Tragikus halálesetek a divatvilág elitjéből

halál tragikus öngyilkosság Kate Spade
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katalin hercegnétől Taylor Swiftig minden sztár imádta a nemrégiben öngyilkosságot elkövető Kate Spade ruháit. A mindig vidámnak ismert tervezőnő halálhíre megrázta a világot. De nem ő volt az egyetlen, akinek a halála váratlanul érte a divatrajongó közönséget.
  • Kate Spade

A divattervező New Yorki-i otthonában lett öngyilkos június 5-én. Az 55 éves Kate sáljával akasztotta fel magát, mindössze egy néhánysoros búcsúlevelet hagyott hátra, melyet 13 éves lányának címzett. Habár a világ megrendülve fogadta a hírt, a család számára nem volt teljesen váratlan. Ahogy később kiderült, Kate-nek bipoláris zavara volt, amit nem akart felvállalni a világ előtt, hogy ne rombolja le cukormázas, mindig mosolygós imidzsét. Betegségét így kezeltetni sem akarta.

Kate Spade Forrás: Getty Images
  • L'Wren Scott

2014-ben lett öngyilkos New York-i otthonában L'Waren Scott. A divattervező és stylist kendővel akasztotta fel magát, holttestére asszisztense talált rá, akinek 90 perccel korábban írt egy sms-t, hogy menjen fel hozzá. L'Waren nemcsak munkássága miatt volt híres, hanem azért is, mert 2001 óta Mick Jagger barátnője volt. A Rolling Stones frontembere közleményében úgy fogalmazott, hogy képtelen megérteni, szerelme és legjobb barátja miért vetett véget életének ilyen tragikus módon.

L'Wren Scott Forrás: Getty Images/Donato Sardella
  • Alexander McQueen

A formabontó, provokatív divattervező, Alexander McQueen 2010-ben lett öngyilkos. Feltételezhetően édesanyja halála okozott számára olyan elviselhetetlen fájdalmat, ami miatt önkézzel vetett véget életének. A tehetséges tervező gardróbjában akasztotta fel magát egy nappal édesanyja temetése előtt. Legújabb kollekcióját pát nappal később mutatták volna be a párizsi divathéten. Búcsúlevelében azt kérte, hogy gondoskodjanak a kutyáiról. Hamvait a skót Skye szigeten szórták el.

Alexander McQueen Forrás: Getty Images
  • Isabella Blow

A szerkesztőként dolgozó Isabella Blow korábban Anna Wintour asszisztense is volt, de leginkább Philip Treacy kalaptervező múzsájaként volt ismert. A tervező egyébként olyan hírességeknek készített elképesztő kalapkölteményeket, mint Lady Gaga. Isabella élete vége felé depresszióban szenvedett, majd a bipoláris zavart is megállapították nála. Később petefészekrákkal diagnosztizálták, ezt követően többször is megkísérelte az öngyilkosságot. Isabella 2007-ben hunyt el, rovarirtószert ivott.

Isabella Blow Forrás: Getty Images
  • Peaches Geldof

Bob Geldof lánya 25 éves korában vesztette életét. Sokáig tisztázatlanok voltak halálának körülményei, habár az idegenkezűséget már a legelején kizárták, minden bizonnyal a heroin végzett vele. A modellként, íróként, televíziós producerként és műsovezetőként is ismert Peachesnek zaklatott gyermekkora és igencsak vad tinédzserkora volt. Édesanyja is heroinfüggő volt, ami sajnos az ő sorsát is meghatározta. Habár úgy tűnt, férje mellett megnyugodott, sőt, két gyermeket is szült, 25 évesen, 2014-ben holtan találtak rá.

Peaches Geldof Forrás: Getty Images
  • Helmut Newton

A német származású fotós erotikus stílusával forradalmasította a fényképészetet. Az 1970-es évektől nem volt nála keresettebb divatfotós. Helmut Newton 83 éves korában hunyt el Los Angelesben, autóbaleset következtében. Kérése szerint Berlinben helyezték örök nyugalomra.

Helmut Newton Forrás: Getty Images/Tony Barson Archive
  • Gianni Versace

Saját otthona előtt, 1997-ben gyilkolták meg Gianni Versacét. Akkoriban ő volt az legsikeresebb divattervező, már életében legenda volt, egy igazi "rocksztár", halála az egész világot megrázta. A gyilkos, Andrew Cunanan indítékairól különböző teóriák élnek, egy biztos, néhány nappal a gyilkosság után önmagával is végzett a merénylő. Versace, akit Diana hercegné is imádott, ekkoriban volt a csúcson, így halála nemcsak a család, de a divatvilág számára is nagy veszteség volt.

Gianni Versace Forrás: Getty Images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.