7 feledhetetlen hajtrend a világtörténelemből

frizura Bundesliga haj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olyan frizuratrendeket szedtünk össze, amelyeket valószínűleg soha nem fogunk elfelejteni: a történelemkönyvekből ismert Csing-dinasztia copfjaitól gyerekkorunk kedvencéig, a Bundesliga-frizuráig. Mutatjuk őket!
  • Bundesliga-haj

A 80-as években volt igazán trend a hivatalosan mulletnek keresztelt frizura, amit kis hazánkban leginkább Bundesliga-hajnak neveztek. Nem is csoda, hiszen sok focista viselte előszeretettel ezt a fazont. Ez még nem is meglepő, de Hollywood szívtiprói körében is trendi volt. George Clooney és Billy Ray Cyrus és Paul McCartney is imádták. Egyébként a nők körében is trend lett, majd egyik napról a másikra cikivé vált.

Paul McCartney Forrás: Getty Images/Evening Standard

Rihanna mulletje

2013-ban egy aprócska pillanatig reneszánszát élte a trend, de még Rihannának sem sikerült visszahoznia a divatba.
  • Chubchik-frufru

A Chubchik-frizurának nevezett trend Oroszországból indult. A lázadó fiatalok kedvelt frizurája, fiúk és lányok is előszeretettel viselik. Régi fotókon is látni ezt a fazont, korábban ugyanis a katonák viselték így a hajukat. A frizura lényege, hogy a frufru megmarad, a koponya többi része viszont kopasz lesz.

Chubchik-frizura Forrás: weirdrussia.com
  • Klasszikus átfésülős

Itthon is közismert ez a fazon, nagypapáink még mindig szívesen hordják így a hajukat, amennyiben fejtetőn megkopaszodtak. Ennek következtében az egyik oldalon hosszabbra növesztett tincseket átfésülték a másik oldalra, azt gondolva, hogy ezzel a kopaszodást el is fedték. Ennek a frizurának egy könnyed nyári szellő is komoly ellensége.

Danny DeVito Forrás: WireImage/2002 Wireimage.com/Bob Riha Jr
  • Bob

Manapság is hódít a Bob, de azért kicsit másként, mint amikor az 1920-as években elterjedt. Ekkor kapták fel a hollywoodi színésznők, mint például Louise Brooks, akik ikonikussá tették a fazont. Itthon bubi frizurának is szokás hívni ezt a különleges formát, ami azóta is rendre visszatér a divatba, csak mindig egy kis csavarral, újítással, modernizálással.

Louise Brooks Forrás: Getty Images
  • Homloknagyobbítás

A reneszánszban azt tartották szépnek, ha valakinek minél magasabb a homloka. Különböző módszerekkel kopaszították fel a hajukat a nők, és rendkívül, már-már fájdalmas módon hátratűzve viselték a hajukat. Hollywood aranykorában újra visszatért a trend, többek között Marilyn Monroe is hajelektrolízissel magasíttatta homlokát.

Marilyn Monroe Forrás: Getty Images/Frank Worth, Courtesy of Capital Art
  • Csing-dinasztia

A történelmi hajviseleteknél maradva meg kell említeni a Csing-dinasztiában viselt frizurát is. Ez lényegében a Chubchik frizura ellentéte. Hátul egy copfban hordott hajrész marad, a többi kopaszra volt nyírva.

Csing-dinasztia-frizura Forrás: Armer, Laura Adams/Wikipedia
  • A Rachel-haj

Hollywood és a filmtörténelem mindig is hatással volt az emberek ízlésére. Az egyik legjobb példa erre a Rachel-őrület. A Jóbarátok még mindig az egyik legnagyobb hatású sorozat, s hiába érezte azt Jennifer Aniston, hogy rosszul állt neki az első évadokban viselt frizura, a nők megőrültek érte, és nem is kértek mást a fodrászuktól, csak a Rachel-hajat akarták.

Jennifer Aniston Forrás: Getty Images/NBC Television

Manolo Blahniktól a Rachel-frizuráig: 5 divattrend, amit sztárok indítottak el


Miért olyan híres a Manolo Blahnik cipő? Kik hozták divatba a hobó stílust? Miért szexi a piros haj? Mindegyikért egy-egy sztár a felelős. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Tragikus halálesetek a divatvilág elitjébőlhttp://www.life.hu/trend/20180608-tragikus-halalesetek-a-divatvilag-elitjebol.htmlKatalin hercegnétől Taylor Swiftig minden sztár imádta a nemrégiben öngyilkosságot elkövető Kate Spade ruháit. A mindig vidámnak ismert tervezőnő halálhíre megrázta a világot. De nem ő volt az egyetlen, akinek a halála váratlanul érte a divatrajongó közönséget. TrendOrigoHeti trendjelentés: Rosie Huntington-Whiteley a világ legrondább ruháját viseltehttp://www.life.hu/trend/20180608-heti-trendjelentes-szerepel-benne-rihanna-rosie-huntington-whiteley-gigi-hadid.htmlAz elmúlt hetek izgalmaktól mentes vörös szőnyeges bevonulásai után végre egy eseménydús hét következett Hollywoodban. Filmpremierek, gálák, díjátadók, és persze rengeteg látnivaló az estélyiktől, az extrém overálokon át a legrondább ruhákig. Mutatjuk a részleteket. Trend--A kávé igazi szépítőszer: arcpakolásként, de narancsbőr ellen is csodafegyverhttp://www.life.hu/trend/20180608-kulsoleg-is-hasznalhatod-a-kave-igazi-szepitoszer.htmlNemcsak a reggeli, gőzölgő, illatával hívogató kávé tesz jót a testnek és a léleknek. A kávé ugyanis szépségápolásra is kiválóan alkalmas, sőt, kifejezetten ajánlott erre is használni, mert csodákra képes. TrendOrigoNézd meg a 2018-as szezon napszemüvegtrendjeithttp://www.life.hu/trend/20180607-a-legujabb-napszemuveg-trend.htmlA napszemüvegtrendek is évről évre változnak. Idén a keskeny, hosszúkás fazonok és a retró műanyag keretek mennek. Mutatjuk, hogyan hordják ezeket az extrém modelleket a hollywoodi hírességek. TrendOrigoEzektől az ételektől garantáltan ragyogó lesz az arcbőrödhttp://www.life.hu/trend/20180531-ezektol-az-etelektol-garantaltan-ragyogo-lesz-az-arcborod.htmlA bőrünk minősége nem kizárólag azon múlik, hogy milyen kozmetikumokat használunk. Az is hatással van rá, amivel belülről tápláljuk. Ha sok vizet iszol, attól máris élettelibb lesz, és ugyanígy van ez az ételekkel is. Mutatjuk, mit érdemes fogyasztanod, ha csodás bőrt szeretnél. TrendOrigoBikinifelső-körkép: találd meg a kedvenc fazonodathttp://www.life.hu/trend/20180525-bikinifelso-korkep-talald-meg-a-kedvenc-fazonodat.htmlHa már tudod, hogy milyen fürdőruha illik az alakodra, ideje elmerülni a boltok kínálatában, ahol nemcsak egyrészeseket és bikiniket találsz, de a bikinifelsők hihetetlenül széles tárháza is vár. Ez az a darab, amiből a legnagyobb a választék, de ne ijedj meg, segítünk közöttük eligazodni. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.