Frissítsd fel a ruhatáradat! Jöhet a tavaszi gardróbtakarítás

Forrás: YouTube -
tavasz takarítás ruhatár gardrób
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavasszal valahogy különösen igénye van az embernek a megújulásra, arra, hogy rendet tegyen maga körül, kicsit rendszerezzen, megváljon bizonyos dolgoktól, amik csak feleslegesen a foglalják a helyet, és esetlegesen persze be is szerezzen helyettük ezt-azt.
  • Nézd át tüzetesen

Valószínűleg nincs olyan nő, akinek ne állna olyan ruha is a szekrényében, ami évek óta egy jó alkalomra vár. Ezeknél érdemes átgondolni, hogy valóban szükségünk van-e az aktuális darabra. Persze egy ing vagy egy zakó annál is elfér, akinek évente maximum egyszer van rá szüksége, azaz nem minden esetben érdemes megválni a ritkán hordott ruhadaraboktól, de ezt neked magadnak kell mérlegelned.

Ne csak a ruháidat nézd át ilyenkor, válogasd át a fehérneműket, az esetleges lyukas zoknikat és harisnyákat is ideje kiszanálni. Persze a tavaszi gardróbfrissítésnél az is fontos szempont, hogy elpakold a téli ruháidat, legalábbis magasabbra, mélyebbre tedd őket. Figyelj oda, hogy minden ruhát tisztán tegyél el, hogy amikor újra jön az őszi-téli szezon, ne legyen velük gondod. Egyébként ez a téli cipőkre is igaz, illetve ha a mosógépben nem mosható kabátodnak szüksége van rá, most vidd el tisztítóba.

  • A ruha nem szemét

A kinőtt, kifogyott, megunt, de a már elhasználódott, és nem feltétlenül hordható ruhákat is sok másik helyre viheted, csak a kukába ne dobd! A teljesen jó állapotú darabokat akár el is adhatod, vagy elajándékozhatod egy családtagnak, aki újként fogja szeretni.

A kevésbé divatos darabokat elviheted adományboltba, de érdemes böngészni kicsit a neten, hogy nem csinál-e valamelyik szervezet éppen ruhagyűjtést. Ha több barátnőddel együtt rendszereztek, és valóban sok ruha gyűlik össze, fel is vehetitek a kapcsolatot egy segélyszervezettel, vagy gyerekotthonnal, és felajánlhatjátok nekik a csomagot. Végső soron gyűjtőkonténerekbe is vihetitek a ruhákat, bízva abban, hogy onnan valóban jó helyre kerülnek. Ez a remény él bennünk akkor is, amikor a már hordhatatlan ruhákat elvisszük különböző márkák üzleteiben kihelyezett ruhagyűjtőkbe. Ezeket a darabokat, ha minden igaz, újrahasznosítják.

Forrás: YouTube
  • Ezeket szerezd be

Az soha nem jó, ha csak és kizárólag az aktuális divat diktálja, hogy milyen holmikat szerzel be megunt vagy elhasználódott ruháid helyett. Mindig tartsd szem előtt, hogy mit tudsz praktikusan beilleszteni a ruhatáradba. Olyan darabokat válassz, amiket jól tudsz variálni már meglévő ruháiddal. Azt is fontos átlátni, hogy valójában mire is van szükséged. Ha tele vagy farmerokkal, nem biztos, hogy abból kell még egy hatodik is, csak azért, mert megtetszett valami az üzletben. Próbálj meg tudatosabb vásárló lenni. Ne feledd, az olaj- után a divatipar a második legszennyezőbb iparág, azaz megéri kétszer is meggondolni, hogy mit viszel el a pénztárig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.