szépségápolás smink fehér bőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Talán a világos bőrűek a legszerencsésebbek, már ami az időtlen, ártatlan, érzéki kisugárzásukat illeti, a megfelelő sminktermékek felkutatása azonban okozhat némi bonyodalmat. Az alapozónál például figyelni kell rá, nehogy sárgás legyen az árnyalat. De érdemes időt fektetni ebbe, hogy aztán tökéletes sminket tudj készíteni magadnak. 
  • Alapok

Érzékeny, világos bőrödet az arctisztítás és a hidratálás után érdemes egy ultrakönnyű fényvédővel bekenni. Ezután a bőrtípusnak megfelelő primerrel tökéletesítsd a bőrszerkezetedet. Ez a láthatatlan bőrtökéletesítő krém egységes, sima felületet biztosít és az alapozó is fátyolszerűen, észrevétlenül tud idomulni az archoz.

  • Orcákra

Az orcák hangsúlyozására, ha hideg típusba tartozol, a halvány rózsától a mályvás árnyalatokig választhatsz kedvedre. Ha világos, de meleg tónusú a bőröd, akkor a barackos árnyalat ideális számodra. Bármelyikbe is tartozz, arra figyelj, hogy egy-két árnyalattal legyen csak élénkebb az arcpirosítód színe a bőrszínedhez képest, mert így a legtermészetesebb hatást tudod elérni velük.

Figyelj, hogy egy-két árnyalattal legyen csak élénkebb az arcpirosítód színe a bőrszínedhez képest Forrás: Shutterstock
  • Szemre

Ha nagyon világos, majdnem fehér szőke árnyalatú a hajszíned, akkor a szemöldökélénkítéshez keverj össze egy kis halvány rózsaszínt matt szürkével és ezzel a kombóval fesd ki a szemöldöködet. A többi hajszínhez bőséges a választék a szemöldökformázók terén.

A szemfestéshez részesítsd előnyben a pasztell árnyalatokat. Nagyon szépen mutat a világos bőrön a babarózsaszín, a barack, a világos mályva, a barackos rózsaszín, a pezsgő, a fahéj, az őszibarack, a sárga, a lilák, a szürke, a szürkéskék, szürkéslila, a hideg barna.

Ha a természetes hatást szeretnéd még jobban hangsúlyozni, akkor a szempilláidat barna színű szempillaspirállal fesd ki. Ha drámaibb belépőt szeretnél, akkor válaszd a feketét.

A porcelánbőrű Amanda Seyfried is a pasztel árnyalatú szemfestést részesíti előnyben Forrás: AFP/Filippo Monteforte
  • Ajkakra

Az ajakfestéshez jó választás a lazac, a korall, a barack, a rágógumi-rózsaszín, a pasztellrózsa, a babrózsa, a mályva, a világos mandarin, a hideg piros. Ha természetes hatású sminket készítesz magadnak, akkor a felsorolt szemhéjpúder árnyalatokból tetszőlegesen kiválasztott mellé illessz harmonizáló árnyalatú ajakrúzst. Ha alkalmibb megjelenésre vágysz, akkor elegendő, ha egy kontrasztos, élénkebb árnyalatú rúzst párosítasz a sminkedhez. Gondolj csak a halhatatlan Marilyn Monroe kifinomult sminkjére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.