Barna lányok, figyelem! Az idei legmenőbb hajszíntrend nektek kedvez!

fashion week haj barna rose gold hajszín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még hogy unalmas szín a barna! Milliónyi szép árnyalata van, amit a fodrászok minden évszakváltás előtt újragondolnak. 2018 nyertes színárnyalata egyértelműen a Rose Brown, azaz a rózsabarna szín, amely attól különleges, hogy nem hangsúlyosan, de megjelenik benne a rózsaszín árnyalata.

Eddig a szőkék örülhettek a rózsaarany (Rose Gold) színnek, de ezt az irányt továbbfejlesztve a barna hajúakra is gondoltak. Azoknak a hölgyeknek ajánlják, akik nem túl bevállalósak, mégis szeretnének egy kis izgalmat csempészni a megjelenésükbe.

Amint az első fotókat feltöltötték a rózsabarna hajakról, az internetet elárasztották a kommentelők, és mindenki tudni akarta, hogyan lehet elkészíteni ezt az új, különleges hajszínt.

Az egyik sztárfodrász elárulta a titkot:

Ha megbízol a fodrászodban, vágj bele, és tegyél egy kísérletet!

Az új trend a rózsabarna hajszín Forrás: Instagram/nikkipaintshair

Kinek áll jól a barna haj?

Legyenek bármennyire változatosak is a barna haj árnyalatai, nem mindenkinek állnak jól. Ahhoz, hogy természetes legyen a megjelenésed, és passzoljon a frizurád színe a bőröd és a szemed színéhez, érdemes figyelembe venned, hogy melyik típusba tartozol.

A nyár típusba tartoznak a világos, hűvösebb árnyalatú olíva, rózsás, bézs színű arcbőrök. A szemek színe kékeszöld, szürke, kék.

Az ilyen színárnyalatokhoz leginkább a hamvasszőke és a hamvas barna, natúr barna hajszínek illenek. Akinek igazán világos a bőre, az ügyeljen arra, hogy ne legyen nagyon sötét a hajszíne, inkább a szőke hajszínhez válasszon lágy barna melírcsíkokat.

Ha a nyár típusba tartozol, akkor a szőkés barna árnyalatok fognak neked jól állni Forrás: Instagram/cristen_smith

Az ősz típusú hölgyek bőre meleg árnyalatú barnás, bronzos, éppen ezért nekik valóban jól állnak az ősz-, és a földszínek. A szemek színe mogyoróbarna, sötétbarna, aranybarna vagy éppen borostyán színű.

Nekik a vöröstől a mélybarna árnyalatokig bármelyik szín jól áll. Aki nem szereti a hajfestéket, azoknak ajánlott a henna, hiszen gyönyörű, vörösesbarnás színeket lehet belőlük kihozni.

A meleg tónusú bőrhöz és a barna szemekhez jól áll a vöröses barna hajszín Forrás: Shutterstock

A tél típusú emberekre mondják általában azt, hogy porcelán színű a bőrük, amely a legerősebb napsütésben sem barnul le igazán, és ez a bőrszín gyakran sötét hajjal párosul. A szemük sötétbarna, mélyzöld, kék és szürke is lehet. A halovány bőrszín miatt gyakran tűnhetnek sápadtnak.

Nekik éppen ezért bátran ajánljuk a meleg közép barnától a sötétbarna minden, ragyogó árnyalatát.

Anne Hathaway porcelán bőréhez a sötétbarna hajszín remekül passzol Forrás: Getty Images

A tavasz típusba sorolhatók arcbőre közepesen sárgás, arany vagy rózsás árnyalatú. A szem színe is világos: kék, zöld, világosbarna, borostyán. Aki ebbe a típusba tartozik, annak a világosabb, szőkés, vöröses színű árnyalatok passzolnak az arcához, de aki barna hajra vágyik, az se keseredjen el, mert

az aranybarna szépen kihozza a bőrszínének tónusait, az ennél sötétebb árnyalatok viszont hideggé teszik a megjelenést.

Az aranybarna hajszín csodásan áll Sofía Vergarának, aki a tavasz típusba tartozik Forrás: Getty Images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.