Utálod a melltartódat? Ezt csinálod rosszul!

Forrás: Sloggi -
kebelfék2018 melltartó kényelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg nincs olyan nő, aki ne átkozta volna el a melltartóját, vagy aki ne ért volna úgy haza egy hosszú és nehéz nap után, hogy első mozdulatával megszabadult ettől a praktikus, ámde sokszor nagyon is kényelmetlen ruhadarabtól. Ugye neked is ismerős? De mégis mit csinálunk rosszul?  

Lili, 27, blogger

A kényelmes melltartó szerintem olyan ritka, mint a kényelmes stiletto, meg mint a fehér holló. De ha rátalálsz, megveszed legalább háromféle színben.

Méret

A kényelmes melltartó nem csupán mítosz, de tény, hogy egy kis utánajárást is igényel, és persze próbálgatást, illetve egy szakértő segítse sem jön rosszul, ugyanis a nők több mint fele rossz méretű melltartót hord. Egyrészt ennek is köszönhető, hogy olyan sokan kényelmetlen viseletnek tartják ezt az egyébként praktikus fehérneműt.

Pántok

Érdemes figyelni a pántok ideális beállítására is, hiszen a melltartó nemcsak széltében lehet szoros. Fontos, hogy a pántok megfelelő tartást biztosítsanak, de ha túlságosan meghúzod, kényelmetlenné válik, és vágja majd a bőrödet. Ha nagyobb mellekkel áldott meg az ég, akkor arra is figyelj, hogy kellően széles legyen a vállpánt, így még komfortosabb lesz.

Érdemes odafigyelni a melltartó pántok ideális beállítására is Forrás: Shutterstock

Anna, 23, diák

Télen, amikor vastag pulóver van rajtam, inkább nem is hordok melltartót. Nyáron viszont muszáj, bérmennyire kényelmetlen is, mert nem akarok közszeméremsértő lenni. (nevet) Szerintem a boltok kínálatában több a szexi és csini darab, mint ami tényleg a nők kedvében szeretne járni, és az ő szempontjaikat venné figyelembe. Persze én is szeretem a szép melltartókat, de a hétköznapokon a kényelem a legfontosabb.

Újdonságok

Ha a melltartó kialakítása nem megfelelő, akkor a jó mérettel sem érsz sokat. Ahhoz, hogy megtaláld az igazit, keresd a legújabb technológiai megoldásokat az üzletekben. Ilyen például a hagyományos fém merevítőt nélkülöző fazon. A kosarakban megtalálható ergonomikusan formázott háló kiemelkedően kényelmes viseletet és közben tökéletes tartást biztosít. Találsz olyan melltartókat is, amelyek nagyon finom, légáteresztő anyagból készültek, így a melegben is kellemes érzés hordani őket. A hétköznapokon viselt melltartó anyaga legyen kellemesen rugalmas, ha lehet válassz varrás nélküli fazont, ami tökéletesen a testedre simul.

A sloggi legújabb Zero Feel melltartója tökéletes kényelmet nyújt a varrás és kapocs nélküli kialakításának köszönhetően Forrás: Sloggi

Kata, 30, mérnök

Tavaly nyáron történt, hogy bedöglött a klíma a munkahelyen. Bent ültem már korareggel óta, rengeteget kellett dolgoznom. Nyűgös voltam, melegem volt, kényelmetlen volt egy vékony réteg ruhát is elviselnem magamon. Végül úgy döntöttem, a mosdóban megszabadulok a melltartómtól, ami már rendkívül nyomott és idegesített, úgy éreztem, attól csak méginkább izzadok. "Végül is úgyis hamarosan végzek, az utolsó órákra legalább komfortosabb lesz" - gondoltam. Hát annyira kényelmes lett, hogy el is felejtettem visszavenni, csak azt vettem észre, hogy az utcán mindenki a vékony kis fehér blúzomat bámulja cicitájékon. Bárcsak lenne egy igazán kényelmes melltartó, ami tényleg kellemes viselet, és öröm hordani. Sajnos még nem találkoztam vele, de már alig várom a napot!

A cikket a Sloggi támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.