3 nő, akitől érdemes tanulnod! Idézetek a valódi szépségről és a személyiség erejéről

idézet Audrey Hepburn Vivienne Westwood Coco Chanel szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Coco Chanel, Audrey Hepburn, Vivienne Westwood - három nagyon is más karaketerű nő. Mégis mindhármuktól sokat tanulhatunk az önelfogadásról, a valódi szépségről, és a személyiség erejéről.

Coco Chanel

Édesanyja korán meghalt, apja elhagyta őt és testvéreit, így mindannyian árvaházban nevelkedtek. Később varrni tanult, hogy ebből tartsa el magát, de a színpad és a vele járó csillogás is vonzotta. Egyre több táncos, majd énekes szerepet is kapott. Később kalapok tervezésével foglalkozott, majd szép lassan megnyitotta első divatszalonját. Coco Chanel mindent elutasított, aminek a viselése kényelmetlen vagy fájdalmas. Fiúsra vágatta a haját, ezzel is azt szimbolizálva, hogy a régi kötöttségek helyett bátor, új vonalakra van szükség. A nők csak úgy kapkodtak a letisztult vonalú, egyszerű és vagány ruháiért. Az általa kirobbantott forradalom más, nagy divatcégeket is arra ösztönzött, hogy kollekciójukat átgondolják, és valami egészen másban kezdjenek el gondolkodni.

Coco Chanel Forrás: AFP
  • "Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened, mert addig egyetlen kozmetikum sem fog hatni!"
  • "A divat változik, a stílus örök."
  • "Egy ruhában mindig a nő a legfontosabb. A ruha nő nélkül mit sem ér."
  • "Mindenki röhögött az öltözködési stílusomon, de ebben rejlett a sikerem titka. Más voltam."
  • "Húszévesen olyan az arcod, amilyennek a természet teremtette. Harmincévesen olyan, amilyenre az élet formálta. De ötvenévesen olyan, amilyet megérdemelsz."

Audrey Hepburn

Habár sokan így gondolták, a színésznő élete nem a fényűző luxusról és boldogságról szólt. Főleg nem gyerekkorában. Élete legtragikusabb élménye volt, amikor édesapja elhagyta őket, majd kitört a háború, ami meghatározta a kis Audrey fiatal éveit. Az éhezés, a félelem, a haláltól való rettegés egész további életére hatással volt. Nem véletlen, hogy amikor felkapott színésznővé vált, akkor sem vesztette el érzékenységét az árvák és éhezők iránt. Felhagyva a színészkedéssel pedig már kizárólag csak a jótékonykodással foglalkozott. Az Unicef nagyköveteként rengeteg országba – Etiópiába, Ecuadorba, Vietnámba és Bangladesbe – elutazott, hogy felhívja a figyelmet a szenvedőkre és éhezőkre, és reményt adjon a gyerekeknek.

Audrey Hepburn Forrás: AFP
  • "A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat. A kedves szemekért keresd a jót az emberekben. A karcsú alakért oszd meg ételed az éhezőkkel. A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta. A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy sohasem vagy egyedül."
  • "Az elegancia az egyetlen szépség, amely soha nem fakul."
  • "Mindenkinek megvan a maga stílusa, és ha ezt az ember megtalálta, igenis, ragaszkodjon hozzá."
  • "Egy nő szépsége nem a ruháiban, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik."
  • "Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, amikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak."

Givenchy és Audrey Hepburn: a tervező és a múzsa, akiből divatikon lett

"Egyedül neki vannak olyan ruhái, amiben igazán önmagam vagyok. Ő messze több, mint egy tervező, ő személyiséget teremt" - mondta legnagyobb múzsája, Audrey Hepburn Givenchyről, a letisztult elegancia, az egyszerű vonalak, a rafinált részletek mesteréről, aki 91 évesen távozott az élők sorából. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Vivienne Westwood

A legformabontóbb élő divattervező, akiről furcsa elképzelni, de húszévesen még teljesen átlagos polgárként élte életét. Férjhez ment, gyereket szült és tanítónőként dolgozott, habár kreativitása már ekkor is felszínre tört: ékszereket készített. A világ akkor fordult meg vele, amikor megismerte Malcolm McLarent, akitől második gyermeke született. A férfi 1971-ben nyitott butikot Londonban a King's Road 430 alatt, ahol Vivienne Westwood ruháit is árulták. Közben McLaren a Sex Pistols menedzsere lett, az együttes pedig Viviennek is meghozta a hírnevet: imádták a szegecsekkel, bicikliláncokkal, nyakörvekkel, biztosítótűkkel, borotvapengékkel díszített, kiegészített punkos, polgárpukkasztó darabjait. A bolt sok néven futott, '81-ben végül a Worlds End nevet kapta, és máig is így üzemel, Vivienne pedig máig a punk nagyasszonya, aki soha nem félt szót emelni társadalmi vagy éppen környezetvédelmi kérdésekben sem.

