fashion week haj egészség fényes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden szakmának megvannak a maga trükkjei, praktikái, ahogy a fodrászoknak is. Ha mindenki mindent tudna, akkor a hajszobrászok sorra bezárhatnák az üzleteiket. Mi mégis megtudtuk, és most eláruljuk a részleteket, hogyan készíthetsz saját magadnak szalon minőség frizurát. Hajrá!

Minden egy jó samponozással kezdődik

A sampon márkája másodlagos ahhoz képest, ahogyan használnod kell. A hajad attól fénylik, mert a fodrászod rétegenként samponozza, és a szennyeződéseket masszírozással és öblítéssel eltünteti. Arra azért érdemes ügyelni, hogy akinek vékonyszálú a haja, volumenizáló sampont használjon. A száraz, festett és igénybevett hajra pedig tápláló, ápoló, hidratáló samponokat ajánlott minden mosáskor.

A hajad akkor lesz fényes, ha rétegenként samponozod Forrás: Shutterstock

Hajbalzsam

Sokan nem szeretik, mert azt gondolják, hogy zsírosodást okoz vagy lapos lesz tőle a frizurájuk. Ez bizony nem a balzsamok hibája! Aki a hajtípusának megfelelőt választ, egészségesebb, lágyabb hatást fog elérni vele.

A titkos összetevők: a szuper hármas

Most hogy már tudod, hogyan és mivel kell a hajadat megmosni, és bebalzsamozni, még nincs vége a sornak. A fodrász sem egyetlen készítményt használ a hajadon ahhoz, hogy egészséges és ragyogóan csillogó hatást érjen el. Mindenkinek más hajkészítmények kombinációjára van szüksége, de a rengeteg fajta közül 3 termékre érdemes szűkíteni a kört. A fodrászok többsége ezt a hármas kombinációt használja, természetesen más-más márkájút, de személyre szabott módon, a hajtípust figyelembe véve.

1. Hajolaj a csodálatos fényért

Ez a termék hidratálja, lággyá, könnyen kifésülhetővé teszi a tincseket, még a rakoncátlan, göndör fürtöket is könnyen kezelhetővé varázsolja. Helyes alkalmazása: törölközőszáraz hajra kell felvinni még a kifésülés előtt. Először bőségesen kenjünk belőle a hajvégekre, majd egy nagyon keveset tegyünk a közepére és innen felfelé masszírozzuk tovább a hajba, egészen a hajtövekig. Ha a hajad zsírosodásra hajlamos, akkor a hajtőtől a problémás területig ne alkalmazd.

A hajolaj hidratálja, lággyá, könnyen kifésülhetővé teszi a tincseket Forrás: Shutterstock

2. Hajkiegyenesítő szérum a tökéletes fazonért

Nem csak hullámos, göndör hajra ajánlott, hanem minden hajtípusra. Ha ezt a terméket el kezded használni, óriási minőségi változást fogsz tapasztalni a frizurádon, mert így lesz az átlagosból csodálatos! A legtöbb haj igen is, hullámos. Ha hosszú, szög egyenes hajad van, és hagyod, hogy magától megszáradjon, meglátod, lesz benne egy kis természetes hullám, de attól nem lesz sem elegáns, sem stílusos. Ezért fontos ez a szérum.
Helyes alkalmazása: a hajolaj után a frissen kifésült, enyhén nedves hajra vigyél fel egy keveset belőle úgy, hogy a tenyereden elkenve az ujjaid között tincsenként végighúzod a hajadon. Végül egy ritkafogú fésűvel alaposan eloszlasd el a hajon.

3. Hővédő hajformázó spray – a hosszantartó frizuráért

A szérum használata után jöhet ez a speciális spray, amely megadja a végső esélyt a gyönyörű, fodrász készítette, minőségi szint megugrására. Nem csak a formálja a tincseket, de egyben védi is a hajszárító forró levegőjétől.
Helyes alkalmazása: a hajvégekre vidd fel, és fésüld át, hogy mindenhová jusson belőle. Ettől lesz extratartós és a dús hatású, nem mellesleg az illata is csodálatos lesz tőle.

A hővédő hajformázó spray védi a hajat a hajszárító forró levegőjétől Forrás: Shutterstock

Kulcsfontosságú kellékek

Miután beinvesztáltunk kiváló minőségű hajápolókra és formázóra, még szükség lesz megfelelő fodrászeszközökre, hogy az eredmény tökéletes legyen. Összesen két dologra lesz szükség:
1. kerámia alapú körkefére
2. professzionális hajszárítóra
A műanyag körkefék semmit nem tesznek hozzá az eredményhez, akár órákig is formázhatnánk vele a hajunkat, teljesen feleslegesen. Ne sajnáljunk egy kis pénzt fektetni a minőségbe, akár a hajkeféről, akár hajszárítóról beszélünk, mert akkora a különbség a sima és a jó minőségű termékek között, amit el sem tudunk képzelni. Így már mi magunk is tudunk gyönyörű hajat formázni, és akár a fodrász árát is megspórolhatjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.