szépségápolás Nyár smink nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden nyaralás a pakolással kezdődik. Egyrész kellemes ráhangolódást nyújt, másrészt azonban tényleg érdemes ráfordítani a kellő időt, hogy alaposan átgondold, mi az, amire igazán szükséged van. A nőknek az alapvető dolgokon és ruhákon kívül még a neszesszer tartalmát is jól meg kell fontolni. Ehhez adunk most ötleteket. Pakolj praktikusan!

Természetesen vannak azok az alapvető kozmetikumok, amiket feltétlenül magunkkal kell vinni. Ilyen például a tusfürdő, a sampon, az arclemosó, a dezodor, a naptej. Aztán persze arra sem árt gondolni, hogy a nyári nap mennyire kiszáríthatja a bőrt, így máris bekerül még a testápoló és a hidratáló arckrém.

Ennek fényében nem marad más hátra, mint a sminktáska minimalizálása. Még ha olyan helyre is utazol, ami nemcsak a sminkmentes lazulós napozásról, vagy éppen a túrázós kalandokról szól, hanem a bulizásról is, abban az esetben sem kell egy kis bőröndnyi sminkterméket bepakolni. Gondold át alaposan, hogy mi a legfontosabb, egy kis racionalizálással például sminkecsetre nem is lesz szükség.

  • BB krém

Ha rendszeresen radírozod a bőrödet, akár az otthon is könnyedén elkészíthető bőrradírral, akkor a könnyű nyári smink alá bővel elég felvinned a hidratálódat, vagy áttörölnöd az arcod a kedvenc tonikoddal. Ezután jöhet a könnyű textúrájú BB krém, amit bátran tegyél fel az ujjaiddal. A nyári melegben érdemes kerülni a vastag sminket, egyrészt a nagy melegben nem is feltétlenül kényelmes, másrészt pedig nyugodtan hagyd kibontakozni a természetes szépségedet, a napbarnított arcodat, vagy éppen a szeplőidet.

A nyári melegben a BB krém könnyű textúrája a legalkalmasabb viselet Forrás: Shutterstock
  • Concealer

A szemek alá felvitt korrektor pillanatok alatt felfrissíti, fiatalítja az arcodat. Mivel kiszerelésben sem nagy, nem érdemes kihagyni a sminktáskából.

Korrektor és concealer

"A tökéletes álcázáshoz jó ha tudod, mi a különbség a concealer és a corrector között. A magyar nyelv egységesen korrektornak nevezi őket, pedig másra használatosak. A corrector a bőrhibák elkendőzésére szolgál, ezért masszívabb a textúrája, míg a concealer a szemalatti terület felfrissítésére használatos, fényvisszaverő pigmenteket is tartalmaz, ultravékony a textúrája pont azért, hogy ne üljön be a szem alatti terület finom hajlataiba" - mondja Larion Oscar sminkmester.
  • Szemöldökformázó

Egy kis szemöldökélénkítés szinte már teljesen felöltözteti a szemet. Bármilyen típusú szemöldökformázót is használsz, az mindenképpen legyen a neszeszeredben. Ha többet szeretnél megtudni a szemöldökformázás titkairól, akkor kattints ide.

  • Szempillaspirál

Egy vízálló szempillaspirált feltétlenül vigyél magaddal az utazásra. A dús, fekete szempillák mindig hódítani fognak, így a buliknak, randiknak fontos alapkelléke.

A buliknak, randiknak fontos alapkelléke a vízálló szempillaspirál Forrás: Shutterstock

Top 10 szempillaspirál: ezekkel nem hibázhatsz!

Te is bajban vagy, amikor a szempillaspirálok széles választékával szembesülsz? Larion Oscar sminkmester segít most eligazodni a mascarák világában.

  • Szemhéjkrém

A szemöldökformázás és szempillaspirálozás valójában már elég is egy kellemes nyári éjszakához, de ha szeretnéd még egy kicsit felturbózni a látványt, akkor egy jól pigmentált, akár csillámos szemhéjkrémet dobj fel. Előnye, hogy tartós és könnyű felvinni, akár az ujjaiddal is. Ha fényes textúrát választasz, akkor akár highlightként is használhatod.

  • Púder

A meleg nyári estéken érdemes egy könnyű púdert is magaddal vinned, hogy ha esetleg túlságosan csillogóvá válna a T-zónád, akkor máris le tudd mattítani. Ha nincs hozzá, vagy nem szereted a púderhez csomagolt szivaccsal felvinni a terméket, akkor ehhez feltétlenül rakj be egy ecsetet.

