Sminktippek édesanyáknak: így sminkelj 40 felett

Forrás: Shutterstock -
sminktipp anyák napja smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A negyven az új húsz! Kitolódnak a határok, ezért nem kell megijedni és lemondani semmiről, ami a kenceficéket illeti, csak körültekintőbben kell összeválogatni az érettebb minőséghez és az életformához igazodva.

Alapok

Amivel megőrizhetjük bőrünk rugalmasságát, nem más, mint a minőségi folyadék fogyasztása. A szép bőr érdekében fontos a külső-belső vízháztartásunk szinten tartása, napi szinten. Jót tesz, ha heti egy alkalommal leradírozzuk bőrünket és kényeztető arcpakolásokkal, feszesítő fátyolmaszkokkal tápláljuk.

Napi rutin

Ezek után a napi rutin már csak gyerekjáték. Válassz olyan vízmegtartó tulajdonságú, könnyen felszívódó fluidokat, esszenciákat, amik pillanatok alatt felszívódnak a bőrbe. Ezután, ha mégis vízhiányos marad a bőröd, akkor az alapozás előtt tegyél fel egy strobing, azaz ragyogásfokozó krémet. Ha kombinált, netán zsírosodásra hajlamos bőröd van, akkor az arctisztítás, ápolás után egy bőrtökéletesítő primert.

Az orcák üde ragyogásához válassz krémesen lágy arcpirosítókat, bronzosítókat Forrás: Shutterstock

Ilyen termékeket válassz

Az alapozó kiválasztásánál törekedj rá, hogy olajmentes, nagyon könnyű szerkezetű, vitaminokban gazdag, folyékony textúrát válassz. Így légiesen természetes lesz a megjelenésed. A szemfestésnél kerüld a csillogó, porállagú textúrákat, mert lepotyogva is beülhetnek a mimikai huncutkákba és megtörik rajtuk a fény így kihangsúlyozzák azt, amit nem kellene, a ráncocskákat. Válassz helyette krémes állagú, tartós szemceruzát vagy szemhéjkrémet. A krémes állagú, tartós termékek rugalmasabban idomulnak a szemhéj finom bőréhez és a lágy fényük sokkal természetesebb hatást nyújt. Ha már szóba hoztam a természetes szépség lehetőségét, akkor a legszebb, a matt földszínek azok, amikkel mindig üdítően friss lehetsz.

Tápláld a szempilláidat vitaminokkal dúsított szempillaspirálokkal. Legyen fiatalosan dús a szemöldököd, élénkítsd szemöldökceruzával, ha formázni és pótolni kell. Amennyiben kellő a vastagsága, akkor válaszd a szemöldökporokat, hogy még kifejezőbb legyen a tekinteted. Csak arra kell figyelni a szemöldökélénkítésnél, hogy a hajtöved színével harmonizáljon az árnyalat, hisz így marad természetes hatású. Az orcák üde ragyogásához válassz krémesen lágy arcpirosítókat, bronzosítókat. A trendi highlightokkal kapcsolatban, szintén a lágy, szofisztikált krémes textúrákat részesítsd előnybe. Bátran használj élénkebb ajakrúzsokat is a nude mellett. Bőséges a felhozatal a tartós ajakrúzsok terén, ma már nem kell attól félni, hogy elkenődik a rúzs az ajkunkon. Egy jól megválasztott ajakrúzs, pillanatok alatt ünnepi pompába öltözteti a csábítás második legfontosabb "kellékét".

Egy jól megválasztott ajakrúzs ünnepi pompába öltözteti a csábítás második legfontosabb "kellékét" Forrás: Shutterstock
A hónap sminktrükkje: a glimmerhttp://www.life.hu/trend/20180502-a-honap-sminktrukkje-a-glimmer-izgalmasa-csillogo-texturak.htmlItt az új őrület, a GLIMMER! A legújabb önkifejezési lehetőséget a szabadságvágy hajtja: engedd el a fantáziádat, és ragyogj a szédítően izgalmas, csillogó textúrákkal. TrendOrigoKörnyezetbarát és öko ajándékok anyák napjárahttp://www.life.hu/trend/20180502-kornyezetbarat-es-oko-ajandekok-anyak-napjara.htmlNem tudod, mivel lepd meg, pedig minden vágyad, hogy örömet szerezz édesanyádnak? Első számú tippünk anyák napjára az ágyba szervírozott kávé, mellé pedig jöhet egy környezetbarát, öko ajándék a kényeztetés és a szeretet jegyében. TrendOrigoA legsokkolóbb trendek a Coachella fesztiválrólhttp://www.life.hu/trend/20180423-a-legsokkolobb-trendek-a-coachella-fesztivalrol.htmlAmerika leghíresebb fesztiválja, ahol mellesleg a négyzetméterre eső celebszám az egeket veri, évről évre újabb trendekkel szembesít bennünket. Hol van már a hippis fesztiváltrend... Idén a fehérneműk, a mellvillantások, a funkciótól megfosztott nadrágok és szoknyák, illetve az overálok hódítanak, legalábbis férfifronton. Mutatjuk! TrendOrigoArckontúrozás 2018-ban: így csináld!http://www.life.hu/trend/20180418-arckonturozas-2018ban-igy-alakithatod-ki-a-tokeletes-arcformat.htmlA tökéletes arc nem álom többé! A krémes arckontúrozó paletták ideje most jön csak igazán. Lélegzetelállítóan természetes hatás érhető el a krémes textúrákkal, és három egyszerű lépéssel könnyedén kialakítható az ideális arcforma. TrendOrigoMinden királyi esküvő elmaradhatatlan viselete: a tiarahttp://www.life.hu/trend/20180417-minden-kiralyi-eskuvo-elmaradhatatlan-viselete-a-tiara.htmlNemcsak Katalin hercegné babavárása tartja lázban a királyi család rajongóit, hanem a közelgő esküvő is, amely Harry herceg és Meghan Markle között köttetik. Sok a találgatás, és egyre több a pontos információ is az esküvő kapcsán. Meghan Markle menyasszonyi ruhája egyelőre szintén rejtély, egy dolog azonban ezzel kapcsolatban is biztosan tudható: a hagyomány szerint Meghan Markle is fog tiarát viselni. TrendOrigoMi kerül az ajkainkra 2018 tavaszán? Eláruljuk! http://www.life.hu/trend/20180418-ruzstrendek-ajakfenyek-2018-tavaszan.htmlEbben a szezonban a kényeztető luxus ragyogás a trend. Egy picit félretehetjük a matt textúrákat, legalábbis tavasszal, mert jönnek az irizáló, több színből álló, magasfényű, ápoló, csillogó szájfények. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.