyon fontos, mert az általad használt krémekben illetve hidratálókban megtalálható hatóanyagok sokkal hatékonyabban és könnyebben szívódnak fel.

A bőr hidratálásához nemcsak a rendszeres testápolózás tartozik bele, hanem a belső hidratálás, azaz a folyadékfogyasztás is. Nyáron ez igazán könnyű feladat, hiszen a nagy meleg miatt egyébként is gyakran megszomjazunk, télen azonban tudatosabban kell odafigyelni arra, hogy a napi 2 liter vízbevitel meglegyen.

Top 5 sminktermék, amivel magabiztosan indíthatod 2018-athttp://www.life.hu/trend/20180109-top-5-sminktermek-amivel-magabiztosan-indithatod-2018at.htmlEz az év is jól kezdődik, szépen lassan érkeznek az újdonságok. Érdemes figyelni az újításokra, mert ahogy az igényeink változnak, úgy változnak a kozmetikumok is, amikkel még tökéletesebb lehet a megjelenésünk. TrendOrigoSharon Stone kihívó dekoltázzsal jelent meg a Golden Globe-gálánhttp://www.life.hu/trend/20180108-sharon-stone-kihivo-dekoltazzsal-jelent-meg-a-golden-globe-voros-szonyegen.htmlAz 59 éves színésznőnek bizony semmit nem kell takargatnia: fantasztikus formában van Sharon Stone, amit a Golden Globe-gálán is bizonyított. Trend--Akik megszegték a dress code-ot: durva divatbakik a Golden Globe-rólhttp://www.life.hu/trend/20180108-divatbakik-a-golden-globerol.htmlA Golden Globe az első igazán nagy filmes esemény a Weinstein-ügy kirobbanása óta, így egyértelmű volt, hogy ez a gála nemcsak a díjazottak miatt lesz érdekes. Ugyan hivatalosan nem hirdették meg az este dress code-ját, de tudni lehetett, hogy a zaklatási botrányok miatt minden színésznő feketébe öltözik, ezzel is kifejezve: elítélik az erőszakot. Dress code ritkán ennyire fontos és beszédes, így mindössze három emberhez nem jutott el a híre. Trend--Extrém száraz a bőröd? Így ápold télen!http://www.life.hu/trend/20180104-extrem-szaraz-bor-apolasa-telen.htmlAkinek extrém száraz a bőre, annak a téli időszak igazi kihívás. Pedig rendszeres ápolással számotokra is elérhető a szép és egészséges bőr. Trend--Így válassz alapozót télenhttp://www.life.hu/trend/20171213-igy-valassz-alapozot-telen.htmlVáltani kell, nincs mese! Mostanra már lekopott a nyári ragyogó barnaság és bőröd színe megmutatja eredeti tónusát. Az időjárási körülmények is sokat változtak, ami miatt másféle textúrákra van szüksége bőrödnek. TrendOrigo2017 legrondább estélyi ruhái a vörös szőnyegrőlhttp://www.life.hu/trend/20171214-2017-legrondabb-estelyi-ruhai.htmlMilyen unalmas is lenne, ha mindig mindenki tökéletesen nézne ki. Akkor például nem születhetnének meg az olyan összefoglalók, mint ez is. Következzenek az év legrosszabbul megválasztott estélyi ruhái! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.