A meleg nyári estéken egy könnyű púder segít a csillógóvá vált T-zónán Forrás: Shutterstock
  • Rúzs

Ha nem mentek kifejezetten partizni, akkor felesleges rúzst pakolni, akár el is hagyhatod a szájra való termékeket, hacsak nem tudsz élni a kedvenc ajakápolód nélkül, mert finom az illata, vagy éppen szereted hidratálni az ajkaidat. Ha viszont szeretnél kifejezetten hódítani, akkor a kedvenc rúzsodat is be kell pakolnod, akár csak egy szempillaspirállal feldobva is nagyszerűen mutatsz majd vele.

7+1 magyar natúrkozmetikum nyárra, amit imádni fogsz

Ha egyszer elkezdesz natúrkozmetikumokat használni, soha többet nem fogsz máshoz nyúlni. Egyrészt sokkal jobb egy ilyen terméket felvinni, ami természetes alapanyagokból készült, nem tartalmaz mesterséges illat- és színezékanyagot, mentes a kőolajszármazéktól, és a bőrt irritáló anyagoktól. Másrészt a környezetet sem terhelik meg úgy, mint a hagyományos kozmetikumok, és állatkísérleteket sem végeznek miattuk. Következzen 7+1 termék a vegyszermentes bőrápolás és a nyár jegyében!

Ez a trend is visszatért a 90-es évekből! Így hordják a sztárok a biciklis nadrágothttp://www.life.hu/trend/20180709-visszater-a-90es-evek-trendje-a-biciklis-nadrag.htmlA 80-as, 90-es évek rengeteg stílusjegye és ikonikus ruhadarabja, kiegészítője jött vissza a divatba az elmúlt időkben. A chokertől kezdve az övtáskáig, legutóbb pedig a holdjáró Buffalo visszatéréséről számoltunk be. Ezúttal a biciklis nadrág sokkolt minket, amit a sztárok újra divatba hoznának. TrendOrigoAz 5 legdurvább nyári divatbakihttp://www.life.hu/trend/20180628-divatbakik-amiket-kerulj-el-nyaron.htmlMinden évszaknak megvannak a jellegzetes divatbakijai, de a nyári időszak különösen alkalmas a ízléstelen és rémes divatbakik megvalósítására. Mutatjuk, hogy miket érdemes elkerülni. TrendOrigoLenge nyári ruhák kánikula idejérehttp://www.life.hu/trend/20180618-lenge-nyari-ruhak-kanikula-idejere.htmlVannak azok az igazán forró nyári napok, amikor még ruha nélkül is melegünk van, legszívesebben a saját bőrünkből is kibújnánk. De hiába, ha éppen nem a jól megérdemelt szabadságunkat töltjük, akkor bizony kénytelenek vagyunk magunkra venni valamit. Most megmutatjuk, milyen lehetőségeink vannak. TrendOrigo7+1 magyar natúrkozmetikum nyárra, amit imádni fogszhttp://www.life.hu/trend/20180615-magyar-naturkozmetikumok-nyarra.htmlHa egyszer elkezdesz natúrkozmetikumokat használni, soha többet nem fogsz máshoz nyúlni. Egyrészt sokkal jobb egy ilyen terméket felvinni, ami természetes alapanyagokból készült, nem tartalmaz mesterséges illat- és színezékanyagot, mentes a kőolajszármazéktól, és a bőrt irritáló anyagoktól. Másrészt a környezetet sem terhelik meg úgy, mint a hagyományos kozmetikumok, és állatkísérleteket sem végeznek miattuk. Következzen 7+1 termék a vegyszermentes bőrápolás és a nyár jegyében! TrendOrigoÉkszerek magyar tervezőktől, amelyek garantáltan nyári hangulatba hoznakhttp://www.life.hu/trend/20180618-ekszerek-nyarra-magyar-tervezoktol.htmlEgy ékszer több mint kiegészítő. Aktuális életérzésünk, hangulatunk lenyomata. Sokszor tényleg nem is kell más, csak egy farmer és egy fehér póló, és hozzá egy számodra kedves ékszer, ami feldobja a napodat. Most ilyeneket mutatunk, természetesen magyar tervezőktől. TrendOrigoOmbre körmök unikornis színekben: készítsd el, imádni fogod!http://www.life.hu/trend/20180615-ombre-unikornisos-kormok-nyarra.htmlHa szeretnél egy igazán izgalmas nyári manikűrt, akkor ezt az ombre festést kell kipróbálnod. A legjobb benne, hogy sokféle stílusban el lehet készíteni, lehet pasztell vagy neon, ráadásul bármilyen színek és árnyalatok. De az unikornislázat is meglovagolhatod. Mutatjuk, hogyan! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.