Vivienne Westwood Forrás: Getty Images/Ki Price
  • "Válassz jól, vásárolj kevesebbet."
  • "Sokkal érdekesebb életed lesz, ha izgalmas ruhákat viselsz."
  • "Minden más tervezőtől különbözök. Én építettem a céget, és az most is az enyém. Soha nem hagytam, hogy marketingszakértők fölém álljanak, és megmondják, mit csináljak. Nekem nincs szükségem ilyen jellegű fogásokra: az én személyiségem valódi, nem mások kreálták az üzlet érdekében."

  • "A legszexisebb emberek a gondolkodók."

  • "Azért tervezek dolgokat, hogy az emberek kifejezhessék velük a személyiségüket."

"A szépség csak jön és megy" – Hollywoodi sztárok, akik másként gondolkodnak az öregedésről


A 21. században, amikor a 40 az új 30, és az 50 az új 40, minden arról szól, hogyan őrizhetjük meg a fiatalságunkat. Az állandó figyelem középpontjában álló hírességek még inkább úgy érzik, hogy 50 felett is 20-nak kell kinézniük, ami általában tragikusan szétplasztikázott külsőhöz vezet. Szerencsére Hollywoodban is akad néhány kivétel, aki máshogy gondolkodik erről. Íme, a méltóságteljes öregedés hívei!

Tudtad, hogy a divatipar a második legszennyezőbb iparág? Így lehetsz tudatosabb vásárló!http://www.life.hu/trend/20180717-a-divatipar-a-masodik-legszennyezobb-iparag-csokkentsd-a-fogyasztasodat.htmlA szén-dioxid-kibocsátás, a vegyszeres szennyezés és a felfoghatatlan mértékű vízfogyasztás a második legszennyezőbb iparággá tette a divatipart, így közvetlenül az olajipar mögé zárkózott fel. Nem árt tisztában lenni ezzel, és elindulni a tudatos fogyasztóvá válás útján. TrendOrigoIdén nyáron is hódít a sárga szín: inspirálódj a sztároktólhttp://www.life.hu/trend/20180716-meg-mindig-hodit-a-sarga-szin.htmlMár 2016-ban is cikkeztünk arról, hogy a sárga árnyalatai milyen nagy közimádatnak örvendenek Hollywoodban, még a vörös szőnyeges eseményeken is szívesen viselik, és az az igazság, hogy a sárgamánia azóta is tart. Inspirálódj a külföldi sztároktól! TrendOrigoKerüld el a hajkárosodást! Így figyelj a fürtjeidre nyáronhttp://www.life.hu/trend/20180710-keruld-el-a-nyari-hajkarosodast.htmlKönnyen lehet tartós hajkárosodás egy kiadós strandolás vége, ha nem vagyunk elővigyázatosak. A tűző nap, a klóros medencevíz vagy éppen a sós tengervíz extrém igénybevételt jelent a hajnak, ami ezért különleges törődést igényel. Elmondjuk, mit kell tenned. TrendOrigoRuhamustra a királyi keresztelőről: hagyomány és elegancia mindenekfeletthttp://www.life.hu/trend/20180712-ruhamustra-lajos-herceg-keresztelojerol.htmlJúlius 9-én megkeresztelték Vilmos herceg és Katalin hercegnő harmadik gyermekét, Lajos herceget. A dédnagyszülők, azaz II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg nem vettek részt az eseményen, de a nagynénik és nagybácsik nem hiányoztak. Most megmutatjuk, hogy milyen ruhában érkeztek az eseményre a királyi család tagjai. Trend--5 kedvenc fesztiválholmink magyar tervezőktőlhttp://www.life.hu/trend/20180626-ot-kedvenc-fesztivalholmink-magyar-tervezoktol.htmlA nyár a szabadság, az örömteli felszabadulás, a gondtalanság időszaka. Egy fesztiválon ez még inkább érvényes. Most megmutatjuk, melyek azok a magyar tervezős ruhák és kiegészítők, amelyek tökéletesen passzolnak ehhez az életérzéshez. TrendOrigo7+1 magyar natúrkozmetikum nyárra, amit imádni fogszhttp://www.life.hu/trend/20180615-magyar-naturkozmetikumok-nyarra.htmlHa egyszer elkezdesz natúrkozmetikumokat használni, soha többet nem fogsz máshoz nyúlni. Egyrészt sokkal jobb egy ilyen terméket felvinni, ami természetes alapanyagokból készült, nem tartalmaz mesterséges illat- és színezékanyagot, mentes a kőolajszármazéktól, és a bőrt irritáló anyagoktól. Másrészt a környezetet sem terhelik meg úgy, mint a hagyományos kozmetikumok, és állatkísérleteket sem végeznek miattuk. Következzen 7+1 termék a vegyszermentes bőrápolás és a nyár jegyében! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.