Ennyit változott az ideális női testről kialakult kép az évek során: videó

ideális videó test
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folyamatosan változik az ideális női testről kialakult kép, egyvalami azonban nem: a nők minden korban arra törekedtek, hogy a tökéleteshez hasonlítsanak.

Az, hogy az emberek milyennek gondolják az ideális női testet drasztikusan átalakult az elmúlt sok-sok évben. A tökéletes test teljesen más volt például a reneszánsz idején, mint most. Ami azonban nem változott az az, hogy a nők mindig is az ideális elérésére törekedtek. Volt idő, amikor a ducibb nők örvendtek népszerűségnek, hiszen egészen a 16. századig soványnak lenni azt jelentette, hogy szegény vagy.

Az, hogy milyen is az ideális női test, folyton változik - Képünk illusztráció Fotó: zenogillphotography.com

Ezzel szemben a viktoriánus korban a lehetetlenül vékony derék volt a kívánatos: a nők pedig hajlandóak voltak ezért kényelmetlen fűzőket viselni, melyek nehézzé tették számukra még a légzést is. A 20-as években pedig szinte eltakarták az alakjukat a nők. Látható, hogy az ideális test képe folyton átalakul, a nők azonban mindig megpróbálják követni a trendeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.